Pogoda dla piwosza

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Meldunek z Podlasia - słoneczko świeci. Mrozik ok. -25 stopni. Autko odpala, ale zamarzły amortyzatory i podskakuje na każdej nierówności. Wczoraj nudziłem się (jak to na urlopie zaległym) i poodśnieżałem sobie dookoła chałupy. Było nawet przyjemnie.

Comment

• yendras
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.12
      • 2052

Ja weekend przeżyłem w lekkiej nieświadomości, bo nie mam termometru ani wewnątrz, ani na zewnątrz mieszkania. O temperaturach informuje mnie jedynie prognoza pogody i samochód. Wczoraj rano (tzn. ok. 9-tej) jak wsiadłem do auta i zobaczyłem, że jest - 20 to lekko mnie ścięło
      A w dwie ostatnie, najmroźniejsze noce z niepokojem obserwowałem lód pojawiający się przy ramie drzwi balkonowych. A podobno profile PCV takie szczelne są Teraz zastanawiam się, czy mam felerne okno, czy po prostu przy takiej temperaturze to normalka. Gdyby nie ten fakt to nawet byłbym skłonny stwierdzić, że podoba mi się ta mroźna i śnieżna zima. Tym bardziej, że mam niezły zapas koźlaków w piwnicy

Comment

• lzkamil
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 3611

Dziś o 8 rano -25 ale skodzinka odpaliła jako jedna z nielicznych na podwórku A przedwczoraj w ramach cynu społecnego odśnieżaliśmy przejazd przed blokiem.
        Lepszy jabol pod okapem
        niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• ZIOMEK2
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 2523

w Tychach

Obecnie piękna zimowa pogoda, słoneczko prawie marcowe lecz nawet w słoneczku temperatura nie przekracza 0*C, zaś w cieniu okolo -10*C,
          za to w nocy " syberyjskie niebo ", temp. dochodzi do -26*C ( strona północna ).
          Od ubiegłej soboty, gdzie bylo pochmurno i +3*C, straszny skok temperaturowy - prawie 30*C!

Co zrobić by miasto uporządkowało śnieg i lód ( zwały ) z chodników, bo po telefonach i prasowce jestem bezsilny ?

Comment

• iron
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.08
            • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
            (...)

Co zrobić by miasto uporządkowało śnieg i lód ( zwały ) z chodników, bo po telefonach i prasowce jestem bezsilny ?
            Z tym to pewnie nic nie zrobisz. Przynajmniej w Warszawie zapowiedzieli, że to co leży nie będzie usunięte, bo nie ma na to pieniędzy, czyli, że poczeka sobie na wiosnę
            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
              Z tym to pewnie nic nie zrobisz. Przynajmniej w Warszawie zapowiedzieli, że to co leży nie będzie usunięte, bo nie ma na to pieniędzy, czyli, że poczeka sobie na wiosnę
              U nas podobno są pieniądze tylko jakaś prywatna firma co je wzięła z kasy miasta ma problemy ... a przyjdą nowe opady i wiosenny czas nie będzie ciekawy !?

Zwały lodu i śniegu, studzienki zapchane lodem .... przejścia dla pieszych też !
              Tylko jezdnie czarne ale bardzo wąskie, taki chyba mały XVIII w. tylko wtedy nie było jeszcze jezdni

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

A w Krakowie odśnieżają na bieżąco i nawet na moją wąska małą uliczkę codziennie pług wjeżdża, odsypuje i posypuje czymś dzieki czemu da się chodzić bez obijania miejsca, w którym plecy kończą swą szlachetną nazwę.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                  A w Krakowie odśnieżają na bieżąco i nawet na moją wąska małą uliczkę codziennie pług wjeżdża, odsypuje i posypuje czymś dzieki czemu da się chodzić bez obijania miejsca, w którym plecy kończą swą szlachetną nazwę.
                  ... co Kraków to Kraków, wszak to Polski wyzytówka !

Comment

• cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

Dzisiaj miło i ciepło (jak wychodziłam, to było -10 st)
                    Za to okąd nastały u nas mrozy mam problemy w łączeniu się z francuskimi serwerami Coś za coś - prawo dżungli, ech...
                    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• robox
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.11
                      • 8188

Biorąc pod uwagę ostanie mrozy ponad dwudziestostopniowe, to dzisiejszy poranek można uznać za "wiosenny", tylko -7

Comment

• kiszot
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8107

Fajnie maja w tym Krakowie.Bytom natomiast wygląda jak jakieś alaskańskie miasto.Zaspy to sa juz większe od dzieci
                        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                        So von Natur, Natur in alter Weise,
                        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• peter007
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.06
                          • 2820

Już mam dość tych mrozów. Zaczynam się obawiać o fermentację w takich warunkach.
                          Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Shlangbaum
                            • 2005.03
                            • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
                            Już mam dość tych mrozów. Zaczynam się obawiać o fermentację w takich warunkach.
                            Dzięki temperaturze, fermentuję sobie piwo dokładnie w takiej temperaturze jaką chcę, bo mróz sprawia, że wyjściowa temperatura jest wiadomo jaka i mogę sobie grzejnikiem w piwnicy wyregulować na ile chcę. Teraz na przykład piwo czerwone fermentuje powolutku w 4-5 stopniach.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• peter007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.06
                              • 2820

Z tym, że ja nie mam możliwości regulacji. Od tygodnia prawie całe miasto jest bez ogrzewania (może ktoś słyszał, bo ciągle o tym trąbią na "zetce").
                              Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

w Tychach

Zapowiada się piękna pogoda - iście zimowa, jak to w styczniu bywa ! ( czyli poniżej nula z wielkim słońcem )

Comment

Przetwarzanie...
                                X