Zimno-źle
Ciepło-źle
Sucho-źle
Mokro-źle
Jak wam dogodzić?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Hmm..Pomyślmy..Upały, nad brzegiem basenu, najlepiej pod palmą..Albo dwoma: żeby hamak było gdzie rozwiesić i wachlujące mnie stado Nubijczyków palmowymi liśćmi.. (nie mam pojęcia kim są Nubijczycy, ale brzmi świetnie) Acha, i chłodnie piwo (bądź wodę mineralną) w cieniu pić....
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Dziś nad ranem (4:30) zaczęło od północy przyjemnie wiać.Woda zrobiła się sina ,ale podmuchało z godzinkę i się uspokoiło.Teraz po powrocie do domku kukam na termometr ,a tam pokazuje 39 stopni w słońcu.
Zapowiada się kilejny ciepły dzionek(ciekawe jaka pogoda będzie nad morzem )
Nie pamiętam czy już o tym pisałem.
W zaszłym roku z gorąca w samodzie odkleił mi się termometr od lusterka, ale działał nadal aż do dnia (chyba do zeszłego czwartku). Samochód stał 8 godzin w pełnym słońcu i w termometrze złamała się wskazówka. Wzkazówka doszła do oporu (około 55stC) i 'siłą wzrostowa' działająca na nią musiała być na tyle duża, że nie wytrzymała. Pewnie było z 60 stC
A ja siedzę sobię w Poraju, korzystając z czasu gdy słońce jeszcze nie doszło do moich okien..
I pomyśleć, że do zalewu i plaży mam 5 minut na piechotę, a nie byłem tam od zeszłych wakacji..
W związku z tymi upałami dyrekcja firmy, w której pracuję zarządziła "obowiązkową, piętnastominutową przerwę na schłodzenie organizmu". W praktyce wygląda to tak, że można wyjść z hali pod warunkiem, że znajdzie się kogoś na ten czas, żeby stanął na moim stanowisku
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Zimno-źle
Ciepło-źle
Sucho-źle
Mokro-źle
Jak wam dogodzić?
Jeśli chodzi o mnie to ja raczej ciepłolubny egzemplarz jestem. Mnie ta pogoda pasuje, byle by trochę zimnego piwa było (ewentualnie wody mineralnej - w robocie wypijam hektolitry) i pracy jak najmniej.
Kolejny dzień skwaru i kolejna burza która przeszła bokiem. Trochę pobłyskało, pogrzmiało, ale nie spadła ani kropelka deszczu. Powoli tracę nadzieję, że to się kiedyś zmieni i mam już naprawdę dość
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
U nas trochę popadało, nawet teraz jest nieco chłodniej, ale zaraz po deszczu gdy wyszło słońce zrobił się tropik - to co spadło natychmiast parowało - horror
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment