Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziIdealna na piwko 22 stopnie w cieniu, słoneczko daje czadu , zaraz wypadzik na działkę z Rodzinką -miodzioLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziNiewyróbka 44 stopnie w słońcu o tej porze
Comment
-
-
Postraszyło burza i na tym się skończyło.A pro po temperatury to ze dwa dni wcześniej rozsadziło mi na słońcu termometr który maił skale do 50 stopni.Plus oczywiście jakis margines wyglądający mi na troszkę ponad 10 stopni.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPanie kochany, u mnie na tarasie w słońcu dziś dobiło do 54 stopni. W chacie, dzięki długotrwałym upałom, też już o chłodku nie ma co marzyć - 27 stopni Człek ledwo się rusza, a tu jeszcze butelkowanie dziś trzeba było zrobić. W nocy sen kiepski, bo takie nagrzane mury byle paroma godzinami niższej temperatury się nie wychłodzą i duchota mimo okien pootwieranych wszędzie.... Kurza dupa, od kiedy tu mieszkam (3,5 roku), to jeszcze tak temperatura w chałupie mi nie wzrosła
Comment
-
-
Zimno się nagle zrobiło po deszczyku.Musiałem okna pozamykać.I jak tu ludziom dogodzić? Gorąco źle a zimno jeszcze gorzejLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
gdzieś tam przemykaliśmy przez Polskę, 44 temp. powietrza, 59 przy asfalcie Piwo w bagażniku - długo lecz nisko spasteryzowane- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi...Piwo w bagażniku - długo lecz nisko spasteryzowane
przykryć ręcznikiem i zamknąć karton. W takim mikroklimacie są bezpieczne5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
W Bielsku zimno jak diabli ledwo 11*C, w nocy temperatura w pokoju spadła mi do 17*C pomimo okien przymkniętych do mikrowentylacji, na zwenątrz 9,8*C . Mam wrażenie, że zlot już blisko, temperatury niczym w Zwierzyńcu, a chciało by się jeszcze pobalować jak Ciechanowie gdzie ciepełko było do rana.
Najgorsze, że leje bardzo mocno od dwóch dni, praktycznie non stop. Na szczęście od jutra coraz mniej opadów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziMam wrażenie, że zlot już blisko, temperatury niczym w Zwierzyńcu, a chciało by się jeszcze pobalować jak Ciechanowie gdzie ciepełko było do rana.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziGdzie te czasy gdy na każdym zlocie była obowiązkowa kąpiel w jeziorze czy rzece.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziJezioro będzie, pogoda też, za mało może być tylko temperatury bądż fantazjiLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment