W Łodzi chłodno trochę wietrznie, ale bez deszczu. Pogoda wybitnie barowa. Zaczynam mieć nastrój na wypijanie wieczornego porterka... znaczy - zima idzie.
A w stolycy zaczeło padać i zrobiło się bardzo jesiennie. Moim zdaniem lepsze to jednak od nieznośnych letnich upałów. Poza tym mogło być gorzej - mogło padać
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
E panie iron, jednak chyba upały są lepsze - zawsze można się ochłodzić
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
iron napisał(a) Bzdury pan gadasz Panie Zythum. To teraz można włożyć kurteczkę i jest wporzo (no bo przecież nie cool)
Kurteczkkę ?!!! chyba futerko (sztuczne), czapkę, szalik, opatulić kołderką i pić gorącą herbatę, grzany miód i grzane piwo bo jak spojrzę za okno i pomyślę o zimnym piwie to aż mnie się mroźno robi.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Comment