W nocy było u mnie na termometrze 23 stopnie na minusie, muszę dogrzewać leżakownie z piwem, bo będę miał lodowisko jak popękają butelki, mam tam też Pilsa na cichej, ciekawe do jakiej temp. drożdżaki dadzą radę ???
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
Ja 3 warki robiłem zdaje się w temp. powietrza sięgającej nocą koło 0st C i wszystko było ok.
A co do pogody to nie mogę znieść tego pieprzenia w TV jaka to apokalipsa nastała. Tęga zima przyszła, nie ma co. Zdziwienie jakby nasz kraj leżał w strefie podzwrotnikowej. Za to teraz pewnie jest z czego się cieszyć że mróz ustąpił i wszystko topnieje. Będzie syf na ulicach, temperatura bardziej odczuwalna ze względu na wilgotność i przydadzą się kalosze. W TV ogłaszają to jako wielce wspaniałą wiadomość że będzie wreszcie (no tak-ta ostra zima trwała całe 7 dni) cieplej.
Comment
-
-
Nie wiem jak Wy ale ja mam już dość tego śniegu!!!!
Zamiast być coraz bardziej ciepło i zielono, to tylko mrozi i okrywa wszystko bielą.....
Dostaję już świra..... na dodatek moja druga połówka chcąc mnie pocieszyć, walnęła wczoraj "nie martw się, u mnie też jest dziś zimno. Tylko 25 stopni"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak Wy ale ja mam już dość tego śniegu!!!!
Zamiast być coraz bardziej ciepło i zielono, to tylko mrozi i okrywa wszystko bielą.....
Dostaję już świra..... na dodatek moja druga połówka chcąc mnie pocieszyć, walnęła wczoraj "nie martw się, u mnie też jest dziś zimno. Tylko 25 stopni"
Śnieg, o kurcze, u nas bazie już dawno zakwitły
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziŚnieg, o kurcze, u nas bazie już dawno zakwitły
NO NIE!!!!
Następny chce mnie wkurzyć!!!!
Comment
-
-
Niecała godzina do zakończenia dniówki na dachu, a tu zaczyna porządnie padać w 7 minut podczas których zabezpieczaliśmy obróki i graty przed wiatrem tak zmokłem że tylko skarpetki miałem suche, deszcz teraz jest trochę mniej intensywny ale cały czas pada i dobrze bo nie muszę już ogródka podlewać
A ja profilaktycznie wypiłem sobie porterka.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Dobrze,że dziś pokropiło bo skóra na karku i plecach już mnie mocno piecze.Robota na budowie jest o niebo lepsza od leżenia plackiem na plaży.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Wczoraj, to był niezły "sajgon"W Szczecinie i okolicach upał i świeciło słoneczko, a jak wyjechaliśmy za Gorzów, to już prawie świata nie było widać, przez te ulewy nie "zaliczyłem"Hausta, na meczu lało jak z cebra, to jeszcze nawet piwa z Witnicy się nie napiłem, bo w wiejskich sklepikach( tych nielicznie otwartych wczoraj) nawet nie wiedzieli , że taki browar istnieje...Pogoda nie była dla piwosza, oj nie była.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ja pier-dziu
Ja mam już dość deszczu, burz, ponurych dni i ciągłej parówy
W zeszłym tygodniu momentami tak lało, że byłem o krok od zbierania desek na arkę...
Ledwo co wczoraj słońce wreszcie wylazło zza powłok chmurnych, a już teraz straszą burzami w całym kraju od wieczora.
Comment
-
-
A mnie się podoba ta pogoda.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJa pier-dziu
Ja mam już dość deszczu, burz, ponurych dni i ciągłej parówy
W zeszłym tygodniu momentami tak lało, że byłem o krok od zbierania desek na arkę...
Ledwo co wczoraj słońce wreszcie wylazło zza powłok chmurnych, a już teraz straszą burzami w całym kraju od wieczora.
Comment
-
Comment