W grodzie smoka znowu zima. Teraz jest - 5 stopni i ślisko na ulicach. Wszędzie pękają rury z wodą. Co to będzie przy - 20 stopniach? Poniżej jest zdjęcie bałwana zwanego Pan Pikuś, który pilnuje piwa w naszej hurtowni.
Piękna słoneczna pogoda.Około 7 rano zerknąłem na termometr i przetarłem oczy -14 stopni.Teraz w słońcu +3.Po przybyciu z porannych zakupów zauważyłem u siebie ...malinowy nos Ciekawe od czego
Dziś forumowicze na giełdzie i nie mam kto pogadać o pogodzie.
- 2, za okem robi się pochmurno,ale śnieg się utrzymuje. Może i coś spadnie i po weekendzie będziemy przecierać dróżki do pracy.
A forumowicze będą mieć cieżko wracać do domów po tak wyczerpującej giełdzie.
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Comment