Dziś jakoś wytrzymam. Ale jutro jadę do Pszowa, do Raciborza mam dwie przesiadki pociągowe, potem autkiem Jasia-Piwosza - nawet wolę nie pytać, czy ma klimę chyba umrę
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
-
Nawiązując do orek - rany jak ja bym chciał aby dmuchana orka się ze mną wykapała w morzu - najlepiej w okolicach Kawrieńskich BłotTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Dla mnie wakacje zaczynają sie za 5 minut. Dosłownie
Jeszcze tylko wypucować kitty-cara i w drogę.
Jak zwykle nad Bałtyk. Tym razem Mrzeżyno.
"Szumią sosny na wydm szczycieeeeeeeee
Szumią sobie w daaaaaaaaaaaaaaaaal"
Do usłyszenia za 2 tygodniePiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
No dzisiaj nieźle przypieka. Ciepło połączone z wysoką wilgotnością daję mieszankę wybuchową. Ja, całe szczęście, przesiaduję w pomieszczeniu, gdzie temperatura wynosi ok. 20, 21 stopni C. Natomiast moje fermentory muszą wytrzymać dzisiejszy, a także jutrzejszy upał. Jeden jest w lodówce fermentacyjnej wykonanej ze styropianu, drugi jest "opatulony" dwoma butelkami zamarzniętej wody oraz przykryty na górze 4 wkładami do lodówek turystycznych. Zobaczymy, jak sobie poradzi ten drugi, bo o pierwszego nie muszę się raczej martwić (dzisiaj rano temperatura brzeczki wyniosła 9 stopni)."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Poznań
W Poznaniu jest teraz burza, grzmi i pioruny trafiają raz tu raz tam ale delikatnie pada i nadal jest gorąco
Comment
-
-
Jaka CUDOWNA burza od kwadransa szaleje nad Bemowem
Tyle, że nie mogę obserwować transmisji na eurosporcie bo kablówka tylko państwowe stacje zostawiła a resztę powyłączałaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
A w Warszawie taka burza, taki deszcz i taki wiatr, że już dawno czegoś takiego nie widziałem. Tak wyginane są drzewa przed moim balkonem, że co chwila widaje mi się, że się złamią. Piękny pokaz sił przyrody."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Dzisiaj o 18 jeden stopień więcej niż wczoraj czyli 38 stopni.Ale wydaje mi sie że jest znośniej niż wczoraj.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
W Kadach od 17:00 cholerna burza. Ani na chwilę nie ustępuje...
Przed chwilą wznowili dostawę prądu po prawie sześciogodzinnej przerwie...
Comment
-
Comment