wyszłam dziś po jedzonko dla sierściuchów i zauważyłam że wszyscy gadają, że w Olsztynie ma byc w nocy -36. A teraz podobno jest -21. Chyba mam jakieś dziwne termometry bo wskazują -14. Na dodatek na podwórku wcale nie było mi zimno, nawet cieńszą kurtkę założyłam i nie żałowałam.
Pogoda dla piwosza
Collapse
X
-
-
Bez przesady!!! -4,5 i mnóz? u mnie jest teraz -19 i jest całkiem fajna pogoda
P.S. przypomniały mi się czasy studenckie. W ramach sekcji jeździeckiej jeździliśmy doszkalać się w różnych ośrodkach jeździeckich. Kiedyś załatwiliśmy sobie takie "szkolenie" w SK Racot (to tak między Poznaniem a Lesznem). Wyjeżdżaliśmy z Białegostoku i było około -20. Dojechalismy do Racotu w nocy i było tam około -5. Rano zwołali nas do czyszczenia koni (tak około 200 koni na rozgrzewkę - było nas 7 osób) i było -1. Było nam tak ciepło że nikt nie nosił kurtki - tylko lekkie swetry. A miejscowi wytykali nas palcami i śmiali się że morsy do nich przyjechały
Comment
-
-
W Białymstoku zaledwie -27 i piękne słoneczko.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
No to ja chyba jestem zboczony ale uwielbiam zime. Lubie jak jest dużo śniegu i mróź. Chociaż żal mi najbardziej dzikich zwierząt bo one mają najgorzej. U mnie teraz jest -17stC. Nie wiem czy ludzie z południa znają takie historie jak przed wojną i w latach 50 były takie zimy że zamarzała Zatoka Gdańska. Przypływały wtedy różne statki z pomocą żywnościową i jak stały na redzie to w ten mrozy ludzie chodzili do niech po jedzenie po lodzie. Słyszałem też opowieści, że dawniej były takie zimy, że można było do Szwecji przejść po lodzie. W to wierze troche mniej. Niemniej dla mnie taka pogoda jest zdrowsza niż ta szaraz zasrana jesień i zima typy "troche deszczu, troche przymrozku i śniegu". Wczoraj napadało z 5cm śniegu ale na łyżwach jeszcze się da pojezdzić. Zaraz ide bo NHL do mnie pisze w sprawie kontraktu-trza trenować
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalNie wiem czy ludzie z południa znają takie historie jak przed wojną i w latach 50 były takie zimy że zamarzała Zatoka Gdańska.
Obecnie w Tychach normalna zima ( dla stycznia ), aż chce się pić !
Comment
-
-
Zamarzanie Bałtyku od Polski po Szwecję to wczasie małej epoki lodowej. Czytałem o karczmach stoących na lodzie na tej trasie
We Wrocławiu niezła pogoda, lekki mróz i opad śniegu. Także lubię zimę, ale właśnie ze śniegiem i mrozem (oczywiście nie zbyt wielkim).MM961
4:-)
Comment
-
-
[QUOTE=JAckson]Zamarzanie Bałtyku od Polski po Szwecję to wczasie małej epoki lodowej. Czytałem o karczmach stoących na lodzie na tej trasie QUOTE]
Właśnie też gdzieś o tym czytałem-o tych karczmach, ciekawie musiało być W weekend trzeba się nad morze wybrać, zobaczyć co się dzieje. A nóż widelec trafi się jakiś turkan, birginiak albo nur białodzioby
Comment
-
-
W Chorzowie pada kaszkowaty śnieg. Byłem na małych zakupach, na targowisku i na całe szczęście się nie naubierałem za grubo, bo jakoś tak ciepławo jestBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment