We Wrocławiu paskudna pogoda,na warstwie lodu mnóstwo wody i darmowe lodowisko. Wyjście po piwo do Piwosza to była trudna eskapada,mimo,że do sklepu mam ok.500 m. Na szczęście dobrze się to skończyło i mogę w spokoju spożywać-wasze zdrowie
To samo we Wroc na Sępolnowie. Właśnie wychodziłam z psem - na niektórych odcinkach "trasy" musiałam trzymać się płotu, a pies dwa razy glebę zaliczył Szklanka masakryczna.
W Łodzi ciągle mi cieknie ciurkiem za oknem (deszcz + topiacy się śnieg), ale z powodu tego deszczu sądzę, że szklanki nie ma. Co nie znaczy, że w ciągu nocy się nie zrobi... Na szczęście rano muszę jedynie wyjść z psem, jakoś to będzie
Częstochowa - miłe ciepełko +2 przy groncie Przed chwilą wyszedłem porzucać sobie śnieżkami i dobry do tego jest śnieżek, ale nić nie siąpi. Po prostu rześko!
A jednak jest szklanka i to makabryczna. Podczas spaceru z psem kilka razy miałem sposobność fiknięcia kozła. Na szczęście jakoś udało mi się utrzymać na nogach
We Wrocławiu lodowisko. Główne ulice wyglądają trochę lepiej, są czarne, ale na bocznych masakra. Chodzenie i jazda samochodem zmierza zawsze ku punktowi największej stabilności, czyli ku dołowi
Wczoraj mimo śniegu wykonałem samochodem dwa kursy Centrum - Ursynów i wcale nie było tak źle
Wieczorem to już deszcz padał, ale na szczęście było "na plusie", więc szklanki nie było.
A dziś też plusowo, czasem coś popada, po pracy nieco odgarnę z tej brei moje miejsce parkingowe, co nie napawa mnie entuzjazmem
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Po wielkim mrozie i opadach śniegu ( przybyło około 30cm ! ) przejściowa odwilż ( ubyło 10cm ), więc pozostało około 30cm
Pochmurno, lekki wiatr, temp. około +3*C ... przypuszczalnie jutro ochłodzenie !?
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Comment