Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Zatybrze. To nie pub, a... okno w ścianie z koncesją jako sklep. Jest kilka kranów, z których piwo polewane jest do puszek i zamykane w tychże. Oczywiście otwierasz je po chwili i pijesz. Pół litra za siedem euro (w ogóle Rzym jest słaby i cenowo i jakościowo, jeśli chodzi o kraft). Bardzo...
Sympatyczna miejscówka z widokiem na Koloseum, dziesięć piw na kranach, jest końskie pszeniczne . Wszystkie piwa po pięć euro za... 2/3 pinty. Dziwna jednostka miary.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.
Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
Comment