Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o polityce
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Z każdej strony zagrożenia dla człowieka pracySurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Tutaj Vanpurz ma troche racji, pisząc o aktualnych sprawach zawartych w 21 postulatach:
"6. Podjęcie realnych działań wyprowadzających kraj z kryzysu."
Do dzisiaj się to nie udało...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Spoko spoko, liberalne PO sobie poradzi! Już czytałem, że w ramach walki z kryzysem z przyjemnością podnieśliby podstawową stawkę vat, dodatkowo vat na usługi hotelarskie i transportowe, no i wypadałoby podnieść także składkę rentową. Ja nie wiem, ja żyję w innym wymiarze?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Prezydent Czech Vaclav Klaus:
"Po radykalnym rozmontowaniu komunizmu na początku lat 90., kraje naszego regionu, znów zaczęły powoli odchodzić od liberalnej gospodarki.
Mamy socjalno-ekologiczną gospodarkę, a nie rynkową.
Kryzys nie jest spowodowany kapitalizmem, tylko jego brakiem. Jest konsekwencją długoterminowej gry polityków i regulatorów z rynkiem."
Comment
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Prawo Godwina: jeżeli użyłeś reductio ad Hitlerum, automatycznie przegrywasz daną dyskusję.
Poza tym narrator ma fatalną dykcję i użył co najmniej 2 fałszywych argumentów: przez pewien czas centrum cesarstwa rzymskiego było w Pradze (Zygmunt Luksemburczyk), a przez ponad 300 lat w wiedniu. Hitler z kolei przejął władzę w zamachu stanu (pożar Reichstagu, te rzeczy).Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziPrawo Godwina: jeżeli użyłeś reductio ad Hitlerum, automatycznie przegrywasz daną dyskusję.
Sprytne, wystarczy załozyć partię, przepisać postulaty NSDAP a przy jakiejkolwiek krytyce i porównaniach powoływac się na to fałszywe prawo.
Bardzo komus zalezy aby opinia publiczna nie dowiedziała się, że socjaliści w Brukseli realizuja nadal program nazistowskich Niemiec.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Takie moje dzisiejsze przemyślenia, po kartę do głosowania kolejka była zerowa, natomiast w sklepie czekałem 10 minut w kolejce do kasy. Ciekawe jaka będzie frekwencja.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Jeśli stwierdzę, że tzw. Unia Europejska zwalcza nikotynizm podobnie jak Hitler, to oczywiście przegrywam dyskusję (chociaż żadnej nie prowadzą, a jedynie opisuję współczesność i przytaczam historyczną zaszłość). Ale czy ktoś mądry jest mi w stanie odpowiedzieć, czy przytaczając ten fakt tzw. UE chwalę czy raczej ją ganię.
Comment
-
-
Tak wg. opinii wielu centrystów przegrywasz dyskusję. Powinieneś argumentować, że jest to szkodliwe, ponieważ niepotrzebnie ogranicza wolność itd. Odwołanie do nazizmu jest odwołaniem się do emocji, chodzi też o to, że zbyt często używane i uległo deprecjacji. Jeżeli ptzywołałbyś to w dłuższej argumentacji, uznałbym to za uzasadnione, ale nie jeżeli to jest jedyny i podstawowy argument.
Podkreślam, nie jestem fanem politycznej poprawności.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Ależ ja nic nie mówiłem o szkodliwości palenia! Stwierdziłem tylko, że Hitler i eurosocjaliści mają podobne poglądy w sprawie palenia tytoniu. Jak mawiał Zagłoba, każde bydlę ma swój rozum i samo podejmuje decyzje o paleniu lub nie. Problem szkodliwości palenia dla mnie nie istnieje. Jedynie smród papierosów mi czasami przeszkadza.
A jeśli stwierdzę, że Murzyni szybciej biegają lub lepiej grają w koszykówkę? Jestem wówczas rasistą czy nie? Jeśli tak, to wobec kogo - białych czy czarnych?
Comment
-
-
Mnie absolutnie nie rozumiesz! Wg. mnie, nie jesteś absolutnie rasistą w Twoich przykładach.
Chodziło mi o to, że w moim internetowym żywocie, jak również w historii usenetu , zbyt często przywoływano Hitlera zupełnie bez powodu, i stało się to zwrotem o randze Urbanowego "a u was biją Murzynów". Tyle. Wolałbym, żeby żadne przykłady z Hitlerem nie były przywoływane.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi... Hitler z kolei przejął władzę w zamachu stanu (pożar Reichstagu, te rzeczy).
Comment
-
Comment