Znam tekst, w którym czarno na białym, grubymi literami jest napisane, że ziemia jest płaska i opiera się na grzbietach trzech słoni, które stoją na skorupie wielkiego żółwia.
Nie wątpliwie - tylko jaki to ma związek z dyskusją :|?
To najpierw ty napisz, dlaczego według ciebie to samorządy, a nie rząd są odpowiedzialne za niewykorzystanie unijnych funduszy. Bo też nader skromnie szafujesz argumentami.
Bo w ramach Regionalnych Programów Operacyjnych, które obsługuje samorząd wojewódzki, wydano do końca czerwca tylko około 20% z wydatków planowanych na ten rok?
W prawie wszystkich samorządach wojewódzkich rządzą koalicje PO - PSL. Na tym szczeblu skład władz wojewódzkich ustalają władze centralne partii.
W województwie dolnośląskim chłopcy z PO byli tak zajęci wzajemnym tarmoszeniem i podchodami, że przez ponad rok nawet nie ogłosili konkursów na dotacje dla przedsiębiorstw. Więc co za różnica, na kogo zwali się winę? Rządzi PO i ona odpowiada za ten stan rzeczy.
Bo w ramach Regionalnych Programów Operacyjnych, które obsługuje samorząd wojewódzki, wydano do końca czerwca tylko około 20% z wydatków planowanych na ten rok?
Więc dlaczego uwalają wielkie projekty kanalizacji, twierdząc, że nie są to priorytetowe zadania?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
No i oczywiście masz do tego prawo. Ja profesury też nie robiłem, ani nawet magisterium z browarnictwa, a moim zdaniem Namysłów nie warzy nawet jednego piwa, które bym chciał kupić. Plum w kategorii aromatyzowanych jest pozycją oryginalną i tylko tyle. Dla mnie jest ono za ciężkie, z aromatyzowanych to już wolę Agrumbocq lub Schoefferhoffer Grapefruit Hefeweizen Mix.
Nic mi nie mówią te nazwy, pewnie u mnie nieosiągalne a i pewnie cena znacznie większa. Jestem Polakiem i piję Polskie piwo.
Nic mi nie mówią te nazwy, pewnie u mnie nieosiągalne a i pewnie cena znacznie większa.
Nie muszą, to są tylko moje wrażenia. Generalnie aromatyzowane piwa pijam niezmiernie rzadko, zwykle raz. Agrumbocq'a miałem okazję pić ponownie, bo się przeterminował.
Gratuluję świadomości narodowej. Zwróć jednak uwagę, że w języku polskim przymiotniki piszemy z małej litery, nawet jeśli jest to przymiotnik polski.
No i niestety decydując się jedynie na polskie piwo, zamykasz się na całe bogactwo smaków.
Nie muszą, to są tylko moje wrażenia. Generalnie aromatyzowane piwa pijam niezmiernie rzadko, zwykle raz. Agrumbocq'a miałem okazję pić ponownie, bo się przeterminował.
Gratuluję świadomości narodowej. Zwróć jednak uwagę, że w języku polskim przymiotniki piszemy z małej litery, nawet jeśli jest to przymiotnik polski.
No i niestety decydując się jedynie na polskie piwo, zamykasz się na całe bogactwo smaków.
Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć Nie zamykam się, broń Boże na bogactwo smaków, jednakże nigdy jako przykład(piwa, nie rzeczy ogólnie z nim związanych jak kultura picia) nie podam piwa z obcej ziemi - taki piwny narodowy radykalizm
Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć
Ty za to musisz zrozumieć (i co gorsza dla Ciebie powinieneś się do tego zastosować), że na tutaj piszemy w języku polskim, a nie "Polskim". Wszak sam zaakceptowałeś regulamin rejestrując się na tym forum. No ale najwyraźniej nacjonaliści nie potrafią czytać ze zrozumieniem .
Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć Nie zamykam się, broń Boże na bogactwo smaków, jednakże nigdy jako przykład(piwa, nie rzeczy ogólnie z nim związanych jak kultura picia) nie podam piwa z obcej ziemi - taki piwny narodowy radykalizm
Czy ten browar nadal jest własnością obywateli amerykańskich? Stary, nawet mały Grybów kupił Słowak, Habsburg założył Żywiec, Tyskie też elita germańska, Gotz Okocim, Niemcy założyli warszawski browar (H&S), Szkot tam maczał palce, również w powstanie browaru w Ciechanowie. O Namysłowie nie wspomnę.
Obawiam się, że prawdziwy "P"olski nacjonalista skazany jest na wodę /i to nie z kranu/
Realizacja "priorytetowych" zadań przez biurokrację, obojętne czy samorządową czy centralnie rządową To dobry żart, zresztą od wielu lat. Popatrzcie na chociażby nasze drogi, to nie jest jakiś luksus w świecie cywilizowanym, tylko jakaś elementarność funkcjonowania społeczeństwa i biznesu. Śmiech i upokorzenie na całą Europę, szczególnie pewnie uświetni to Euro 2012. Przecież my w tym względzie, to nie tylko odstajemy w Europie, ale mogą sobie z nas robić jaja przybysze z tzw, trzeciego świata, bo u niektórych z nich są drogi lepsze, nawet wysoko w górach.
IPN odnalazł w archiwach bezpieki notatkę, z której wynika, iż ówczesny minister obrony, gen. Jaruzelski wydał polecenie zestrzelenia cywilnego samolotu, którego pilot Dionizy Bielański próbował czmychnąć do Austrii. Zabrakło mu kilku kilometrów, gdy czechosłowackie lotnictwo wypełniło polecenie tow. generała. Może w końcu uda się zbrodniarza postawić przed sądem...
A i ciekaw jestem bardzo, co tam jutro w "Wybiórczej" wymyślą obrońcy generała?
Comment