No i od 2010 żegnamy się z możliwością odliczenia VATu od benzyny do samochodów do 3,5 tony używanych w działalności gospodarczej. Dziękujemy ci światły rządzie miłości. Już wiem, że w przyszłych wyborach głosuję na PiS.
Przy piwie o polityce
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Maidenowcu, czemu, do matki huty? Przecież PiS jest partią wręcz otwarcie socjalistyczną! Gdybyśmy się sprężyli i wprowadzili UPR do parlamentu, byłaby szansa na chociaż zmianę klimatu dyskusji.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziNo i od 2010 żegnamy się z możliwością odliczenia VATu od benzyny do samochodów do 3,5 tony używanych w działalności gospodarczej. Dziękujemy ci światły rządzie miłości. Już wiem, że w przyszłych wyborach głosuję na PiS.
Chyba, że ja czegoś w tym całym systemie nie rozumiem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziPrzecież PiS jest partią wręcz otwarcie socjalistyczną!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziGdybyśmy się sprężyli i wprowadzili UPR do parlamentu...Last edited by delvish; 2009-07-08, 10:19."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziMaidenowcu, czemu, do matki huty? Przecież PiS jest partią wręcz otwarcie socjalistyczną! Gdybyśmy się sprężyli i wprowadzili UPR do parlamentu, byłaby szansa na chociaż zmianę klimatu dyskusji.
Comment
-
-
Dla mnie rachunek jest prosty: PiS obniżał podatki, PO je podnosi.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziNo ale musisz przyznać, że w przypadku odliczeń VATu od paliwa dochodziło do sporych nadużyć. Nierzadko spotykam na stacji obrazek, w którym tankujący podaje do faktury inny numer rejestracyjny niż numer samochodu, do którego tankował...
Chyba, że ja czegoś w tym całym systemie nie rozumiem
No i dobrze, rząd kradnie i marnuje więc trzeba się jakoś ratować i odzyskiwać swoją kase.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Dokładnie tak jak Jacer mówi.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
To chyba ja czegoś nie rozumiem
PiS jest OK a PO jest be bo chce zlikwidować możliwość robienia nadużyć?
Nic nikomu nie zarzucam, ale logika jest dosyć płytka.
Ja już wiem na kogo będę głosował. Na tych samych co w każdych wyborach, niezależnie od tego kto kandyduje a kto nie .
Comment
-
-
Owszem, nie rozumiesz. PO zamierza zmonopolizować nadużycia dla siebie, odbierając obywatelom możliwość obrony przed urzędniczą pazernością.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziPiS jest OK a PO jest be bo chce zlikwidować możliwość robienia nadużyć?
Drogi darko, PO wcale nie chce zlikwidować nadużyć tylko chce wyciągnąć więcej kasy, bo państwowa kasa jest pusta i niedługo będzie wielkie bum.
Oni de facto podwyższają podatki.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
"Porównując dane z 2007 i 2008 roku, najmniej liczna grupa podatników zapłaciła odpowiednio - 6,8 mld zł (40-proc. podatek w 2008) i 7,4 mld zł. w 2007 r. (32-proc. podatek)."
Czy mi się wydaje, czy (jak zawsze) korelacja jest zupełnie odwrotna niż zakłada rząd?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziOwszem, nie rozumiesz. PO zamierza zmonopolizować nadużycia dla siebie, odbierając obywatelom możliwość obrony przed urzędniczą pazernością.
Comment
-
-
Nie. Wychodzi na to, że socjalizm bohatersko walczy z problemami nieznanymi w normalnym ustroju.
PS. Zresztą wydaje mi się, że złośliwie nie chcesz zauważyć, że podatek był odliczany przez ludzi, którym należało się to jak psu buda i było wszystko w porządku. No ale, poczekajmy jak jeszcze popodnoszą różne akcyzy, wyrównają stawki VATu do "czasowego" poziomu 22% i dopiero każdemu będzie się żyło jak panisku. A ja zacznę rozglądać się za drugą ojczyzną.Last edited by Maidenowiec; 2009-07-08, 11:45.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Prof. Leszek Balcerowicz :
".....rząd powinien przestawić strategię, która jest najlepsza z punktu widzenia rozwoju Polski, a niewątpliwie jest to strategia zmniejszania fiskalizmu, czyli wydatków po to, żeby nie trzeba było zwiększać podatków".
"Mamy ogromne wydatki w stosunku do naszej gospodarki, co wywołuje wysokie podatki, a na dodatek wydatki są tak wysokie, że jednocześnie musimy się zapożyczać, czyli jest deficyt i dług publiczny"
Comment
-
Comment