Przy piwie o polityce
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Comment
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Comment
-
Ale obecnego i przyszłego budżetu nie projektuje PiS.
Tylko żeby zlikwidować wydatki sztywne trzeba przepchnąc parę ustaw - a prezydent już zapowiedział, że się nie zgodzi.
Prezydent nie zgadza się na większe cięcia, nie zgadza się na podwyżkę podatków, za to sugeruje zwiększenie wydatków - to ci dopiero sztuka.Comment
-
Comment
-
Korzystam z własnego samochodu głównie w celach związanych z prowadzoną działalnością. Vatu od paliwa nigdy nie mogłem i nie mogę sobie odliczać.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Też nie odliczam, bo nie jestem vatowcem, ale gdybym mógł to czemu nie, sam pracownik bez wypłaty kosztuje mnie 600zł. Wiec odzyskanie nawet połowy tej kwoty by się opłacało. Niektórzy u mnie na stacjach paliw sami wystawiają większe faktury, bez proszenia się.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
jestem. Po prostu nie można sobie odliczać VATu w takim jak mój przypadku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Możesz podać źródło tej informacji? Z tego co wiem to VATu od benzyny do samochodów do 3,5 t odliczać nie można od dawna i nie zrobiło tego rząd milości. Może chodzi ci o o pseudociężarówki z kratkami, które wróciły do łask po wyroku ETS?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Becikowe na wniosek LPR zostało uchwalone głosami LPR, Samoobrony, SLD i "liberalnej" Platformy. PiS był akurat przeciw, ale PeOwcy uznali, że taka dziura w budżecie świetnie się "przysłuży" rządzącej partii...
Oczywiście, że nie.
Tylko żeby zlikwidować wydatki sztywne trzeba przepchnąc parę ustaw - a prezydent już zapowiedział, że się nie zgodzi.
Prezydent nie zgadza się na większe cięcia, nie zgadza się na podwyżkę podatków, za to sugeruje zwiększenie wydatków - to ci dopiero sztuka.
Broń nas, Panie, od rządów miłości, przed nienawiścią obronimy się sami...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment