Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o polityce
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-
Wydatki budżetowe wzrosły w stopniu niższym niż wynagrodzenia w gospodarce. Wzrosły w stopniu niższym niż wyniósł wzrost cen np. robót budowlanych uzyskiwanych w wyniku przetargów.
Zgadzam się co do tezy, że mamy zbyt kosztowny aparat państwowy. Ale akurat łączny wzrost wydatków rok do roku nie jest najlepszym narzędziem do jej udowadniania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziPokaż mi gazetę, w której każdy może pisać co chce.
Adam Michnik liczył się ze zdaniem Lesława Maleszki jak mało z którym. Gdy przesyłałem tekst, Adam często mówił, że musi go też przeczytać Leszek i powiedzieć, co sądzi …Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziO ile znacząco jak nie podano o ile obniżyć podstawowy podatek Vat ? Cena chleba zależy też od ceny paliw, a te są objęte obecnie vatem 22 %. Vat na energię też jest bodajże 22 %, a dla piekarnictwa energia to też jeden z głównych kosztów. To, że się chleb sprzedaje z 7 % vatem, to nie znaczy, że cena chleba będzie wyższa, jak podstawowa stawka vat będzie np 11 %.
Mnie wkurza, jak ktoś co jakiś w radiu czy telewizji przytacza ten argument o "chlebie". Dziś rano np. Napieralski w radiowej Trójce mówił, ile to kosztuje chleb w Szczecinie. A kiedyś to był taki tani...
Kurde, obiecałem sobie, że nie będę udzielał się tym wątku...
Comment
-
-
Ja się osobiście bardzo dziwię, że publicysta Michnik nie potępił jeszcze redaktora Michnika za "polowanie na czarownice" i "dziką lustrację na podstawie świstków z ubeckiego szamba dwukrotnie kserowanych" skierowane przeciw red. Maleszce...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziJa się osobiście bardzo dziwię, że publicysta Michnik nie potępił jeszcze redaktora Michnika za "polowanie na czarownice" i "dziką lustrację na podstawie świstków z ubeckiego szamba dwukrotnie kserowanych" skierowane przeciw red. Maleszce...Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Ale to było 18 lat temu - przez ten czas mógłby spokojnie zwolnić Maleszkę już kilka razy, a nie dopiero teraz. "Dzika lustracja", nic więcej...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziAle to było 18 lat temu - przez ten czas mógłby spokojnie zwolnić Maleszkę już kilka razy, a nie dopiero teraz. "Dzika lustracja", nic więcej...Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzikręć, kręć tym kotem na wszystkie strony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziBądź tak miły i zamiast koncentrować się na mnie, podaj przykład gazety (drukowanej) w której każdy może napisać i opublikować co tylko zechce, nie płacąc za wykorzystaną powierzchnię.
Wczoraj Wildstein w wywiadzie zwrócił uwagę, że jego wyrzucono z pracy za ujawnienie agenta ketmana (nad ofiarami Maleszki nikt się litował i nie zatrudniał z powodów humanitarnych), gdy w tym samym czasie sam ketman pracował w najlepsze
Comment
-
-
Co do sedna, czyli oceny działalności i postawy Maleszki, trudno się nie zgodzić. Z całego grona ujawnianych w ostatnich latach TW, on akurat okazał się być największą kanalią.
Ale stawianie zarzutów GW o to, że zatrudnia kogo chce i że nie pozwala wypisywać każdemu co mu się tylko spodoba, jest śmieszne. Bo dokładnie taki sam zarzut można postawić każdej gazecie czy telewizji.
W dodatku decyzja Michnika w sprawie Maleszki doskonale wpisuje się w jego stosunek do lustracji. Więc nie rozumiem oburzenia o to, że czynił zgodnie ze swoimi przekonaniami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Michnik publicznie (co widać było w dokumencie tvn) angażował się w obronę jego donosicielstwa. A teraz strugają oszukane owieczki.(...)
Mam kilku znajomych w Wyborczej. Wtedy opowiadali, jak trzeba było trzymać gębę na kłódkę. Dopiero po roku - dwóch pracy Maleszki na etacie domowym niektórzy odważyli się powiedzieć głośno, że nie życzą sobie ingerencji tego pana w swoje teksty. Stało się to w czasie, kiedy Michnik odsunął się już trochę na bok i postanowił raczej pełnić rolę mentora, niż redaktora naczelnego.
Uwierzcie mi, że dziś nie jeden dziennikarz Wyborczej łapki zaciera z radości, że wreszcie Michnik dostał po głowie za swoje samarytańskie podejście. Prawda jest taka, że w pluralistycznej i demokratycznej GW panował zawsze zamordyzm. Nieco zmieniło się w ostatnich latach i tam nikt tak naprawdę nie tęskni za panem M.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Cóż, to kolejne przyczynki dlaczego Gazetę Wyborczą dziennikarze prasowi często (nieformalnie) nazywają Wybiórczą.
Gorzej, że wśród dużych tytułów prasy codziennej inne są jeszcze mniej wiarygodne i bardziej kłamliwe, albo zwyczajnie nie są w stanie wynieść się ponad poziom bruku.Last edited by jerzy; 2008-06-26, 17:53.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedziGorzej, że wśród dużych tytułów prasy codziennej inne są jeszcze mniej wiarygodne i bardziej kłamliwe, albo zwyczajnie nie są w stanie wynieść się ponad poziom bruku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziAle stawianie zarzutów GW o to, że zatrudnia kogo chce i że nie pozwala wypisywać każdemu co mu się tylko spodoba, jest śmieszne. Bo dokładnie taki sam zarzut można postawić każdej gazecie czy telewizji.
Co innego, gdyby w pierwszym numerze napisano - "mamy głęboko gdzieś ten kraj, w którym wymordowano nasze rodziny. będziemy sie zatem na was mścić do końca dni waszych (lub naszych), oczerniać, opluwać, intrygować, ze złodziei i łapówkarzy robić bohaterów (medialnych chociaż) a ludzi uczciwych ośmieszać i zohydzać". Jak to robi np. Urban. I jest on dla mnie o niebo uczciwszy bo przynajmniej nie udaje autorytetu moralnego.
Wracając do Maleszki to myślę, że nawet będąc przeciwko lustracji nie można abolicją obejmować każdej (jak sam nazwałeś) kanalii.
Comment
-
Comment