Przy piwie o polityce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jozi02
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.03
    • 53

Znam tekst, w którym czarno na białym, grubymi literami jest napisane, że ziemia jest płaska i opiera się na grzbietach trzech słoni, które stoją na skorupie wielkiego żółwia.
    Nie wątpliwie - tylko jaki to ma związek z dyskusją :|?

I jeszcze raz: może jakiś argument Krzysiu?
    Last edited by jozi02; 2009-06-30, 16:12.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

To najpierw ty napisz, dlaczego według ciebie to samorządy, a nie rząd są odpowiedzialne za niewykorzystanie unijnych funduszy. Bo też nader skromnie szafujesz argumentami.

Comment

• jozi02
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.03
        • 53

Bo w ramach Regionalnych Programów Operacyjnych, które obsługuje samorząd wojewódzki, wydano do końca czerwca tylko około 20% z wydatków planowanych na ten rok?

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

W prawie wszystkich samorządach wojewódzkich rządzą koalicje PO - PSL. Na tym szczeblu skład władz wojewódzkich ustalają władze centralne partii.

W województwie dolnośląskim chłopcy z PO byli tak zajęci wzajemnym tarmoszeniem i podchodami, że przez ponad rok nawet nie ogłosili konkursów na dotacje dla przedsiębiorstw. Więc co za różnica, na kogo zwali się winę? Rządzi PO i ona odpowiada za ten stan rzeczy.

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jozi02 Wyświetlenie odpowiedzi
            Bo w ramach Regionalnych Programów Operacyjnych, które obsługuje samorząd wojewódzki, wydano do końca czerwca tylko około 20% z wydatków planowanych na ten rok?

Więc dlaczego uwalają wielkie projekty kanalizacji, twierdząc, że nie są to priorytetowe zadania?
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• laki
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.07
              • 97

Przy piwie o polskim nacjonaliźmie

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
              No i oczywiście masz do tego prawo. Ja profesury też nie robiłem, ani nawet magisterium z browarnictwa, a moim zdaniem Namysłów nie warzy nawet jednego piwa, które bym chciał kupić. Plum w kategorii aromatyzowanych jest pozycją oryginalną i tylko tyle. Dla mnie jest ono za ciężkie, z aromatyzowanych to już wolę Agrumbocq lub Schoefferhoffer Grapefruit Hefeweizen Mix.
              Nic mi nie mówią te nazwy, pewnie u mnie nieosiągalne a i pewnie cena znacznie większa. Jestem Polakiem i piję Polskie piwo.

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika laki Wyświetlenie odpowiedzi
                Nic mi nie mówią te nazwy, pewnie u mnie nieosiągalne a i pewnie cena znacznie większa.
                Nie muszą, to są tylko moje wrażenia. Generalnie aromatyzowane piwa pijam niezmiernie rzadko, zwykle raz. Agrumbocq'a miałem okazję pić ponownie, bo się przeterminował.

Jestem Polakiem i piję Polskie piwo.
                Gratuluję świadomości narodowej. Zwróć jednak uwagę, że w języku polskim przymiotniki piszemy z małej litery, nawet jeśli jest to przymiotnik polski.
                No i niestety decydując się jedynie na polskie piwo, zamykasz się na całe bogactwo smaków.
                blog.kopyra.com

Comment

• laki
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.07
                  • 97

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie muszą, to są tylko moje wrażenia. Generalnie aromatyzowane piwa pijam niezmiernie rzadko, zwykle raz. Agrumbocq'a miałem okazję pić ponownie, bo się przeterminował.

Gratuluję świadomości narodowej. Zwróć jednak uwagę, że w języku polskim przymiotniki piszemy z małej litery, nawet jeśli jest to przymiotnik polski.
                  No i niestety decydując się jedynie na polskie piwo, zamykasz się na całe bogactwo smaków.
                  Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć Nie zamykam się, broń Boże na bogactwo smaków, jednakże nigdy jako przykład(piwa, nie rzeczy ogólnie z nim związanych jak kultura picia) nie podam piwa z obcej ziemi - taki piwny narodowy radykalizm

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1839

nie podam piwa z obcej ziemi
                    Pomijając meritum - istnieje obawa, że za jakiś czas możesz mieć z tym problemy czysto organizacyjne, jakkolwiek nie życzę Ci ich (sobie też)
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć
                      Nie, to Ty musisz zrozumieć, że takie są zasady języka polskiego. A że nacjonaliści mają problem z j. polskim to się zdążyłem przyzwyczaić.
                      blog.kopyra.com

Comment

• darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć
                        Ty za to musisz zrozumieć (i co gorsza dla Ciebie powinieneś się do tego zastosować), że na tutaj piszemy w języku polskim, a nie "Polskim". Wszak sam zaakceptowałeś regulamin rejestrując się na tym forum. No ale najwyraźniej nacjonaliści nie potrafią czytać ze zrozumieniem .

Comment

• darekd
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12565

Nie zważając na gramatykę wszystko co Polskie piszę zawsze z dużej litery - nacjonaliści tak mają, musisz zrozumieć Nie zamykam się, broń Boże na bogactwo smaków, jednakże nigdy jako przykład(piwa, nie rzeczy ogólnie z nim związanych jak kultura picia) nie podam piwa z obcej ziemi - taki piwny narodowy radykalizm
                          Czy ten browar nadal jest własnością obywateli amerykańskich? Stary, nawet mały Grybów kupił Słowak, Habsburg założył Żywiec, Tyskie też elita germańska, Gotz Okocim, Niemcy założyli warszawski browar (H&S), Szkot tam maczał palce, również w powstanie browaru w Ciechanowie. O Namysłowie nie wspomnę.
                          Obawiam się, że prawdziwy "P"olski nacjonalista skazany jest na wodę /i to nie z kranu/

Comment

• emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

Realizacja "priorytetowych" zadań przez biurokrację, obojętne czy samorządową czy centralnie rządową To dobry żart, zresztą od wielu lat. Popatrzcie na chociażby nasze drogi, to nie jest jakiś luksus w świecie cywilizowanym, tylko jakaś elementarność funkcjonowania społeczeństwa i biznesu. Śmiech i upokorzenie na całą Europę, szczególnie pewnie uświetni to Euro 2012. Przecież my w tym względzie, to nie tylko odstajemy w Europie, ale mogą sobie z nas robić jaja przybysze z tzw, trzeciego świata, bo u niektórych z nich są drogi lepsze, nawet wysoko w górach.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...) Niemcy założyli warszawski browar (H&S), Szkot tam maczał palce (...)
                              "Niemcy" i "Szkot" urodzeni w Warszawie...

No i Machlejd nie maczał palców, bo dawno już nie żył, gdy się warszawskie browary jednoczyły pod firmą H&S.

Nie mąć, Darku, faktów Koledze nacjonaliście...
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

IPN odnalazł w archiwach bezpieki notatkę, z której wynika, iż ówczesny minister obrony, gen. Jaruzelski wydał polecenie zestrzelenia cywilnego samolotu, którego pilot Dionizy Bielański próbował czmychnąć do Austrii. Zabrakło mu kilku kilometrów, gdy czechosłowackie lotnictwo wypełniło polecenie tow. generała. Może w końcu uda się zbrodniarza postawić przed sądem...

A i ciekaw jestem bardzo, co tam jutro w "Wybiórczej" wymyślą obrońcy generała?
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
                                X