Przy piwie o polityce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie. Wychodzi na to, że socjalizm bohatersko walczy z problemami nieznanymi w normalnym ustroju.

PS. Zresztą wydaje mi się, że złośliwie nie chcesz zauważyć, że podatek był odliczany przez ludzi, którym należało się to jak psu buda i było wszystko w porządku. No ale, poczekajmy jak jeszcze popodnoszą różne akcyzy, wyrównają stawki VATu do "czasowego" poziomu 22% i dopiero każdemu będzie się żyło jak panisku. A ja zacznę rozglądać się za drugą ojczyzną.
    Jedyną rzeczą, która przyciągnęła mnie do tego tematu była zwykła ciekawość. W żadnym wypadku nie miałem na celu bycie złośliwym.
    A co to znaczy "jak psu buda"? Jeżeli ktoś prowadzi jakąś firmę to może odliczać VAT na wszystkie posiadane przez niego i jego rodzinę samochody? No chyba że takiego problemu nie było w "normalnym ustroju".
    Tak przy okazji - jakoś ostatnio zniknął temat podatku liniowego i jednej stawki VAT... Przecież to był jeden z głównych punktów programu PO

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Nie, na samochody zarejestrowane w prowadzonej legalnie działalności gospodarczej.

Wszystko co PO miało w programie zniknęło.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10788

Czy koledzy twierdzą że gdyby rządził PiS to był by wzrost gospodarczy gdzieś 10% , żadnego kryzysu , mogli byście sobie odliczać VAT za paliwo do malucha
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Maidenowiec
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 2287

A napisaliśmy gdzieś tak?

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10788

Dla mnie rachunek jest prosty: PiS obniżał podatki, PO je podnosi.
            No i od 2010 żegnamy się z możliwością odliczenia VATu od benzyny do samochodów do 3,5 tony używanych w działalności gospodarczej. Dziękujemy ci światły rządzie miłości. Już wiem, że w przyszłych wyborach głosuję na PiS.
            np. to

Comment

• Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

Anteks, a teraz bym Cię prosił abyś mi maluczkiemu wytłumaczył, jaką pokrętną logiką doszedłeś z tych dwóch cytatów do wniosków ze swojego poprzedniego wpisu. Bo nie wiem co chcesz przez to przekazać. Będę wdzięczny.

Comment

• darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

Nie, na samochody zarejestrowane w prowadzonej legalnie działalności gospodarczej.

Wszystko co PO miało w programie zniknęło.
                Tu leży pies pogrzebany. To, że samochód jest zarejestrowany na firmę wcale nie oznacza, że jest użytkowany po to, aby przynosić dochód tej firmie.
                Żaden rząd nie rozwiązał tego problemu i żaden nie rozwiąże. Ani PO, ani PiS. Jak w wielu podobnych przypadkach problem leży gdzie indziej i jest kompletnie niezależny od orientacji politycznej...

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10788

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tu leży pies pogrzebany. To, że samochód jest zarejestrowany na firmę wcale nie oznacza, że jest użytkowany po to, aby przynosić dochód tej firmie.
                  Żaden rząd nie rozwiązał tego problemu i żaden nie rozwiąże. Ani PO, ani PiS. Jak w wielu podobnych przypadkach problem leży gdzie indziej i jest kompletnie niezależny od orientacji politycznej...
                  a coraz częściej na firmę rejestrowane są motory !!!!

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Ano zgadza się. Ale nie powiesz, że możliwość odliczenia podatku daje jakąś sumę pieniędzy za którą można czy to rozbudować firmę i zatrudnić więcej osób, czy też podwyższyć już obecnym pracownikom pensję, prawda?

PS. Jakie motory na litość boską? Poproszę o jakieś dane. Chyba, że przez motory rozumiesz quady. A nie widzę żadnego problemu z rejestracją quada w firmie zajmującej się gospodarką leśną, czy inną związaną z terenem.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Maidenowiec; 2009-07-08, 12:21.

Comment

• anteks
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10788

PS. Jakie motory na litość boską? Poproszę o jakieś dane. Chyba, że przez motory rozumiesz quady. A nie widzę żadnego problemu z rejestracją quada w firmie zajmującej się gospodarką leśną, czy inną związaną z terenem.
                      normalne motory , podjeżdża "bizmesmen" w skórze na stacje tankuje swoje cacko w chromie po "maską " 1500cm za 50000zł i idzie po rachunek - podaje nr rej tego pojazdu To nic że nie ma na zusa czy płaci go za pracownika najniższy ale jak wygląda jadąc w niedzielę z kumplami przez wsie i miasta

Comment

• Maidenowiec
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2287

Po pierwsze to nie wiesz czy nie ma na "zusa" czy też płaci najniższą stawkę. A po drugie 50tys za motor to nie jest dużo Co nie zmienia faktu, że nawet na taki mnie nie stać, ale to inna sprawa.

Comment

• darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

Ano zgadza się. Ale nie powiesz, że możliwość odliczenia podatku daje jakąś sumę pieniędzy za którą można czy to rozbudować firmę i zatrudnić więcej osób, czy też podwyższyć już obecnym pracownikom pensję, prawda?
                          Oczywiście. Sam znam przykłady, w których odliczony podatek poszedł na kupno nowych, dosyć drogich maszyn. Niestety znam też przykład, w którym "odliczenia" poszły na premię prezesa i jego wczasy w egzotycznym kraju. Rozumiem, że jeśli ktoś prowadzi firmę to ma do tego prawo, ale jak widzę, że ktoś bierze fakturę za kawę i ciastko na 20 zł to szlag mnie trafia.
                          Wszystko sprowadza się do uczciwości, a narzekanie na PO albo PiS to zwykła ściema.

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

I tak oto jednym strzałem załatwi się wszystkich. By żyło się lepiej.

Comment

• darko
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 2078

Przypomniało mi się, jak jednym strzałem wszystkich internautów załatwił Kaczyński

Sytuację komentuje Marek Migalski, który nieco ponad rok poźniej dostaje się do PE z list PiS :
                              Te słowa niestety obrażają internautów.
                              I choć może prawdziwie opisują część z nich, to trzeba pamiętać, że wspólnota internetowa jest tak zróżnicowana, że uogólnienia są krzywdzące.
                              Dobra, starczy tej polityki na dziś bo mi się rzygać chce .
                              Ostatnia zmiana dokonana przez darko; 2009-07-08, 13:02.

Comment

• zgroza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2008.03
                                • 3607

Maidenowcu, próbujesz zapalenie płuc zaleczyć herbatą z cytryną.
                                Zresztą PiS rządził 2 lata na boomie, i wprowadził tak liberalne rozwiązania jak becikowe.
                                Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Przetwarzanie...
                                X