Przy piwie o polityce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10788

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
    Po pierwsze to nie wiesz czy nie ma na "zusa" czy też płaci najniższą stawkę. A po drugie 50tys za motor to nie jest dużo Co nie zmienia faktu, że nawet na taki mnie nie stać, ale to inna sprawa.
    wiem że nie ma a jeśli motor nie jest na firmę to rachunek bierze na kosiarkę do trawy
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• jozi02
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.03
      • 53

Co do rządu PiS - owszem obniżał podatki - tylko, że jednocześnie maksymalnie wyśróbował wydatki sztywne budżetu do 73% - i retultaty tego widzimy teraz w poastaci poteżnego deficytu.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        a coraz częściej na firmę rejestrowane są motory !!!!
        Znaczy jak, silniki?

W motocyklu na firmę nie ma chyba nic złego, takie samo narzędzie pracy, jak samochód (oczywiście wyjąwszy dostawczaki), a w zakorkowanym mieście nawet lepsze.

Comment

• darko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 2078

Chromowany motór jak pisał anteks za 50000 zł do jeżdżenia w słoneczne niedzielne popołudnia to narzędzie pracy? Chyba nie.

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jozi02 Wyświetlenie odpowiedzi
            Co do rządu PiS - owszem obniżał podatki - tylko, że jednocześnie maksymalnie wyśróbował wydatki sztywne budżetu do 73% - i retultaty tego widzimy TERAZ w poastaci poteżnego deficytu.
            Ale obecnego i przyszłego budżetu nie projektuje PiS.
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
              Chromowany motór jak pisał anteks za 50000 zł do jeżdżenia w słoneczne niedzielne popołudnia to narzędzie pracy? Chyba nie.
              A skąd wiadomo, że nie jeździ nim też w dni powszednie? Tu dochodzimy do kwestii weryfikacji, jak użytkowane są środki w firmie, i czego taka weryfikacja powinna dotyczyć. Poza tym 50000 to i tak mniej niż samochód klasy średniej, a większość modeli też ma chromy

Comment

• jozi02
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.03
                • 53

Ale obecnego i przyszłego budżetu nie projektuje PiS.
                Oczywiście, że nie.
                Tylko żeby zlikwidować wydatki sztywne trzeba przepchnąc parę ustaw - a prezydent już zapowiedział, że się nie zgodzi.

Prezydent nie zgadza się na większe cięcia, nie zgadza się na podwyżkę podatków, za to sugeruje zwiększenie wydatków - to ci dopiero sztuka.

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Na szczęście mamy najlepszy rząd, który obniża podatki poprzez ich zwiększenie i przyśpiesza inwestycje poprzez ich wstrzymywanie.

Tusku, musisz!

Comment

• darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                    A skąd wiadomo, że nie jeździ nim też w dni powszednie?
                    Żąleną, zauważ, że Twoje podejście jest zupełnie inne niż ludzi pracujących w Urzędzie Skarbowym. Tam z góry zakładają, że podatnik jest złodziejem

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23977

Korzystam z własnego samochodu głównie w celach związanych z prowadzoną działalnością. Vatu od paliwa nigdy nie mogłem i nie mogę sobie odliczać.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        Korzystam z własnego samochodu głównie w celach związanych z prowadzoną działalnością. Vatu od paliwa nigdy nie mogłem i nie mogę sobie odliczać.
                        Pewno nie jesteś na VATcie

Też nie odliczam, bo nie jestem vatowcem, ale gdybym mógł to czemu nie, sam pracownik bez wypłaty kosztuje mnie 600zł. Wiec odzyskanie nawet połowy tej kwoty by się opłacało. Niektórzy u mnie na stacjach paliw sami wystawiają większe faktury, bez proszenia się.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23977

jestem. Po prostu nie można sobie odliczać VATu w takim jak mój przypadku.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• darko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.06
                            • 2078

ART, może od tego rodzju paliwa, który używa Twój samochód, nie można odliczyć VATu.

Bo jak wszyscy wiedzą ART ma samochód na piwo! A jak jedzie w trasę, to auto zalewa białymi porterami :P

Comment

• albeertos
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                              No i od 2010 żegnamy się z możliwością odliczenia VATu od benzyny do samochodów do 3,5 tony używanych w działalności gospodarczej. Dziękujemy ci światły rządzie miłości. Już wiem, że w przyszłych wyborach głosuję na PiS.
                              Możesz podać źródło tej informacji? Z tego co wiem to VATu od benzyny do samochodów do 3,5 t odliczać nie można od dawna i nie zrobiło tego rząd milości. Może chodzi ci o o pseudociężarówki z kratkami, które wróciły do łask po wyroku ETS?
                              (_)>
                              Nigdy się nie poddawaj!!!
                              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                              Lech jest tam gdzie jego wiara
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...)
                                Zresztą PiS rządził 2 lata na boomie, i wprowadził tak liberalne rozwiązania jak becikowe.
                                Zgroza - zgroza!
                                Becikowe na wniosek LPR zostało uchwalone głosami LPR, Samoobrony, SLD i "liberalnej" Platformy. PiS był akurat przeciw, ale PeOwcy uznali, że taka dziura w budżecie świetnie się "przysłuży" rządzącej partii...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jozi02 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Oczywiście, że nie.
                                Tylko żeby zlikwidować wydatki sztywne trzeba przepchnąc parę ustaw - a prezydent już zapowiedział, że się nie zgodzi.

Prezydent nie zgadza się na większe cięcia, nie zgadza się na podwyżkę podatków, za to sugeruje zwiększenie wydatków - to ci dopiero sztuka.
                                No, tak, pewnie, to poczekajmy, aż w 2010 "prezydent Tusk" podpisze nam każdą ustawę. Wtedy to partia, która w 2005 głosiła konieczność budowy IV RP i od tego czasu jest świetnie przygotowana do sprawowania rządów, będzie mogła spokojnie podnosić podatki. A wydatki zostawi na starym poziomie, bo musi być coś, za co winę się zwali na PiS...

Broń nas, Panie, od rządów miłości, przed nienawiścią obronimy się sami...
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
                                X