Przy piwie o polityce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
    ... umkło ...D
    ... umknęło ...

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

To było z czystej złośliwości
      Last edited by Krzysiu; 2009-07-09, 23:21.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

No, i pan też zdanża!

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Zdanżam, przecież wiesz, że jestem najlepszy

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Na zloty jakoś ostatnio nie zdanżasz...

Comment

• delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              IRCha wraca.
              A tam wraca. Na forum jest wiecznie żywa
              Last edited by delvish; 2009-07-10, 08:53.
              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Na zloty nie zdanżam, bo przestało mnie to bawić. Za dużo jest mądrzejszych ode mnie.
                Last edited by Krzysiu; 2009-07-10, 10:08.

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Wiedziałem, że na zlot to trzeba mieć łeb, ale nie łączyłem tego z mądrością.

Mam nadzieję, że jednak kiedyś się zjawisz. Dawno nie śpiewaliśmy o Leninie.

Comment

• emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

Żą, a czy tu jest wątek o zlocie ? To doprawdy wspaniałe jak się udzielasz na tym forum i innych gromisz, ale może zanim komuś przygarniesz sam może coś pisz zgodnie z tematem wątku i najlepiej o piwie. Tylko, że tu nie jest ten wątek.
                    Last edited by emes; 2009-07-11, 20:48.

Comment

• emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

AFP :

"Polska jest jedynym krajem w Unii Europejskiej, który utrzymał wzrost gospodarczy, i jeśli nawet widmo recesji jest tu obecne, to eksperci są zgodni co do tego, że ten ważny rynek powinien pozostać w miarę bezpieczny wobec kryzysu."

Piękna laurka, tylko szkoda, że przez komunizm jesteśmy tak zapóźnieni w rozwoju, w poziomie życia, że lepiej być Niemcem, Francuzem, Irlandczykiem, czy Anglikiem w recesji niż Polakiem w takiej jak powyżej sytuacji. W USA robią wielką tragedię, że bezrobocie sięgnie 11 %, tylko, że u nas to taki poziom bezrobocia to sukces po np 20% nie tak dawno.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Żą, a czy tu jest wątek o zlocie ? To doprawdy wspaniałe jak się udzielasz na tym forum i innych gromisz, ale może zanim komuś przygarniesz sam może coś pisz zgodnie z tematem wątku i najlepiej o piwie. Tylko, że tu nie jest ten wątek.
                        Przecież napisałem o Leninie, to mało polityczne?

A na poważnie, to nie pisanie obok tematu jest ostatnio bolączką forum, tylko poziom dyskusji. Wszyscy sobie coś wygarniają, co chwila jakaś pyskówka, wycieczka osobista - za dużo tego się zrobiło, więc reaguję jako użytkownik forum, który widzi zmiany na niekorzyść. Taka inicjatywa oddolna.

Ale ok, składam samokrytykę i ograniczę pisaninę nie na temat (może nie dotyczyć stanów od po trzech piwach wzwyż).

Comment

• emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

Eurodeputowany Marek Migalski, PiS :

"Nas, eurodeputowanych, obdarowuje się całkowicie legalnie wielkimi profitami. Na przykład po roku sprawowania mandatu przysługuje już emerytura. Po pełnej kadencji emerytura będzie dwa razy wyższa, po dwóch kadencjach jeszcze wyższa. Mam wrażenie, że komuś zależy, by eurodeputowani skupiali się na tym, by dobrze się urządzić, a odczepili się od tych, którzy podejmują decyzje."

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

Dwie małe daty i dwa małe ostudzenia dla fanatyków USA

W Polsce przedstawia się USA jak dawcę wszelkiego dobra a PRL jako dawcę wszelkie zła.
                            Warto się poprzyglądać czasem jaka prawda wygląda zza propagandy.
                            14 lipca
                            1798 - USA: Pisanie, publikowanie lub rozgłaszanie wrogich wobec rządu Stanów Zjednoczonych informacji zostało uznane za przestępstwo federalne.

1877 - USA: Podczas strajku generalnego w Chicago doszło do walk robotników z policją. Co najmniej 30 osób zginęło od kul policji.

Ot takie dwa wydarzenie z 14 lipca (specjalnie wybrałem daty sprzed ery komunizmu aby unaocznić co poniektórym, że dławienei wolnkości słowa i myślenia innego niż prorządowe czy mordowanie robotników na demonstracjach nie są wymysłem władz PRL ani komunistów, brali oni przykład z kraju "świetlanej wolności i demokracji/wolności słowa" - USA).

Tragedia kopalni Wujek - 9 zabitych robi na wszystkichy wrażenie, tylko jakoś się zapomina, że w USA zamordowano setki robotnikó podczas antyrządowych demonstracji. A dławienie wolności słowa i jakiegokolwiek głoszenia słowa antyrządowego ma w USA długą tradycję.
                            Widac wyraźnie, ze PRL i jego system a także metody walki z opzycją nie były wcale gorsze od sposobów stosowanych przez USA na długo zanim nastał system komunistyczny.
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Irec
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.05
                              • 13

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                              Eurodeputowany Marek Migalski, PiS :

"Nas, eurodeputowanych, obdarowuje się całkowicie legalnie wielkimi profitami. Na przykład po roku sprawowania mandatu przysługuje już emerytura. Po pełnej kadencji emerytura będzie dwa razy wyższa, po dwóch kadencjach jeszcze wyższa. Mam wrażenie, że komuś zależy, by eurodeputowani skupiali się na tym, by dobrze się urządzić, a odczepili się od tych, którzy podejmują decyzje."
                              Idealna opcja - płacą, żebyś nic nie robił. Na kampanie pięniążki wyda się raz, a emerytura do końca życia.

Comment

• jacer
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2006.03
                                • 9875

Feminazistki atakują

No i doczekałam się. Moi oponenci ostrzegali, grozili, zakładali fałszywe strony w Internecie… a ja myślałam, że na straszeniu się skończy, bo przecież w demokratycznym, wolnym od 20 lat kraju można chyba mówić co się myśli, nawet o rzeczach niewygodnych dla silniejszych ode mnie władzą i pieniędzmi.

Witaj na portalu mamproces.pl. Jest to strona poświęcona prawu. Znajdziesz tu pomoc z zakresu prawa rodzinnego, karnego itp.

Wanda Nowicka, i wszystko jasne. Czystej wody komunistka, której synalek twierdzi, że to dobrze, że polskich oficerów wymordowano w Katyniu, bo tak trzeba robić z darmozjadami.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X