Szambowóz
Collapse
X
-
-
P.S. tzw. szambelani - ludzie obsługujący szambowóz"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
Wszystko się zgadza poza tą trawą. Sączki są głębiej niż sięga system korzeniowy traw. A jeśli trawy są w tych miejscach piękne, to dzięki innym czynnikom, niż zasilanie z szamba.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
-
Browar z Nowego Miasta Lubawskiego:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ejski-piwoteka
Ekstr. 20%
Alk. 7,9%
Aromat - dużo karmelu, toffi. Dużo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment