Pytam z ciekawości - na jakiej głębokości masz zakopane sączki?
Szambowóz
Collapse
X
-
Generalnie, teoretycznie, zaleca się opróżnianie szczelnego szamba (nie mylić z przydomową oczyszczalnią ścieków) co ok. 10 dni, ponieważ przez okres dłuższy wytwarza się m.in. trujący metan.
Konia z rzędem (albo z szambowozem) temu, kto to w Polsce tak często robi...
Ja kiedyś miałem szambo (szczelne!) 10 m. sześć. i opróżniałem je co ok 3,5 tygodnia...
Jedno pytanie - ale co to ma w ogóle wspólnego z piwem???
Oprócz tego, że współczynnik zapełniania szamba jest wprost proporcjonalny do współczynnika spożycia piwa.
Comment
-
Trawa rośnie pięknie bo dostaje dużo zwiąków azotu, ale pewnego dnia jak związki azotu przekroczą graniczne ilości to trawe szlag trafii wszystko zżółknie, gdyż azot to popali. A to że system korzeniowy nie sięga do sączków to nic, bo działa podsiąk kapilarny i woda sobie "maszeruje" do góry.
To się powymądrzałem a temat rzeczywiście bardzo pasujący do typu forum
Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
-
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
Related Topics
Collapse
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
-
Browar z Nowego Miasta Lubawskiego:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ejski-piwoteka
Ekstr. 20%
Alk. 7,9%
Aromat - dużo karmelu, toffi. Dużo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment