Pytam z ciekawości - na jakiej głębokości masz zakopane sączki?
Szambowóz
Collapse
X
-
Generalnie, teoretycznie, zaleca się opróżnianie szczelnego szamba (nie mylić z przydomową oczyszczalnią ścieków) co ok. 10 dni, ponieważ przez okres dłuższy wytwarza się m.in. trujący metan.
Konia z rzędem (albo z szambowozem ) temu, kto to w Polsce tak często robi...
Ja kiedyś miałem szambo (szczelne!) 10 m. sześć. i opróżniałem je co ok 3,5 tygodnia...
Jedno pytanie - ale co to ma w ogóle wspólnego z piwem???
Oprócz tego, że współczynnik zapełniania szamba jest wprost proporcjonalny do współczynnika spożycia piwa .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziPytam z ciekawości - na jakiej głębokości masz zakopane sączki?
Comment
-
-
Trawa rośnie pięknie bo dostaje dużo zwiąków azotu, ale pewnego dnia jak związki azotu przekroczą graniczne ilości to trawe szlag trafi i wszystko zżółknie, gdyż azot to popali. A to że system korzeniowy nie sięga do sączków to nic, bo działa podsiąk kapilarny i woda sobie "maszeruje" do góry. To się powymądrzałem a temat rzeczywiście bardzo pasujący do typu forumLengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi(...)a temat rzeczywiście bardzo pasujący do typu forumLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
Comment