Kosowo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    Od 1990 r. wszystkie wojny w europie zostały wywołane przez Serbię. (...)
    No proszę, a do tej pory myślałem , że konflikt w Kosowie wywołali Albańczycy mordując członków posterunku milicji serbskiej. Pamiętam ten fakt doskonale bo od tego wszystko się zaczęło ale jak widać, jestem omylny. Zapewne próbę wywołania wojny domowej w Macedonii rozpoczętą od zabicia macedońskich żołnierzy w Tetovie sprowokowali agenci serbscy lub sami macedończycy. Ci biedni albańczycy naprawdę są pokrzywdzeni....

Uważam, że lepiej mieć dobre stosunki dyplomatyczne z Serbią niż z mafijnym Kosowem. To mój jeden z argumentów przeciw niepodległości Kosowa.

Nie umniejszając serbskich zbrodni w Bośni czy Chorwacji, sympatyzuję z Serbami w sprawie Kosowa.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pawellaskowski
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.07
      • 180

byłem w czerwcu w Kosowie przejazdem w drodze do Albanii bieda tam aż piszczy bez pomocy unii nic tam nie będzie, kraj dziki

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Polecam artykuł W. Łysiaka sprzed kilku lat "aNATOmia kłamstwa"
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• underley
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.02
          • 20

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          No proszę, a do tej pory myślałem , że konflikt w Kosowie wywołali Albańczycy mordując członków posterunku milicji serbskiej. Pamiętam ten fakt doskonale bo od tego wszystko się zaczęło ale jak widać, jestem omylny.
          Widzisz, historia bywa pokrętna. Słyszałeś może o czymś, co funkcjonuje jako "prowokacja gliwicka"?
          Różnie to z tak zwanymi oficjalnymi faktami historycznymi bywa. Każda strona ma swoją wersję, każda jest pewnie równie prawdziwa. A oficjalna stanie się jak zwykle wersja zwycięzców.

Comment

• Markowy_browarek
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.07
            • 99

A mnie dziwi tylko to, że jakoś tak wszystkie media nie epatują sondażami na ten temat. Do tej pory prasa,TV ba nawet Onet robił sondaże a teraz...? Dziwne, czyżbym domyślał się dlaczego?

Comment

• kuczman
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2008.01
              • 146

Poczatek Euroarabii?

Comment

• anteks
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kuczman Wyświetlenie odpowiedzi
                Poczatek Euroarabii?
                a co to jest Euroarabia
                Mniej książków więcej piwa

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23929

oczywiście wątek powędruje do tematu politycznego
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    a co to jest Euroarabia

Też jestem ciekaw bo nie sądzę, żeby kolega Kuczman uważał muzułmanów kosowskich, albańskich i bośniackich za Arabów (przynajmniej mam taką nadzieję)
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kuczman
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.01
                      • 146

Termin Euroarabia (jak i AmerIslamia) nie jest niczym nowym. Uzywany byl przez Polskiego biskupa, politykow, dziennikarzy, samych muzulmanow.

Mam nadzieje ze znacie Satanic Verses, ksiazke Salman Rushdiego za ktora Khomeini nalozyl na niego fatwe. Spedzil dekade w ukryciu, dzis Sir Salman Rushdi wyklada na Emory University. Rowniez uzyl tego zwrotu.
                      Tak wiec, termin ten jest stosowany do wszystkich muzulmanow, niekoniecznie Arabow.

Comment

• supersklep
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.01
                        • 982

Podobno jest tam 50% bezrobocie więc jak zwykle ktoś z bogatych państw macza tam palce dbając o swoje wpływy i interesy a nie chodzi o interesy żadnych mniejszości

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedzi
                          Podobno jest tam 50% bezrobocie więc jak zwykle ktoś z bogatych państw macza tam palce dbając o swoje wpływy i interesy a nie chodzi o interesy żadnych mniejszości
                          Raczej mafia narkotykowa a dokładnie UCK - największa w Europie.

No a z państw to Niemcy, chyba najwięcej tam mieszają.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

No i PO nie licząc sie z wolą wiekszości uznało mafijną republikę

Comment

• kuczman
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2008.01
                              • 146

No wlasnie: sondaz Gazety wskazuje podobnie do naszego, forumowego glosowania: 42% wypowiadajacych sie jest przeciwko tej decyzji.
                              Last edited by kuczman; 2008-02-26, 13:26.

Comment

• becik
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

Przy okazji PO krzyżuje moje plany urlopowe, mialem za miesiąc jechać m.in do Serbii z Kosowem. teraz nie wiem czy to dobry pomysł teraz bo na polskie numery Serbowie mogą być uczuleni....

Comment

Przetwarzanie...
                                X