Wojtek Engel / mr-perez (1971 - 2008)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • biermann
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 2552

Smutna wiadomość. Kilka dni temu zadzwonił do mnie i wyjaśniliśmy sobie wszelkie dawne nieporozumienia. Cześć Jego pamięci
    Last edited by biermann; 2008-04-29, 16:45.
    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9055

Smutna wiadomość, choć od jakiegoś czasu było wiadomo, że dni jego są policzone.
      Jeszcze w niedzielę dzwonił do mnie, gdyż chciał koniecznie do końca bawić się z nami w typery a nie znał zestawów par.
      Wojtek, zostaniesz długo w naszej pamięci...................
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• dyrektor
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 1039

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
        Smutna wiadomość, choć od jakiegoś czasu było wiadomo, że dni jego są policzone.
        Jeszcze w niedzielę dzwonił do mnie, gdyż chciał koniecznie do końca bawić się z nami w typery a nie znał zestawów par.
        Wojtek, zostaniesz długo w naszej pamięci...................
        Straszna lipa hmm... od rana myślę o tej sprawie (prawie mój rocznik). Nie znałem "chłopa" osobiście ale mi zawsze kojarzył się z Ahumbowych Typerów (dobrze Mu szło na wiosnę - walczył do końca), czerwonego kapselka z buźką chłopca, no i oczywiście RTS ....oj lipa, lipa.
        P.S. Ahumbo może nazwiemy nasze Typery jakoś na Jego cześć i ku pamięci ?
        http://www.for-nails.pl/
        http://stanbud.biz/
        https://www.facebook.com/pages/Sklep...89562121174566

Comment

• Ahumba
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor Wyświetlenie odpowiedzi
          P.S. Ahumbo może nazwiemy nasze Typery jakoś na Jego cześć i ku pamięci ?
          Pomyślę o tym przed kolejną edycją zabawy.
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Bardzo smutna wiadomość acz - niestety - spodziewałem się jej znając sytuację Wojtka "Pereza"
            Dziś zanim jeszcze wszedłem na naszą stronę i zobaczyłem ten post zadzwonilem pod Jego numer komórki. Odebrała żona i niestety potwierdziła najgorsze Wiedziałem że skoro Perez milczy od soboty na gadu-gadu to już jest bardzo źle gdyż praktycznie było to ostatnie miejsce gdzie można było Go spotkać i porozmawiać.
            Świeża wiadomość - trudno coś napisać zwłaszcza że nie jest to kolejny banalny post z większości prawie 1,5 tys jakie tu wklepałem. Nigdy nie poznałem Pereza osobiście choć pewnie nieraz stał gdzieś koło mnie na giełdzie a jeśli nawet rozmawialiśmy to była to raczej rozmowa jakich odbyłem setki z wieloma kolekcjonerami, ale poznałem Go pól roku temu właśnie poprzez internet kiedy to zaproponowal mi kupno 1 kapsla z własnego zbioru którego to szukałem od lat. Na moje pytanie dlaczego pozbywa się kapsli odpowiedział że jest ciężko chory i po 27 latach pasji kolekcjonerskiej musi ją zakończyć
            Zapamiętam go jako śmiesznego kolesia z kapsla soków Tarczyn gdyż zawsze używał go jako swój "znak firmowy" na tej i innych stronach kolekcjonerskich , zapalonego kolekcjonera który wiedząc że pozostało mu jeszcze kilka tygodni życia wstawiał kapsle na aukcje allegro , który na pare miesięcy przed śmiercią brał udział w ankietach kolekcjonerskich i który na prawdę serio przeżywał sprzedaż swojego zbioru mówiąc iż z rzeczy materialnych jest do niego przywiązany najbardziej. Pamiętam ze gdy 5 miesięcy temu zmarł jeden z warszawskich kolekcjonerów , Wojtek poprosił mnie ażeby i o nim pamiętać i żeby napisać coś na forum . Na pewno zapamiętam Go jako gościa z mega-humorem bo trudno nie określić tak kogoś kto spodziewając się śmierci pisze (cyt z pamięci) :"byłem u lekarza i pomylił się z moją diagnozą - mam koklusz a nie raka" albo "zapraszam Cię juz teraz na mój pogrzeb - wpadnie pare osób" do kazdego z tekstów dostawiając uśmiechniętą mordkę. Mogłbym pisać jeszcze o Wojtku ale może niech część wspomnień o Nim pozostanie u mnie...
            Załączam jedno z fajniejszych zdjęć (z września ubiegłego roku) jakie przysłał mi kiedyś osobiście oraz jakie można znaleść w jego profilu na naszej-klasie. Jestem pewien że nie mial by nic przeciwko jego zamieszczeniu.
            Wojtku - praktycznie nigdy nie poznaliśmy się osobiście ale zapamiętam Cię jako luźnego kolesia i naprawdę zapalonego pasjonata kolekcjonera....
            Attached Files
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

hm, dopiero teraz człek czuje co znaczyło "silny, młody, zdrowy" w profilu

ehh tylko raz zamieniliśmy kilka zdań na którejś z giełd...
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• chinet
                Porucznik Browarny Tester
                • 2006.04
                • 486

W ciągu ostatnich dwóch tygodni byłem kilkakrotnie w domu u Wojtka. Ostatni raz w sobotę. Gdy ocierałem jego spocone czoło miałem nadzieję, że to jest choroba która zaraz minie i Wojtek znowu się uśmiechnie i zaserwuje wesołe powiedzonko. Jednak z każdą chwilą ... ech, nie mam siły kończyć.

Cooper - wielokrotnie dyskutowałem z Wojtkiem na temat tego kapselka dla Ciebie. Uważał Cię za wspaniałego gościa, dlatego też taka była jego decyzja. Cały czas liczył też, że trafi do niego inny kapselek...

Comment

• Cooper
                  🍼🍼
                  • 2002.11
                  • 6056

Ostatecznie wymieniliśmy się. Interesował Go jeszcze jeden kapsel z mojego zbioru. Nie zdążyłem się niestety z Nim już spotkać a wtedy myślę że ten właśnie kapsel byłby dobrym prezentem - pamiątką z mojej strony. Niestety - czas okazał się nieubłagany. Cieszę się ze udało mi się wzbogacić jego zbiór przynajmniej o 1 z 2 kapsli na których Mu bardzo zależało. Jego kapsel do tej pory lezy u mnie nierozpakowany w liście w Polsce...
                  Bardzo miłe to co napisałeś Chinet. Dziękuję.
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Dziś pożegnaliśmy Wojtka. Chłopak miał rację, że "parę" osób wpadnie na jego pogrzeb, to świadczy tylko o jednym, że miał naprawdę bardzo wielu przyjaciół. "May Way" Sinatry na pogrzebie, zagrane na życzenie Wojtka rozkleiło chyba wszystkich.
                    Nie myślę o nim, że odszedł, on po prostu poszedł w inne miejsce gdzie będzie na nas wszystkich czekał. Wcześniej czy później spotkamy się ponownie. Do zobaczenia Wojtku.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• chinet
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2006.04
                      • 486

Byliśmy z Wojtkiem w jego ostatniej drodze: ja z żoną, kaktus, miodek, danio i barann z ojcem.
                      Rodzina bardzo gorąco dziękuje za pamięć o naszym drogim koledze i za wspaniały wieniec, który złożyliśmy na Jego grobie.

Wojtek na zawsze pozostanie w naszych sercach.

Comment

• miodek
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2005.10
                        • 177

Wojtek wiedział jak rozkleić najtwardszych. Siedzę, piję piwo, buczę i słucham " My Way".
                        Już nie będzie tych długo-nocnych rozmów o wszystkim...
                        miodek

Comment

• lysyjack
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2004.03
                          • 5

wielka szkoda naszego kamrata od kufelka i dysputy

Comment

• anulek
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2008.04
                            • 5

...uczmy się kochać ludzi-tak szybko odchodzą...(ks.J.Twardowski)

Comment

• p98
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2006.11
                              • 48

[*][*]

nie znałem człowieka ale szacunek że nie poddał się i miał humor do końca - choć końca nie ma......... i zapewne jak podążymy tą sama ścieżką to na końcu - którego nie ma
                              będzie czekał .... ON we własnej osobie .............

p 98

Comment

• adam16
                                • 2001.02
                                • 9865

Mnie zmroziło jak to przeczytałem. Kolejna świeczka z mojego rocznika zgasła. I to już trzecia w ciągu ostatnich 9 miesięcy
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X