Smutna wiadomość. Kilka dni temu zadzwonił do mnie i wyjaśniliśmy sobie wszelkie dawne nieporozumienia. Cześć Jego pamięci
Wojtek Engel / mr-perez (1971 - 2008)
Collapse
X
-
-
Smutna wiadomość, choć od jakiegoś czasu było wiadomo, że dni jego są policzone.
Jeszcze w niedzielę dzwonił do mnie, gdyż chciał koniecznie do końca bawić się z nami w typery a nie znał zestawów par.
Wojtek, zostaniesz długo w naszej pamięci...................Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziSmutna wiadomość, choć od jakiegoś czasu było wiadomo, że dni jego są policzone.
Jeszcze w niedzielę dzwonił do mnie, gdyż chciał koniecznie do końca bawić się z nami w typery a nie znał zestawów par.
Wojtek, zostaniesz długo w naszej pamięci...................
P.S. Ahumbo może nazwiemy nasze Typery jakoś na Jego cześć i ku pamięci ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor Wyświetlenie odpowiedziP.S. Ahumbo może nazwiemy nasze Typery jakoś na Jego cześć i ku pamięci ?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Bardzo smutna wiadomość acz - niestety - spodziewałem się jej znając sytuację Wojtka "Pereza"
Dziś zanim jeszcze wszedłem na naszą stronę i zobaczyłem ten post zadzwonilem pod Jego numer komórki. Odebrała żona i niestety potwierdziła najgorsze Wiedziałem że skoro Perez milczy od soboty na gadu-gadu to już jest bardzo źle gdyż praktycznie było to ostatnie miejsce gdzie można było Go spotkać i porozmawiać.
Świeża wiadomość - trudno coś napisać zwłaszcza że nie jest to kolejny banalny post z większości prawie 1,5 tys jakie tu wklepałem. Nigdy nie poznałem Pereza osobiście choć pewnie nieraz stał gdzieś koło mnie na giełdzie a jeśli nawet rozmawialiśmy to była to raczej rozmowa jakich odbyłem setki z wieloma kolekcjonerami, ale poznałem Go pól roku temu właśnie poprzez internet kiedy to zaproponowal mi kupno 1 kapsla z własnego zbioru którego to szukałem od lat. Na moje pytanie dlaczego pozbywa się kapsli odpowiedział że jest ciężko chory i po 27 latach pasji kolekcjonerskiej musi ją zakończyć
Zapamiętam go jako śmiesznego kolesia z kapsla soków Tarczyn gdyż zawsze używał go jako swój "znak firmowy" na tej i innych stronach kolekcjonerskich , zapalonego kolekcjonera który wiedząc że pozostało mu jeszcze kilka tygodni życia wstawiał kapsle na aukcje allegro , który na pare miesięcy przed śmiercią brał udział w ankietach kolekcjonerskich i który na prawdę serio przeżywał sprzedaż swojego zbioru mówiąc iż z rzeczy materialnych jest do niego przywiązany najbardziej. Pamiętam ze gdy 5 miesięcy temu zmarł jeden z warszawskich kolekcjonerów , Wojtek poprosił mnie ażeby i o nim pamiętać i żeby napisać coś na forum . Na pewno zapamiętam Go jako gościa z mega-humorem bo trudno nie określić tak kogoś kto spodziewając się śmierci pisze (cyt z pamięci) :"byłem u lekarza i pomylił się z moją diagnozą - mam koklusz a nie raka" albo "zapraszam Cię juz teraz na mój pogrzeb - wpadnie pare osób" do kazdego z tekstów dostawiając uśmiechniętą mordkę. Mogłbym pisać jeszcze o Wojtku ale może niech część wspomnień o Nim pozostanie u mnie...
Załączam jedno z fajniejszych zdjęć (z września ubiegłego roku) jakie przysłał mi kiedyś osobiście oraz jakie można znaleść w jego profilu na naszej-klasie. Jestem pewien że nie mial by nic przeciwko jego zamieszczeniu.
Wojtku - praktycznie nigdy nie poznaliśmy się osobiście ale zapamiętam Cię jako luźnego kolesia i naprawdę zapalonego pasjonata kolekcjonera....Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
hm, dopiero teraz człek czuje co znaczyło "silny, młody, zdrowy" w profilu
ehh tylko raz zamieniliśmy kilka zdań na którejś z giełd...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W ciągu ostatnich dwóch tygodni byłem kilkakrotnie w domu u Wojtka. Ostatni raz w sobotę. Gdy ocierałem jego spocone czoło miałem nadzieję, że to jest choroba która zaraz minie i Wojtek znowu się uśmiechnie i zaserwuje wesołe powiedzonko. Jednak z każdą chwilą ... ech, nie mam siły kończyć.
Cooper - wielokrotnie dyskutowałem z Wojtkiem na temat tego kapselka dla Ciebie. Uważał Cię za wspaniałego gościa, dlatego też taka była jego decyzja. Cały czas liczył też, że trafi do niego inny kapselek...
Comment
-
-
Ostatecznie wymieniliśmy się. Interesował Go jeszcze jeden kapsel z mojego zbioru. Nie zdążyłem się niestety z Nim już spotkać a wtedy myślę że ten właśnie kapsel byłby dobrym prezentem - pamiątką z mojej strony. Niestety - czas okazał się nieubłagany. Cieszę się ze udało mi się wzbogacić jego zbiór przynajmniej o 1 z 2 kapsli na których Mu bardzo zależało. Jego kapsel do tej pory lezy u mnie nierozpakowany w liście w Polsce...
Bardzo miłe to co napisałeś Chinet. Dziękuję.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Dziś pożegnaliśmy Wojtka. Chłopak miał rację, że "parę" osób wpadnie na jego pogrzeb, to świadczy tylko o jednym, że miał naprawdę bardzo wielu przyjaciół. "May Way" Sinatry na pogrzebie, zagrane na życzenie Wojtka rozkleiło chyba wszystkich.
Nie myślę o nim, że odszedł, on po prostu poszedł w inne miejsce gdzie będzie na nas wszystkich czekał. Wcześniej czy później spotkamy się ponownie. Do zobaczenia Wojtku.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Byliśmy z Wojtkiem w jego ostatniej drodze: ja z żoną, kaktus, miodek, danio i barann z ojcem.
Rodzina bardzo gorąco dziękuje za pamięć o naszym drogim koledze i za wspaniały wieniec, który złożyliśmy na Jego grobie.
Wojtek na zawsze pozostanie w naszych sercach.
Comment
-
-
Mnie zmroziło jak to przeczytałem. Kolejna świeczka z mojego rocznika zgasła. I to już trzecia w ciągu ostatnich 9 miesięcyBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment