Originally posted by ART dobre kotlety są wtedy, gdy są świeżo smażone.
później, z mikrofalówki, nie smakują już tak dobrze.
Częściowo masz rację. Niestety w naszym kraju filmy przemykają przez ekrany kinowe i znikają. Gdzie indziej jest inaczej (Francja, USA). Nam pozostaje czekać na takie odgrzewane kotlety.
Kosmetyczne przeróbki filmów po latach burzą jednolitość filmu. Jak zobaczyłem "Gwiezdne wojny" poprawione komputerem, to mnie odrzuciło - stare efekty specjalne nie rzucały się tak w oczy. Jabba z komputera był bardziej sztuczny, niz ten stary z... no właśnie, z czego?
Niech mnie ktoś oświeci - co w ogóle znaczy skrót E.T.?
Dziwnym zbiegiem okoliczności pod tym samym adresem co smażalnia ryb (ryby doskonałe: smażone, z pieca, zupy rybne, tatar, etc.) figurują spółki Maltgarden, częściowo powiązane osobowo ze spółką Rewiński.
W ofercie są więc butelkowe popularne piwa Maltgardena (pils, pszenica, IPA, etc.).
Browar restauracyjny w centrum San Francisco, działający od 2014 roku.
Lokal mieści się na parterze sześciopiętrowej kamienicy przy O'farrell Street "przyozdobioną" schodami przeciwpożarowymi we frontowej części, typowej architektury znanej z USA.
Jest to elegancki pub...
Są to kotlety, których nawet mięsożerca nie rozpoza, z czego są zrobione.
Potrzebne jest dowolne czerstwe lub suche pieczywo (co do ilości to trzeba samemu poeksperymentować, potrawa nadaje się do odgrzewania, więc raczej więcej niż mniej); bulion, dowolny, ja najbardziej lubię...
Comment