Panowie spokojniej, nie wiem czy ktoś zauważył, ale wynik nie odzwierciedla gry naszych piłkarzy. Mieli incjatywę, coś tam wrzucali, nawet kilka strzałów im wyszło. Gdyby tak grali z Koreą to może i coś by zwojowali. Problem w tym że bardzo chcieli ale nie za bardzo umieli, kilka kontr i 4:0. Żadna bramka Portugalczyków nie padła z ataku pozycyjnego. Ja widziałem postęp w grze w porównaniu z pierwszym meczem, tylko że Porugalia to za dobra drużyna.
Szkoda że nie trafili chociażby raz, bo na to zasłużyli.
Mam nadzieję że meczem z USA godnie się pożegnają.
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Wreszcie głos rozsądku! Wcale nie graliśmy źle! Nie wiem, czy zauważyliście, że nasi do SAMEGO końca starali się strzelić bramkę? Chciałoby wam się, jakbyście cztery do jajka przegrywali? Krycie było katastrofalne, ale trudno - przynajmniej w środku pola nie dawaliśmy się objeżdżać, Portugalczykom chyba ani jeden atak pozycyjny nie wyszedł.
Gdybyśmy tak grali z Koreą, to byśmy im wklepali. Problem w tym, że dopiero w tym meczu mieliśmy normalnego sędziego, a nie aptekarza, co to byle popchnięcie gwiżdże.
Teraz wykorzystać to doświadczenie i awansować do mistrzostw Europy. Uważam, że jesteśmy w stanie.
P.S. Celcie - strona to browar.biz, ale temat "Nadchodzą mistrzostwa świata." Ktoś ci każe się w nim wypowiadać??? Masz dziesiątki innych tematów.
Żą - graliśmy już z Koreą i jakoś nie widziałem, abyśmy im wklepali (no może poza Hajtą, który z pomocą fulbolówki wklepał jednemu jądra do jamy brzusznej). Gdybym wybiegł na boisko, to też bym się STARAŁ. Tyle, że także bym niczego nie zwojował. Piłka nożna to jak wiadomo prosta dyscyplina sportu. Trzeba tylko: biegać szybciej od przeciwnika, umiejętnie przyjąć piłkę, celnie podać i strzelić w kierunku bramki, omijając przy tym bramkarza. No i nie pozwolić na w.w. przeciwnikowi. Nasi jak widac tego nie potrafią. Nie ma się co oszukiwać - nasza reprezentacja gra słabo.
No widzę że zainteresowanie mundialem wzrosłoA ja tam dostrzegam pozytywne aspekty porażki Polaków. A mianowicie takie że przegrali tylko 4:0 a nie więcej. No ale teraz się zastanawiam czy w meczu z USA przegramy 6:0 czy 8:0? No a przy okazji pozdrawiam naszych dzielnych piłkarzy którzy godnie nas reprezentują na kontynencie azjatycki no i cały sztab szkoleniowy. A to że jesteśmy jak na razie najgorszą drużyną na mistrzostwach z Europy to chyba nie jest ważne
A co do pana Wałdocha to uważam że jeżeli ten człowiek ma chodź troszkę honoru to przyzna się że jest cieniutki i nie umie grać w piłkę nożną no i zdecydował że nie będzie już szkodził naszej reprezentacji i z niej rezygnuje. Wyniczki na jutro: Dania-Francja 2:2,Senegal-Urugwaj 1:1,Niemcy-Kamerun 2:1,Irlandia-Arabia 3:0.
Grzechu - ano nie gramy koncertowo, ale dzisiaj wreszcie wykazaliśmy się grą w piłkę, jakimś pomysłem i zaangażowaniem. Może się trochę zagalopowałem z tym wklepaniem, ale z dzisiejszą grą zremisowalibyśmy z Koreą.
Generalnie - wyciągnijmy z tego wszystkiego wnioski i awansujmy do ME. A przedtem wygrajmy z USA. Myślę, że nasi wcale nie będą mniej zmotywowani niż Amerykanie, więc są szanse, a różnica umiejętności nie jest znacząca, o ile w ogóle jest (pod warunkiem, że nasi zagrają na miarę swoich możliwości, a to jeszcze się nie zdarzyło na tych mistrzostwach).
Bakłażanku - Chiny są od nas gorsze. Wiem, słaba to pociecha, ale zawsze. Zresztą powstrzymajmy się z oceną do ostatniej kolejki. Może będziemy wracać do Europy z Francją?
A ja uważam że nasi GWIAZDORZY po prostu dali D...
no comments
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
No cóż, jeżeli wejście do MŚ uznamy za sukces-a patrząc na ostatnie lata, to nie wąpliwie można to tak nazwać-to więcej wymagań nie powinniśmy mieć
Może za 4 lata będzie lepiej.
Żąleną Chiny są z Azji a nie z Europy A ja napisałem że jesteśmy najgorszą drużyną ze starego kontynentu a nie ze wszystkich drużyn na mundialu. No ale nie ważneFrancja odpadła huraaaaaaaa. Jeszcze niech Niemcy pójdą jej śladem wtedy to nawet szampana sobie kupię hih.
Comment