Nadchodzą Mistrzostwa Świata Korea - Japonia 2002.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • talrasha
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.11
    • 685

Korea niedość że wygrywa dzięki sędziom to jeszcze gra brzydki brutalny futbol. Hiddink na treninagach podobno największą uwagę kładzie na walkę wręcz.
    Nie wiem za bardzo skąd masz te informacje, że Hiddink wprowadził "walkę wręcz na treningach" - to, że oni grają ostro to nie znaczy, że muszą na treningach "walczyć" Jak narazie nie widziałem by jakiś Koreańczyk zagrał bardzo brutalnie. Są drużyny które grają dużo bardziej brutalnie i jakoś nikt ich nie podejrzewa o ćwiczenia walk na treningach. Innym argumentem przemawiającym za tym, że nie jest możliwe ćwiczenie "walki wręcz jest to, że Koreańczycy dostali mało żółtych kartek, a czerwonych wogóle - i na nie nie zasłużyli.
    Co do pomocy Azjatom to się całkowicie zgodzę, w meczu z Hiszpanami przeszło to już granicę dopuszczalości. Wogóle te mistrzostwa mają to do siebie, że śędziowanie jest na bardzo niskim poziomie.
    Okazuję się rówież, że nie wystarczy strzelić Korei 2 bramek by wygrać mecz. Zobaczymy jak sprawa będzie wyglądała z Niemcami. Smutną prawdą będzie to, że w przyszłości niewiele osób będzie pamiętałoo o tym jak Korea dostała się do półfinału.

Ja do Listkiewicza nie mam żadnych pretensji w końcu to on zrobił porządek w polskiej piłce po Dżiurowiczu.
    Może i zrobił, ale tylko w reprezentacji, co do naszej rodzimej ligi to kuleje ona dużo bardziej niż za czasów Dziurowicza. No i ostatnia reforma z 2 grupami to już wogóle paranoja.

Co do Bońka to potrafi on znakomici dbać o swoje interesy i to, że jest w związku bardzo mu to ułatwia (ma firmę która sprzedaje prawa do transmisji) Wiadomo, że pan LIStkiewicz i Boniek nie przyznają się do błędów - bo ONI się nie mylą. Bardzo rozbawiła mnie argumentacja LIStkiewicza przy zwolnieniu Jurka Engela. Przecież to nie "trzymało się kupy"
    Oczywistym faktem jest to, że Engel musiał odejść. Jednak zrobił dla Polskiej rep. wiele i trzeba było to pożegnanie zrobić w sposób cywilizowany.
    Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

adam16 napisal/a
      Ciekawe jeszcze jest to czy Niemcy zapoznali się już z nowym regulaminem gry w piłkę nożną który zakazuje strzelania bramek reprezentacji Korei. I jak odniosą się do tego.
      Dobre.

Myślę, że zanudzą wszystkich, łącznie z sędziami, którzy za późno spostrzegą, że Niemcy strzelili bramkę i na reakcję będzie już za późno.

Comment

• Piecia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.02
        • 3312

szkoda że dopiero dzisiaj odebrałem kompa z serwisu bo też bym sobie potypował wyniczki...a teraz trza typować ilu goli sędzia nie uzna!!! wczoraj płakałem jak cała hiszpania........BOJKOT KOREI!!!
        (i firm koreańskich!!!) farsa po prostu farsa z największego święta piłkarskiego fifa robi sobie cyrk!!! szkoda słów.......
        Koniec i bomba,
        Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Mecze gospodarzy powinien sędziować Collina - tylko on się do tego nadaje. W meczu Japonia- Turcja sędziował z małym wskazaniem na przeciwników gospodarzy, co było miłą odmianą. W przyrodzie powinna być równowaga.

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Nie dziwmy się sędziom bo w końcu Blater musiał się jakoś odwdzięczyć tym którzy głosowali na niego. A tak w ogóle to śmieszne a wręcz tragiczne jest dla mnie to iż prezydentem FIFA zostaje koleś który jest posądzany o tyle machlojek ile w całej polskiej piłce nie było. No ale wskazuje to najwyraźniej że inne kraje popierają takie praktyki i nie chcą walczyć z korupcją gdyż wtedy nie będą mogły robić przekrętów. A ja tam za Colliną nie przepadam gdyż ciągle pamiętam jak na igrzyskach olimpijskich w 1996 w finałowym meczu nie zobaczył 4 Nigeryjczyków na 2 metrowym spalonym!!!! To był największy błąd sędziowski jaki dotąd widziałem(a widziałem ich dużo). Mecze Korei powinien prowadzić JapończykOj Niemcy by wygrali 10:0 A Brazylijczyków ArgentyńczykZ pewnością było by utrzciwe sędziowanie heh.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Grunt, że finał jest w Japonii - tam przysłowiowy dwunasty zawodnik będzie na pewno po stronie nie-koreańskiej.

Na igrzyskach to chyba raczej liniowy nie przyuważył. Ale wszystko jedno - jeśli Collina popełni jakiś błąd, to będzie to błąd, a nie przychylność gospodarzom.

Comment

• celt_birofil
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2001.09
                • 4469

Znalezione w onet.pl

Scenariusz meczu Korea - Niemcy
                http://sport.onet.pl/1071785,0,0,wia...s_2002.htmlrea - Niemcy
                Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• adam16
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.02
                  • 9865

Skrót do scenariusza nie działa
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• celt_birofil
                    † 2017 Piwosz w Raju
                    • 2001.09
                    • 4469

Może teraz?

Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• adam16
                      • 2001.02
                      • 9865

Teraz działa!
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• zythum
                        • 2001.08
                        • 8305

Ile trzeba strzelić

Ile trzeba strzelić bramek Korei aby sędzia uznał jedną. Może są wśród nas wróżki lub matematycy którzy opiszą to jakimś modelem. Mnie się już nie chce tej żenady oglądać. zresztą Brazylia też dostała się do półfinału dzięki sędziom. Jak prześledzicie decyzje sędziowskie to zauważxcie że dziwnym trafem pomyłki dotyczą przede wszystkim dtużyn europejskich (poza meczem usa-niemcy).
                        To inaczej miało być, przyjaciele,
                        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                        Królowie banków, fabryk, hut
                        Tym mocni są, że każdy kradnie
                        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• celt_birofil
                          † 2017 Piwosz w Raju
                          • 2001.09
                          • 4469

Re: Ile trzeba strzelić

zythum napisał(a)
                          Ile trzeba strzelić bramek Korei aby sędzia uznał jedną.
                          I proszę - wystarczyło strzelić raz a porządnie i sędzia uznał!

Finał Brazylia - Niemcy?

Comment

• Piwofil
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2002.01
                            • 907

Wreszcie sędzia stanął na wysokości zadani, ale chyba nie miał wyboru, gdyby się pomylił wszyscy by go zlinczowali.
                            A Niemcy jak to Niemcy ciągną od zwycięstwa od zwycięstwa, żadne nie było wyższe niż 1:0.

Ciekawie zapowiada się finał Brazylia Niemcy. Jedni grają szybko, widowiskowo, a drudzy statecznie, bez szalonego tempa.
                            Zakładając oczywiście że Brazylia pokona Turcję, ale w to nie wątpie.
                            www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Comment

• baklazanek
                              † 2014 Piwosz w Raju
                              • 2001.08
                              • 3562

Gdzie tam Brazylia w finale Jedna słaba drużyna już wystarczy Turcja wygra całe mistrzostwa i będzie sprawiedliwie Korea dzisiaj nie mogła liczyć na sędziego gdyż już za głośno było o przekrętach a poza tym ten arbiter nie mógł sobie pozwolić na drukowanie gdyż jest on z Europy!!!!!!! Niemcy zagrały o dziwo dość ofensywnie ale to nie zmienia faktu że ich nie lubię A to co mówili komentatorzy czyli że Koreańczycy są zmęczeni było prawdą no ale w końcu oszustwa też męczą Dawno nikt nie typował co zrozumiałe w końcu to nie zawodnicy grali tylko sędziowie no ale wrócę do starego zwyczaju i na jutro obstawiam Turcja-Brazylia 3:2.

Comment

• zythum
                                • 2001.08
                                • 8305

Ja marzę o finale Turcja -Niemcy ale niestety mysle , że Brazylia wygra
                                To inaczej miało być, przyjaciele,
                                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                                Królowie banków, fabryk, hut
                                Tym mocni są, że każdy kradnie
                                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

Przetwarzanie...
                                X