Wroc, wroc. A kto bedzie polskie zlotowke umacnial?
Laczka Tersesy a Oktoberfest
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wnyku Wyświetlenie odpowiedziOczywiście Oktoberfest BTW: Jak widzę pół tematu opieprzania kogoś za błędy nawet nie ortograficzne to czuję, że mam doczynienia z 13 latkami (doświadczenie z innych for). "... a ty też tak..." "... a ty też tak..." "... a wcale, że nie !!! ... "
A jak już się go odmienia, to w dopełniaczu (kogo, czego?, o ile mnie pamięć nie myli) ma on brzmienie "forów".
Zdrowie 13-latków!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech Wyświetlenie odpowiedziTak durnego tematu dawno nie czytałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peixe Wyświetlenie odpowiedzilacz z laski swojejDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Nie "białe portery" a "przechmieliny". Za dumę z nieużywania polskich znaków.
"Tersesa" jest w tytule. Nie mają z tym nic wspólnego znaki diakrytyczne, możliwe do osiągnięcia z klawiatury. Za tę nieudolność i poźńiejsze pyskówki jest mój wniosek: do przechmielin.
Comment
-
-
Nie bede ci odbieral palmy pierszenstwa, bo widze, ze w dziale owym rzadzisz niepodzielnie. Zapytam tylko, czy zanim podzieliles sie z nami ta lapidarna, acz gleboka jak ton Bajkalu refleksja, przeczytales temat, z ktorego watek ten zostal wydzielony?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peixe Wyświetlenie odpowiedzipierszenstwa
Widzę, że klawisz "W" masz w swojej klawiaturze, więc jako Samozwańczy Obrońca Czystości Języka Oczywiście Polskiego Ale Także Angielskiego SOCJOPATA
(utajony terrorysta FCJP) przywołuję cię do porządku!Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Jakie tam przechmieliny, póki co się wyżywacie na sobie, ale na w miarę jakimśtam poziomie - zawsze musi być jakiś taki przepychankowy temat jako wentyl bezpieczeństwa
"lacz z laski swojej" to dla mnie tekst może nie roku, ale jesieni na pewno
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziWybacz, Wnyku, ale jako dyplomowany 13-latek pozwolę sobie nadmienić, że rzeczownik "forum" jest w języku polskim odmienny jedynie w liczbie mnogiej.
A jak już się go odmienia, to w dopełniaczu (kogo, czego?, o ile mnie pamięć nie myli) ma on brzmienie "forów".
Zdrowie 13-latków!!!
Jak na razie nie napisałeś nic do tematu. Jak masz coś do powiedzenia to mów, a jak chcesz dalej wytykać komuś błędy to proszę wracać do swojego forum ortograficznego.
Ps. To mój ostatni post w tej sprawie, jak chcesz to prostuj ale to świadczy tylko o Tobie i Twoim "poczuciu humoru"
Z poważaniem Wnykk
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wnyku Wyświetlenie odpowiedziJa również jako dyplomowany 13-latek pozwolę sobie zauważyć, że nadajesz się idealnie na www.ortografia.forum.pl ponieważ gdy wpisuję w google: "odmiana rzeczownika forum" uzyskuje oto pierwszy z brzegu link: http://nauka.katalogi.pl/odmiana_rze...m_-t19220.html
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wnyku Wyświetlenie odpowiedzi
Jak na razie nie napisałeś nic do tematu. Jak masz coś do powiedzenia to mów, a jak chcesz dalej wytykać komuś błędy to proszę wracać do swojego forum ortograficznego.
Terroryści FCJP czuwają albo i czuwajom.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment