Jako że nie znalazłem podobnego tematu pozwalam sobie go założyć. Otóż noszę się z zamiarem kupna nawigacji. W internecie przeczytałem juz niemal wszystko ale wciaż nie wiem jaki sprzęt kupić, jakiej marki itp. Zapewne pośród nas napewno są posiadacze GPS-ów. Tak więc chętnie wysłuchałbym waszych rad, opinni itp. Pozdrawiam
Nawigacje GPS
Collapse
X
-
To zależy czego potrzebujesz, gdzie jeździsz, a najważniejsze są mapy a nie sprzęt. W telegraficznym skrócie:
-Europa Zachodnia: cokolwiek (wszyscy dostawcy używają podobnej jakości map Navteq lub Teleatlas)
-Europa Wschodnia: Igo (na wschodzie używa map lokalnych dostawców)
-Polska: Automapa, niby najlepsza, ale są wątpliwości.
Ogólnie polecam Igo.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13 Wyświetlenie odpowiedziTo zależy czego potrzebujesz, gdzie jeździsz, a najważniejsze są mapy a nie sprzęt. W telegraficznym skrócie:
-Europa Zachodnia: cokolwiek (wszyscy dostawcy używają podobnej jakości map Navteq lub Teleatlas)
-Europa Wschodnia: Igo (na wschodzie używa map lokalnych dostawców)
-Polska: Automapa, niby najlepsza, ale są wątpliwości.
Ogólnie polecam Igo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziUżywam w pracy Akira 5318 obecnie za 300zł można kupić, z map Automapa 5.05 z radarami i komunikatami do ilu zwolnić oraz suszarkami, na wiochy przechodzę na Autopilota jak Automapa nie znajduje jakiejś uliczki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13 Wyświetlenie odpowiedziW Polsce Igo podobnie jak Autopilot używa map Emapy (mają dużo adresów - więcej niż Automapa, nawet w "wioskach", ale kategoryzacja dróg kuleje). Alternatywnie Igo umożliwia korzystanie z map Teleatlasa.
Ma wszystko. Wersja z AutoMapą Polski - około 620 zł.
I jest zajebisty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziPolecan Pentagram Nomad
Ma wszystko. Wersja z AutoMapą Polski - około 620 zł.
I jest zajebisty."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziUżywam w pracy Akira 5318 obecnie za 300zł można kupić, z map Automapa 5.05 z radarami i komunikatami do ilu zwolnić oraz suszarkami, na wiochy przechodzę na Autopilota jak Automapa nie znajduje jakiejś uliczki.
Comment
-
-
Potrzebujesz osobne urządzenie? Ja korzystam z Nokia Maps w swojej N82. I muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony. Miałem styczność z Automapą zainstalowaną w palmtopie Della, ale to nosisz dodatkowo dwa przedmioty: samego palmtopa i odbiornik. Teraz mam całkiem dobre mapy, ze sporą ilością punktów POI, wsparciem A-GPS i możliwością wyszukiwania czy to adresów czy miejsc tak z samej pamięci jak i przez Internet. Fajna sprawa, zamiast nosić różne klamoty masz jeden zgrabny telefon.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Posiadam MIO Moov 200.
Zalety:
- niska cena ok. 300-350 zł
- bardzo sprawne przeliczanie trasy po ominięciu punktu wyznaczonego
- prosta i intuicyjna obsługa
- dotykowy wyświetlacz 3,5 cala
- komendy głosowe, radary, dość dobra dokładność mapy
Wady:
- aktualizacje 2x w roku
- w modelu jaki posiadam jest mapa "tylko" Polski
- brak numerów domów
Podsumowując, mogę powiedzieć że jestem zadowolony i nie potrzebuję niczego lepszego.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziUżywałeś innych czy to jest "pierwsza miłość"?
Nie potrzebuję GPS-ów, wystarczy mi standardowa mapa z atlasu i nieco pomyślunku.
Opieram się na opiniach swoich klientów. Są zachwyceni jakością i ceną.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziPosiadam MIO Moov 200.
(...)
Comment
-
-
Ja używam MIO C220.
Ma już w swojej pamięci adresy kilkudziesięciu sklepów z piwem
I bez problemu odnajduje numery domów, ma bardzo dokładne mapy.
To chyba najlepsza z tych najtańszych, z przesyłką zapłaciłem za nią 156$.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziPosiadam MIO Moov 200.
Zalety:
- niska cena ok. 300-350 zł
- bardzo sprawne przeliczanie trasy po ominięciu punktu wyznaczonego
- prosta i intuicyjna obsługa
- dotykowy wyświetlacz 3,5 cala
- komendy głosowe, radary, dość dobra dokładność mapy
Wady:
- aktualizacje 2x w roku
- w modelu jaki posiadam jest mapa "tylko" Polski
- brak numerów domów
Podsumowując, mogę powiedzieć że jestem zadowolony i nie potrzebuję niczego lepszego.
Zalety:
- bardzo szybko przelicza trasę
Wady:
- nie rozpoznaje jednokierunkowych,
- niektóre skrzyżowania interpretuje cokolwiek dziwnie
- jak sobie coś ubzdura, to smutek. Np. wymyśla sobie jakąś trasę, przez punkt oddalony o kilkadziesiąt km ni z gruchy ni z pietruchy. Trza być czujnym.
Sądzę wiec tak, jako hardware Mio jest spoko, ale mapy są gówniane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedziSprzedam nowe nawigacje GPS Navigo 3500. Atrakcyjna cena. Możliwy odbiór na terenie Olsztyna i Warszawy. Napisz na priv jeśli jesteś zainteresowany
To nieetyczne używać forum do kręcenia własnych biznesów.
Comment
-
Comment