Nawigacje GPS

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedzi
    A wystarczyło zaznaczyć do unikania pozycję "Przeprawy promowe"
    Teraz juz wiem. Ale wrażenia z przeprawy przez rzekę zdezelowaną trzeszczącą krypą w sąsiedztwie krowy i dwóch rowerów - bezcenne

Zapomniałem jeszcze napisać że mój Nuvi ma jedną świetną funkcję, póki co nieststy niedostępną w Polsce ale za to bardzo przydatną w zachodniej Europie - TMC (traffic message channel). Dzięki temu uniknąłem już kilka razy stania w autostradowych korkach w Niemczech. Odpowiednio wcześniej dostaję komunikat o zatorach na mojej trasie i szacunkowym czasie opóźnienia z ich powodu. Na życzenie dostaję propozycję objazdu korka poza autostradą i wyskakuję ponownie już na pustej drodze. Działa
    Oprócz tego ma jeszcze kilka zupełnie bezużytecznych dla mnie funkcji typu odtwarzacz mp3 i audiobooków, zestaw głośnomówiący do telefonu (via bluetooth), nadajnik FM (pani z nawigacji gada do mnie przez moje własne radio ), przeglądarka obrazków i inne tego typu duperele.

Comment

• Seta
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 6964

A propo promów i takich tam. Radzę ZAWSZE (zwłaszcza na lubelszczyznie) skonfigurować sobie mapę na najszybszą drogę, a nie najkrótszą, bo mi się kiedyś okazało, że miałem tak aktualną mapę, że jeszcze drogi nie zdążyli zbudować...
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• zAjkA
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1089

Ostatnio będąc w rtveuroagd przeglądałem sobie nawigacje i jedna wielka porażka. Testowałem sobie tomtomy, mio, beckery itp. Przyznam że się rozczarowałem. Mój test polegał na tym że wpisywałem do wyszukania nazwę miejscowości do której jeżdzę na mazury a mianowice chodziło o Studzieniczną. I co? Żadna nawigacja nie miała takiej nazwy w swojej bazie poza jakimś Navigonem za 400zł. Poległy tom tomy i inne kosztujące ponad 1000zł. Przyznam że zniechęciło mnie to do nawigacji gps.
        Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• sibarh
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedzi
          Ostatnio będąc w rtveuroagd przeglądałem sobie nawigacje i jedna wielka porażka. Testowałem sobie tomtomy, mio, beckery itp. Przyznam że się rozczarowałem. Mój test polegał na tym że wpisywałem do wyszukania nazwę miejscowości do której jeżdzę na mazury a mianowice chodziło o Studzieniczną. I co? Żadna nawigacja nie miała takiej nazwy w swojej bazie poza jakimś Navigonem za 400zł. Poległy tom tomy i inne kosztujące ponad 1000zł. Przyznam że zniechęciło mnie to do nawigacji gps.
          Mala uwaga. Nie znalazłeś ponieważ w tych nawigacjach sa kiepskie mapy. Ja mam Automapę wersja 5,1 . Po wpisaniu twojej mazurskiej Studzienicznej pokazały mi sie dwie na mazurach.Pierwsza za Augustowem koło Przewiezi, druga za Suwałkami. Na wakacje jezdzisz oczywiście do tej pierwszej, bo przy tej drugiej nie ma jeziora.
          2800 nowe piwa opisałem na forum
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• GioCare
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.09
            • 137

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
            Ja mam Automapę wersja 5,1 .

Z jakiej nawigacji korzystasz?
            ╔═╗
            ║═╬╦╦═╦═╦═╗
            ╠═║║║╬║╩╣╔║
            ╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
            ════╚╝══════════

- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
            "Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
            http://www.kp.pl/

Comment

• zAjkA
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1089

Padło na LArk 35.0. Jutro jadę kupić za 270zł. Kolega kupił taką samą i wgrał kilka najlepszych map i śmiga bez zarzutu. Za tą cenę nic lepszego bym nie kupił. Cieszę się że nie skusiłem się tom toma za 1000zł.

Comment

• darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedzi
                Padło na LArk 35.0. Jutro jadę kupić za 270zł. Kolega kupił taką samą i wgrał kilka najlepszych map i śmiga bez zarzutu. Za tą cenę nic lepszego bym nie kupił. Cieszę się że nie skusiłem się tom toma za 1000zł.
                Też mam tego Larka. Jest teraz w serwisie, bo coś mu się we flashu pomerdało. A uchwyt samochodowy złamał się przy pierwszej próbie montażu.

Comment

• sibarh
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.01
                  • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                  Też mam tego Larka. Jest teraz w serwisie, bo coś mu się we flashu pomerdało. A uchwyt samochodowy złamał się przy pierwszej próbie montażu.
                  Według powiedzenia: Tanie mięso psy jedzą
                  2800 nowe piwa opisałem na forum
                  Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                  Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
                    Według powiedzenia: Tanie mięso psy jedzą
                    Masz rację. Ale jeszcze rok czy dwa i standardem będzie nawigacja w komórce.

Comment

• zAjkA
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                      Kupuję go z tego względu że bardzo łatwo jest odblokować tą nawigację i zmienić oprogramowanie poczym można wgrać całą masę map. U mojego kumpla śmiga na Windowsie i spisuje się bez zastrzeżeń od dłuższego czasu.

Comment

• zAjkA
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1089

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego czy komuś z was zdarzyło się aby podczas kontroli drogowej policja sprawdzała legalność oprogramowania w nawigacji? Słyszałem że powoli jest to praktykowane.

Comment

• Maidenowiec
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 2287

Niech się pier****, co Ci niby mogą zrobić? To już powoli przechodzi ludzkie pojęcie. Jeszcze mendy kwity by chcieli, by każdy przy sobie woził. Ciekawe czy skończy się to tak szybko jak jojczenie czy aby CB to nie komórka i czy nie dałoby się zakazać albo chociaż mandatów troszkę rozdać.
                          Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• huanghua
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.10
                            • 1910

Kilka dni temu nabyłem "komórkie" SonyEricsson C702 z GPSem.
                            Na chwilę obecną wydaje się, że mapy ma dość aktualne, wszelkie wymyślone funkcjonalności też działają bez zarzutu.
                            Najbardziej mnie ciekawi bajer: "codziennie aktualizowana baza fotoradarów"
                            Więcej informacji jest tu: http://www.naviexpert.pl/produkty/na...otoradary.html
                            W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• mark33
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.04
                              • 3283

Aktualizacje fotoradarów pobieram z tej strony od pewnego czasu działa opcja informacji głosowej " Radar, zwolnij do X km/h", o suszarkach nie wspomnę.

Comment

• kibi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jeszcze mendy kwity by chcieli, by każdy przy sobie woził.
                                Czytałem gdzieś, że właśnie tak miałoby to wyglądać i że kierowca byłby zobowiązany mieć przy sobie certyfikat autentyczności oprogramowania, ale póki co, to chyba nie ma żadnej podstawy prawnej.

Comment

Przetwarzanie...
                                X