Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o linuksie
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziSorrki , ale prowadzenie po pijaku to nie ta sama kategoria wagowa "grzechu". Próby zabójstwa nie można porównywać do podglądania kąpiącej się sąsiadki.
Comment
-
-
Jak już temat tutaj zahacza i o Windy, to muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony Vistą. Byłem przekonany, że będę musiał zmienić system po zakupie lapcoka na XP, ale okazało się, że najwięcej bredni o Viście rozsiewają ludzie, którzy chyba tylko na oczy widzieli ten system.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Siedze teraz w Hiszpanii. Wszystkie dostepne tu dla mnie komputery maja zainstalowanego linuksa (i nie maja latwo dostepnych polskich liter). Pierwszy raz - w mocno doroslym - zyciu pracuje na linuksie: da sie oswoic i uzywac bez najmniejszych klopotow.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDlaczego "próby zabójstwa"? ponad 80% wypadków powodują kierowcy trzeźwi. Nikt nie oskarża jeżdżących ponad dozwoloną prędkość o próbę zabójstwa.
Widziałem jak pędzące z wariackimi prędkościami auta powodowały kraksy nawet w nich nie uczestnicząc a czasami zapewne nawet nie wiedząc, że za nimi z powodu wymuszenia lub uciekając przed "czołówką" ktoś w rowie wylądował.
Takie jeżdżenie jest też często spowodowane bezkarnością dużego "dżipa" w zderzeniu np. z Punciakiem i jest świadomie wykorzystywane.
Dlatego tego rodzaju postępowanie uważam za "próby zabójstwa""nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDlaczego "próby zabójstwa"? ponad 80% wypadków powodują kierowcy trzeźwi. Nikt nie oskarża jeżdżących ponad dozwoloną prędkość o próbę zabójstwa."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Moja już się zaczęła dawno temu za czasów Mandrake 6.
Teraz jadę na Mandrivie 10.0 i tak się do linucha przyzwyczaiłem że nie wyobrażam sobie innego OS-u.
Spoko chodzi pod wine Promash i BeerSmith i oczywiście linuxowy qbrew (wiem że ubogi, ale do przeliczania i zapamiętywania warek i receptur wystarczy).
Aktualizuję nie za często, co parę miesięy. A distro zmieniam co 2 lata.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Comment
-
-
Dwanaście lat od ostatniego postu linuxy poszły daleko do przodu
Gdy skończyło się wsparcie dla Windows7, przyszło mi spróbować "dziesiątki", i niestetety dla mnie była to tragedia. Wszechobecna telemetria, poukrywane opcje konfiguracji i ogólna padaka tego systemu zwróciła mnie znowu w stronę Pingwina. Po kilku próbach padło na Linux Mint, czyli uczłowieczone Ubuntu (będące też uczłowieczoną, ale udziwnioną wersją Debiana). Od paru lat ten system jest obecny na wszystkich moich pecetach w liczbie sztuk czterech i powiem Wam, że od tej pory nie mam praktycznie żadnych problemów z komputerami. Skończyły się akcje typu "Sławeeeek, coś mi tu znowu nie działa!" od małżonki. Wszystko działa, śmiga, aktualizuje się i nie nastręcza kłopotów.
Oczywiście Linux jako taki dla zwykłego zjadacza Windy wymaga pewnej zmiany przyzwyczajeń jak struktura sytemu plików, uprawnienia, oblatanie w podstawowej konfiguracji i takie tam, ale takie dystrybucje jak własnie Mint, MX, czy Manjaro stały się już na tyle intuicyjne i bezobsługowe, że naprawdę dziwię się ludziom, że chce im się jeszcze bawić w Windows. Wystarczy poznać naprawdę podstawy by cieszyć się wolnym, darmowym i w pełni konfigurowalnym środowiskiem. Znalazłem zastępstwa dla wszystkich aplikacji, których używałem pod Windą. Tu z pomocą przychodzi choćby https://alternativeto.net/
Ale żeby nie było - totalnie nie mam doświadczenia z grami, ale wiem, że ludziska i to ogarniają.Last edited by slavoy; 2021-05-31, 00:04.Dick Laurent is dead.
-
👍 1
Comment
-
Comment