Jaki alkomat wybrać?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

W sieci Netto pojawiła się oferta z ok. 80 zł. Napisano tam "bezpłatna kalibracja alkomatu". Czy myślicie, że taki alkomat jest w miarę ok? Nie chcę wywalać ponad 200 zł na taki sprzęt. Alkomat jest mi potrzebny okazyjne do określenia kiedy mogę jeździć na drugi dzień.
    Nie potrzebuję alkomatów z latarką, kalkulatorem, zegarkiem, gpsem, cb radiem, antyradarem, starczy prosta wersja, tania i działająca. Co ewentualnie dyskredytuje najtańsze alkomaty? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Comment

• abernacka
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
      W sieci Netto pojawiła się oferta z ok. 80 zł. Napisano tam "bezpłatna kalibracja alkomatu". Czy myślicie, że taki alkomat jest w miarę ok? Nie chcę wywalać ponad 200 zł na taki sprzęt. Alkomat jest mi potrzebny okazyjne do określenia kiedy mogę jeździć na drugi dzień.
      Nie potrzebuję alkomatów z latarką, kalkulatorem, zegarkiem, gpsem, cb radiem, antyradarem, starczy prosta wersja, tania i działająca. Co ewentualnie dyskredytuje najtańsze alkomaty? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Niestety, jakość musi kosztować. Jeżeli chcesz mieć spokojną głowę musisz wydać kilka groszy na dobry sprzęt.
      AL-7000 jeszcze mnie nie zawiódł a wielokrotnie z niego korzystałem.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• user999
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.05
        • 2

Naprawdę warto kupić wyższej klasy sprzęt, bo te tanie to można traktować jako zabawki. Kiedyś bawiliśmy się takim i gość który ledwo na nogach stał miał wynik 0,01

Comment

• beerek62
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2010.04
          • 1046

Najlepiej to iść PIESZO do najbliższego komisariatu policji, gdzie można poddać się badaniu na legalizowanym urządzeniu zupełnie bezpłatnie (i powinno się to odbyć bez żadnej łaski).
          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• dreads
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.09
            • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
            Najlepiej to iść PIESZO do najbliższego komisariatu policji, gdzie można poddać się badaniu na legalizowanym urządzeniu zupełnie bezpłatnie (i powinno się to odbyć bez żadnej łaski).
            No jak się jest na jakimś kompletnym wypizdowie, to rzeczywiście nic, tylko iść 20 kilometrów na najbliższy komisariat. Tylko po co, skoro i tak po takim spacerze wiem, że będę miał 0,0
            Poza tym, jak już tam dotrę, to szansa, że będą mieli alkomat jest równa zeru. Mój brat zrobił kiedyś test w Gdańsku. Nieźle się nachodził, żeby ktoś w końcu łaskawie miał ten alkomat. Słowo klucz w Twoim ostatnim zdaniu to "powinno". Wolę zabulić niż użerać się z policjantami, co "powinni" mieć na stanie w komisariacie.

Comment

• beerek62
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛
              • 2010.04
              • 1046

No tak, mieszkańcy wypizdowia mogą mieć problem.
              Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
              Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
                Ten element proszę wziąć pod uwagę przy planowaniu miejsca najbliższego zlotu .

Comment

• YouPeter
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.05
                  • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Niestety, jakość musi kosztować. Jeżeli chcesz mieć spokojną głowę musisz wydać kilka groszy na dobry sprzęt.
                  AL-7000 jeszcze mnie nie zawiódł a wielokrotnie z niego korzystałem.
                  Co to znaczy nigdy mnie nie zawiódł? Sprawdzała Cię kiedyś policja zaraz z rana w drodze do pracy? Bo ja korzystając z rankingu, który zamieściłeś w tym temacie kupiłem model który zajął nieco wyższe miejsce od AL-7000 i niestety mam wrażenie jakby lekko zaniżał wynik pomiaru.
                  Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
                    Co to znaczy nigdy mnie nie zawiódł? Sprawdzała Cię kiedyś policja zaraz z rana w drodze do pracy? (...)
                    Wielokrotnie. Moje miejsce pracy sąsiaduje z terminalem promowym Steny Line, które jest uwielbiane przez miejscową drogówkę i pograniczników.
                    Ps. Kalibrujesz maszynkę raz na 8/10 miesięcy?
                    Last edited by abernacka; 2011-05-25, 14:19.

Comment

• YouPeter
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.05
                      • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ps. Kalibrujesz maszynkę raz na 8/10 miesięcy?
                      No właśnie nie. Gdzie można skalibrować alkomat i ile tak usługa kosztuje? Co gorsza wydaje mi się, że nawet mogła być nieskalibrowana przed wysyłką.
                      Last edited by YouPeter; 2011-05-25, 14:39.
                      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
                        No właśnie nie. Gdzie można skalibrować alkomat i ile tak usługa kosztuje? Co gorsza wydaje mi się, że nawet mogła być nieskalibrowana przed wysyłką.
                        Kalibruje urządzenie w Gdyni ale wydaje mi się, że i w Krakowie również jest taki serwis istnieje.
                        Usługa kosztuje 80zł.
                        Last edited by abernacka; 2011-05-25, 15:02.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Wujek googel poraz kolejny okazał się pomocny: http://www.enau.pl/content/4-o-nas

Comment

• YouPeter
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.05
                            • 2379

Dzięki za info.
                            Last edited by YouPeter; 2011-05-26, 13:55.

Comment

• natalka
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2010.07
                              • 128

mam pytanie. czy kupno alkomatu ok 100zł ma sens? czy to takie same gówno jak breloczek?
                              Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...)czy to takie same gówno jak breloczek?
                                Idealnie to ujęłaś.

Comment

Przetwarzanie...
                                X