Jaki alkomat wybrać?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Porady alkomatowe od niskopostowców traktuję jako reklamę - zapraszam do działu reklamowego po cennik komercyjny.
    Po kolejnym usuniętym wpisie reklamowym, przypominam wcześniejszy post.
    Last edited by ART; 2011-11-27, 19:57.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• keluq
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.11
      • 2

Alkomat

CIACH wstrętny admin wyciął po raz kolejny, ale teraz zostawił na widoku.
      Last edited by ART; 2011-11-27, 20:06.

Comment

• keluq
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.11
        • 2

CIACH wstrętny admin wyciął po raz kolejny.
        Last edited by ART; 2011-11-27, 20:06.

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12674

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keluq Wyświetlenie odpowiedzi
          CIACH wstrętny admin wyciął po raz kolejny, ale teraz zostawił na widoku.
          Co jest bardziej uciążliwe niż kac? Sprzedawca alkomatów

Comment

• darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12674

Powtarzam
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            Co jest bardziej uciążliwe niż kac? Sprzedawca alkomatów

Comment

• tymekoz
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2015.10
              • 4

Odświeżam temat, ktoś jest na bieżąco i coś podpowie? Ile trzeba wydać żeby nie kupić badziewia?

Comment

• iron
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.08
                • 6762

Najlepszy byłby taki - bo taki sam jak używa drogówka, ale ta cena...
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• tymekoz
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2015.10
                  • 4

Na taki trochę szkoda mi kasy, myślałem, że maks 500 zł bym wydał na to a im mniej tym lepiej, choć wiadomo bubla nie chcę kupić, elektrochemiczne czy półprzewodnikowe?? Czym to się różni?

Comment

• kowdi
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2014.04
                    • 41

Generalnie nie trzeba wydawać kupy kasy na sam sprzęt o ile się go regularnie sprawdza i z tym byłby przede wszystkim problem. Oczywiście samo urządzenie ma znaczenie, rodzaj czujnika itp., ale jeżeli nie będzie się oddawać przyrządu do sprawdzenia to wiele on wart nie będzie, raczej będzie służył jako zabawka.

No i najważniejsze, jeżeli ktoś chce stosować alkomat, żeby zbadać czy może już wsiąść za kółko to wsiadać nie powinien. Albo się pije albo jedzie, prosta sprawa, a jeżeli nie jesteśmy pewni, czy możemy już jechać to nie jedziemy. Jak czasami już ktoś się uprze to polecam przejść się na policję i poprosić o zbadanie. Raczej nie powinni robić z tym problemu, a przy okazji mamy większą pewność co do przyrządu.

@edit
                    No i ja bym raczej celował w alkomaty z czujnikiem elektrochemicznym a nie półprzewodnikowym, bo te tańsze półprzewodnikowe to potrafią wskazywać różne dziwne rzeczy, chyba, że coś się zmieniło od czasu, gdy ostatnio się tym interesowałem.
                    Last edited by kowdi; 2015-10-06, 09:38.

Comment

• srebrnik
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.09
                      • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tymekoz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Na taki trochę szkoda mi kasy, myślałem, że maks 500 zł bym wydał na to a im mniej tym lepiej, choć wiadomo bubla nie chcę kupić, elektrochemiczne czy półprzewodnikowe?? Czym to się różni?
                      Pod linkiem masz ciekawy artykuł na temat alkomatów i czym się kierować przy wyborze
                      Jak wybrać alkomat ? Rodzaje i sposób działania alkomatów

Możesz do tematu podejść na dwa sposoby. Wszystko zależy od tego jak często byłby taki alkomat wykorzystywany. Jeżeli dla Ciebie, domowników i ewentualnie gości to sprawa wyjątkowa to raczej jednorazówki wystarczą. W innym przypadku faktycznie warto wydać trochę grosza, aby nie kupić bezużytecznej zabawki.

Comment

• tymekoz
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2015.10
                        • 4

Używany pewnie będzie od czasu do czasu ale raczej przez więcej niż jedną osobę, jednorazówki odpadają raczej bo chyba ogólnie koszt by był za duży, ten link podany mi nie działa :/, znalazłem taki ranking http://www.alkomat.com/porownanie.htm i chyba moja grupa budżetowa to ta ostatnia 100-500 zł

Comment

• Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9793

Nie daj się zwariować, jak masz 400 m.kw. trawnika, to nie kupujesz kombajnu do zielonki .
                          Do użytku prywatnego i okazjonalnego, tak żeby "the day after" upewnić się, czy można usiąść za kierownicą spokojnie dają radę alkomaty za max. PLN 300.
                          A zaoszczędzone środki możesz nienerwowo przeznaczyć na kraftowe nowości w cenach rozpoczynających się od PLN 8 za butelkę .

Comment

• srebrnik
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.09
                            • 11

Niby racja, że do trawnika nie kupuje się kombajnu, ale dobrą kosiarkę jak najbardziej, czyli nie warto kupować byle czego. Tysiąca pewnie bym nie wydał, ale 500zł na solidne urządzenie jak najbardziej.

Comment

• venas
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2017.08
                              • 2

Nawet do 4 stówek można coś ciekawego znaleźć. Ja używam alcovisora f-50 za równe 400zł i jest całkiem dokładny jak na tę cenę i sprawdza się okej choć i tak go rzadko używam ale jak trzeba to trzeba :d
                              Last edited by ART; 2017-09-04, 13:49. Powód: URL CIACH

Comment

• ppns
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.10
                                • 1737

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika venas Wyświetlenie odpowiedzi
                                N[..]
                                Ja używam alcovisora f-50 za równe 400zł i jest całkiem dokładny jak na tę cene[..]
                                jak trzeba to trzeba :d

1) Reklama,
                                2) Spam,
                                3) Najlepszy domyślny alkomat -> po spożyciu alkoholu nie wsiada się do samochodu.
                                Za każdą porcję alkoholu - dwie godziny pauzy liczone od końca imprezy.
                                ( Porcja alkoholu jedno piwo , 50 g wódki.)
                                Last edited by ART; 2017-09-04, 13:49.
                                piwoppns@wp.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X