To taki płyn dla biedaków? 
Czy zbyt wysokie nasycenie wykluczacie? Bo dla mnie to jest podstawowy sprawca. To, ze po nalaniu piwo wydaje się przeciętnie lub słabo gazowane o niczym nie świadczy. W momencie otwarcia butelki następuje spadek ciśnienia, CO2 zawarty w piwie gwałtownie się uwalnia, powodując reakcję łańcuchową. Na bąbelkach CO2 tworzą się następne bąbelki CO2 itd.
Dlatego niektórzy mają wrażenie, ze pszeniczniaki są nisko nasycone.

Czy zbyt wysokie nasycenie wykluczacie? Bo dla mnie to jest podstawowy sprawca. To, ze po nalaniu piwo wydaje się przeciętnie lub słabo gazowane o niczym nie świadczy. W momencie otwarcia butelki następuje spadek ciśnienia, CO2 zawarty w piwie gwałtownie się uwalnia, powodując reakcję łańcuchową. Na bąbelkach CO2 tworzą się następne bąbelki CO2 itd.
Dlatego niektórzy mają wrażenie, ze pszeniczniaki są nisko nasycone.
Comment