Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Pociągiem z Wrocławia do Czech
Collapse
X
-
Jeżeli ktoś tylko ogranicza się do Czech to jego zdrowie...lechem.
ps. Jaćwing, kolejny twój zonk. Dwa miesiące tego wracałem z Czech przez Wrocław, wydaje mi się, że nigdy nie jechałeś ta drogą lub bardzo dawno temu. Co, ci w niej przeszkadza? Tir, krowa na łące? Umiesz tylko jeździć po autostradzie? W takim razie aż się boję ciebie kiedyś spotkać na drodze. Wypadek murowany!Last edited by abernacka; 2008-12-25, 13:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaćwing Wyświetlenie odpowiedzi(...)Po za tym po co mam przerywać podróż na piwo, skoro mogę łączyć jedno i drugie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJeżeli ktoś tylko ogranicza się do Czech to jego zdrowie...lechem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzips. Jaćwing, kolejny twój zonk. Dwa miesiące tego wracałem z Czech przez Wrocław, wydaje mi się, że nigdy nie jechałeś ta drogą lub bardzo dawno temu.
Kończąc moją aktywność w tym temacie życzę Ci powodzenia i miłych podróży. Nie rozumiem czemu tylko w temacie o pociągach do Czech wyruszyłeś z samochodową krucjatą, ja wolę pociągiem, Ty wolisz autem i tak niech zostanie. Widocznie w podróżach szukamy czegoś nieco innego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaćwing Wyświetlenie odpowiedzi(...) Widocznie w podróżach szukamy czegoś nieco innego.
Ps.Co do Czech i mojej krucjaty Zasmuca mnie fakt, że po za na prawdę nie dużą grupką osób z tego forum, wszyscy ograniczą się do naszym południowych sasiadów. Tyle jest pięknych krajów także piwnych.
Comment
-
-
Abernacka & Jaćwing! to nie jest temat o wyższości jednego środka lokomocji nad innym. Każdy z nich ma zalety i wady, a każdy z nas ocenia wg własnych kryteriów, potrzeb i możliwości finansowych czym mu lepiej podróżować. Proponuję zatem powrócić do pierowtnego wątku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTyle jest pięknych krajów także piwnych."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Ja od ponad 10 lat podróżuję po Czechach ichnią komunikacją publiczną i bardzo ją sobie chwalę, szczególnie pociągi. I właśnie jeżdżąc pociągami można obejrzeć Czechy od podszewki, napić się piwa w dworcowej restauracji, itd.itp.Oczywiście nie przeczę fajnie się wozi tyłek samochodem, ale nie zawsze kierowca popiera nasze zainteresowania piwne (albo i popiera) i np. po wizycie w minibrowarze jego samopoczucie nie musi być specjalnie najlepsze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedziZ Katowic do Ostrawy kursuje szybkie i tanie połączenie - 50zł w obie strony.Np przyjeżdżasz o 20tej na Stodolni, zaś rano, następnego dnia, jesteś w domu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziNa przyklad UK, a w szczegolnosci Szkocja, gdzie autem nawet wrogowi nie proponuje tutaj przyjechac. Pociagiem zreszta tez, nie ."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Z Katowic do Ostrawy kursuje szybkie i tanie połączenie - 50zł w obie strony.
(....)
Kolejny plus dla auta. Koszt 50zł wyniesie mnie, podróżując autem na tej trasie ale za DWIE osoby lub więcej (max. 5 osób). Tak więc przebita 100% lub większaLast edited by abernacka; 2008-12-25, 23:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziA czym w takim razie tam podróżować?"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziA liczysz koszt posiadania auta: OC, AC, eksploatacja, naprawy, amortyzacja kosztu zakupu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaćwing Wyświetlenie odpowiedziOczywiście, jak dla mnie możesz śmigać do Czech tak jak lubisz, tylko ogarnij, że nie każdemu podoba się turystyka autem. Jak dla mnie to wręcz zaprzeczenie - bo turystykę lubię łączyć z piwem.
Pozdro!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW pociągach, które są zatłoczone, nie wygodne, kursujące nie regularnie, z pasażerami kaszlącymi, śmierdzącymi... Niestety nie, nie pojmuje
Comment
-
Comment