Tiiiaaa.... tylko, że ja zaczynam we Wrocku, a że tu juz mieszkam nie powiem ile lat, to knajpy mam wyeksplorowane
Maryhhh, nie przesadzaj, po prostu muszę iść na pierwsze zajęcia, coby rozpoznac ekipę. Przecie wiesz, że łatwiej w czymś tkwić od początku, niz się później wkręcać
Obejrzę potencjalnych kandydatów na towarzyszy do picia, tfu - do NAUKI, ma się rozumieć
Nie wiem dlaczego ale mi się zawsze trafiają tacy co to lubią wypić czy to dlatego, że siadam na ostatniej ławce? Czy dlatego, że nie lubię w garniturze chodzić? Pamiętam jak mnie po tym rozpoznawali na uczelni gdy nie przyszedłem na inaugurację w gajerze.
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Szukamy na lato jakiegoś fajnego miejsca nad jeziorem. Najlepiej w domku letniskowym. Musi być możliwe wędkowanie, pływanie no i możliwość zabrania psa ze sobą.
Tym razem chcemy zobaczyć jakieś inne strony polski, wiec szukamy czegoś w województwie: dolnośląskim, wielkopolskim,...
Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
Comment