Czy mógłby ktoś doradzić jakiś konkretny model skanera lub doradzić coś odnośnie wyboru i obsługi? Z góry dzięki
Przy piwie o skanerach
Collapse
X
-
Nie ten dział, poproś ARTa przesunięcie i błagaj o litośćMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jadoo Wyświetlenie odpowiedziCzy mógłby ktoś doradzić jakiś konkretny model skanera lub doradzić coś odnośnie wyboru i obsługi? Z góry dzięki
Comment
-
-
Ja np. mam skaner z drukarką firmy hp model Deskjet coś tam coś, nie jest zły tylko jeżeli chodzi o drukowanie zużywa dużo tuszu i tusz jest drogi (jakość skanowania bardzo dobra, czas skanowania jednego dokumentu to ok 30 - 40 sek. nie wiem czy to wolno czy szybko, ale mi to wystarczy). Powinieneś dobrać skaner do swoich potrzeb, dużo zależy od tego co będziesz skanował i w jakich ilościach. Najlepiej zapytać jakiegoś znajomego informatyka lub poszukać w internecie opinii na temat skanerów.Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Niewiele napisałeś o tym po co Ci ten skaner i jak go będziesz używał. Podejrzewam, że nie jest Ci potrzebny do zastosowań profesjonalnych bo wtedy pewnie miałbyś dobre rozeznanie w rynku, lecz w celach domowych. Polecam, podobnie jak kolega wcześniej, urządzenia wielofunkcyjne czyli: skaner, drukarka, kopiarka- pseudo ksero w jednym. Zwróć uwagę na dwie rzeczy: żeby ksero działało bez włączania komputera oraz, jeśli pozwalają Ci na to finanse, aby każdy kolor był w oddzielnym kartridżu co zmniejszy koszty użytkowania. Ja posiadam HP, ta firma ma naprawdę duży wybór tego typu urządzeń, Canon, Epson też dobre.
PozdrGrill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
-
No, nie polecajcie koledze dwóch, a nawet trzech w jednym. Jak skaner to skaner, jak drukarka to drukarka. Urządzenia wielofunkcyjne to taki gadget co krawaty wiąże i usuwa ciążę. Częściej jestem zmuszony używać takiego cudaka (HP) i proces skanowania przebiega na nim dwukrotnie dłużej niż na zwykłym skanerze.
Jeśli chcesz mieć dobry i tani skaner to polecam Canona, już w przedziale 200-300 zł taki kupisz. Mam canona już 3 lata i działa bez zarzutu, taki np Plustek wysiadł już po około 1 roku.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedziA na forach komputerowych pytasz o porady jakie piwo kupić ?
Dzięki za pomoc, zamierzam kupić skaner/urządzenie wielofunkcyjne do skanowania podstawek, ew. innych kolektybiliów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziNo, nie polecajcie koledze dwóch, a nawet trzech w jednym. Jak skaner to skaner, jak drukarka to drukarka.
PozdrawiamLast edited by Qbric; 2009-04-24, 21:40.Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jadoo Wyświetlenie odpowiedziCzy mógłby ktoś doradzić jakiś konkretny model skanera lub doradzić coś odnośnie wyboru i obsługi? Z góry dzięki
A co do zajętości miejsca na biurku, to wszystko zależy jakie kto ma biurko
Ja osobiście używam Epson Perfection V350 Photo i nie narzekam. Ma kilka bajerów, m. in. możliwość korekty graficznej (kilka różnych opcji np. usuwanie morro czy przywracanie kolorów) czy skanowania negatywów. Nie będę się tu wdawał w opisy techniczne. Wszystko to przecież możesz znaleźć na stronie producenta
Owocnego szukaniaZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
Comment