no tak, jadąc tyle godzin można tyle piw wypić, że można różne rzeczy zapomnieć
Cyrkonia i Baks12
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Cyrkonia napisał(a)
Jeśli tylko przypomne sobie co piłam, to coś nabazgram. Na razie jeszcze czuję się jakbym jechała. Podróż powrotna trwała 24 h. Do tego 3 granice trzeba było zaliczyć. Jadąc do St.Petersburga na granicy Litwa-Łotwa staliśmy 2 h, a na kolejnej Łotwa-Rosja: 5h. TRAGEDIA. Powrót już był łatwiejszy.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
-
Hmmm..... Obecnie Petersburg jest strasznie rozbudowującym się (albo raczej remontowanym) miastem. Za rok będzie obchodzone 300-tecie St. Petersburga i chyba postawili sobie za cel wyremontowanie wszystkich budynków i ulic. Gdyby w Polsce tak zmieniano nawierzchnię ulic to byłoby super.
Comment
-
-
w czasie mojej wizyty w sklepach spożywczych była tylko marmolada i to w puszkach 5l.
przypominało mi to polski ocet
Ale miasto i okolice wspaniałe niestety byłem tam tylko 10 dni
a na sam Ermitaż przydały by się ze 3 dni
miasto zbudowane z rozmachem jednak nie przytłaczające swoją wielkością
muszę sobie zrobić za jakiś czas wycieczkębez brody...
Comment
-
-
Miasto rzeczywiście piękne. Ja na zwiedzanie miałam tylko 4 dni. Więc tempo było zabójcze. Z tym że ten wypad był wypadem rozpoznawczym i zorganizowanym. Następny (byc może za rok) będzie indywidualny i na dłużej.
Co do sklepów - dużo wódki i piwa. Owoców brak. Ogólnie na osiedlach - bieda. A same osiedla budowane według jedego wzoru. Z koleżankami zgubiłam się o 2 w nocy i ciężko nam było trafić na właściwe osiedle.
Comment
-
-
-
Comment
-
-
kalendarz
to fajnie
najbliższe spotkania z forumowiczami wyglądają następująco
Czerwiec: archeologia piwna razem z Celtem (są jeszcze wolne miejsca)
Czerwiec: Giełda w Żywcu (w osobnym temacie)
Lipiec: Antwerpia spotkanie z Piwitem
Sierpień: Na razie tylko Wrocław ale będzie tego więcejbez brody...
Comment
-
Comment