Przy piwie o siatkówce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4467

Od ściany do ściany, ale to jeszcze nic nie znaczy, bo w pierwszym meczu też była walka. bardzo jestem ciekaw eksperymentu trenerskiego z S. A.

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Wczoraj wtrenowywałem się w nastrój, oglądając dokument pt. "Drużyna".
      Niezły film, warto zobaczyć, zwłaszcza powtarzalne elementy morderczego treningu technicznego i siłowego oraz posłuchać (chyba) szczerych zwierzeń kilku z naszych reprezentantów.
      Na mnie największe wrażenie zrobił poobijany Bociek, wchodzący do wanny z kostkami lodu...
      Uprzejmie donoszę poza tym, że wybieram się na Narodowy na mecz otwarcia MŚ Polska-Serbia. Poooooolskaaaaaaa, białoooo-czeeeeeeeeerwoniiiiii...

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Czy ja się przesłyszałem, czy na ceremonię otwarcia wtargnęli jacyś kibole i gwizdali na wciąganą Rosyjską flagę? To pewnie byli ci, którzy nie zauważyli, że ten stadion to hala

Comment

• chemmobile
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.03
          • 2168

Nie kibole a pospolite bydło zasiadające na trybunach, które dało buraczany pokaz prostactwa: https://www.youtube.com/watch?v=azrUubWRxDY
          A potem biadolą buraki jak to nas sąsiedzi nie lubią
          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• bayern71
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.06
            • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie kibole a pospolite bydło zasiadające na trybunach, które dało buraczany pokaz prostactwa: https://www.youtube.com/watch?v=azrUubWRxDY
            A potem biadolą buraki jak to nas sąsiedzi nie lubią
            A nie przyszło Ci do głowy, że ostatnimi czasy Rosjanie sobie zasłużyli na takie traktowanie? Masz w domu telewizor?

Comment

• chemmobile
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.03
              • 2168

Czym zasłużyła sobie siatkarska reprezentacja Rosji na takie traktowanie?
              Nie mam telewizora, bo w dobie internetu to dla mnie zbędny mebel (konkretne programy tv można oglądać przez internet). Oczywiście wiem o co ci chodzi, ale ja wiadomości ze świata czerpię spoza polskiego głównego nurtu medialnego. Świadomie pomijam oglądanie głupot i kłamstw.
              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Pancernik
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Już ochłonąłem po meczu otwarcia w Hali Narodowej .
                No, kurde, czad, wspaniała impreza, widowisko i co tam tylko jeszcze .
                Nie wiem, co lepsze, ceremonia otwarcia, owacja dla Gruszki czy sam mecz. Donatana, Kleo i Margaret pominę...

Co do reakcji na pojawienie się flagi rosyjskiej, cóż, gwizdy może nie były na miejscu, ale jakoś w obecnej sytuacji nie wyobrażam sobie większego entuzjazmu na widok czegokolwiek/kogokolwiek kojarzącego się z Rosją... Nie gwizdałem, nie widziałem nikogo w pobliżu, kto by gwizdał, ale nikt nie klaskał... Kiboli również nie zauważyłem, było mnóstwo ludzi z dziećmi, wyglądających na normalnych (oczywiście nie mam teraz na myśli siebie) .
                Gdyby ktoś z młodszych piwoszy zaczął p...lić, że sport nie łączy się z polityką, to niech sobie wygugla olimpiadę w 1980 roku. Podpowiem, że była w Moskwie .
                Przy okazji - po wycofaniu Kurka z reprezentacji Antiga nie jest ulubieńcem baaaaardzo wielu kibiców, a jakoś przy jego nazwisku nie było gwizdów, a jeśli nawet, to utonęły w morzu oklasków.

Całkiem z innej beczki - czy ktoś ze zlataczy (zlatacz - uczestnik zlotu ) ma pomysła, jak obejrzeć mecze 13.09? Jest prawdopodobne, że Polska wyjdzie z grupy... .

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Śledziłem głównie w formie tekstowej.

Ale dziś obejrzałem i - o dziwo - wygrali! Zawsze jest tak, że nie oglądam, nie oglądam, zwycięstwo za zwycięstwem, no to siadam przed tiwikiem i 3:0 w plecy... Więc się staram powstrzymywać.

Bardzo mi się podobała pewność siebie i "niepękanie". Tego nigdy za dużo nie mieli, zwykle w decydującym momencie czegoś brakowało. Wielka sprawa. Pancernik, nie pij już, idź spać, bo rano do pracy.

PS Dlaczego dziesiątki razy siatkarze po atakach przelatywali pod siatką na drugą stronę bez żadnych konsekwencji, a tylko raz sędziowie zabrali za to punkt, Brazylijczykom pod koniec ostatniego seta?

Comment

• jacekwerner
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 2852

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Solorz nawet zafundował bezpłatną transmisję!
                    Dziękować mu nie zamierzam, a to co o nim myślę w kontekście zakodowania transmisji nie nadaje się do publikacji na forum
                    Siatkarzom gratulacje, a specjalne podziękowania dla Żą za powstrzymanie się
                    Ochotnicza Straż Piwna
                    BAZA = 7446

Comment

• jacekwerner
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 2852

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi

PS Dlaczego dziesiątki razy siatkarze po atakach przelatywali pod siatką na drugą stronę bez żadnych konsekwencji, a tylko raz sędziowie zabrali za to punkt, Brazylijczykom pod koniec ostatniego seta?
                      Pewnie dlatego, że miała miejsce jedna z poniższych sytuacji :
                      - dozwolone jest przekroczenie pod siatką przestrzeni przeciwnika pod warunkiem, że nie wpłynie to na grę przeciwnika,
                      - dozwolone jest dotknięcie boiska przeciwnika stopą (stopami) lub dłonią (dłońmi) pod warunkiem, że co najmniej część stopy (stóp) lub dłoni ma kontakt z linią środkową lub znajduje się nad tą linią,
                      - zawodnik może wkroczyć na boisko przeciwnika w chwili gdy piłka jest poza grą.
                      Ochotnicza Straż Piwna
                      BAZA = 7446

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Zasłużone gratulacje dla naszych siatkarzy

Comment

• Pancernik
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9787

Mistrzostwa śledziłem jak cholera...
                          Najwięcej nerwów (plus stłuczony kieliszek i rozbryzgi czerwonego wina na fotelu) kosztował mnie mecz o finał z Niemcami.
                          Bo wiadomo, mecz z Rosją to "bitewny" klasyk, a warto było wejść do finału-finału. przegrać z Brazylią w finale MŚ to nie żaden wstyd, ale... wygrać? Wygrać! WYGRAĆ!!!
                          No, było super. Nie będę oryginalny, ale cała, kilkutygodniowa impreza w atmosferze święta, a nawet pikniku sportowego, zorganizowana w kilku miastach, setki tysięcy kibiców, rewelacja.
                          I na koniec, wisienka na torcie (piana na piwie ) - zwycięski finał z Brazylią. Szaleństwa na parkiecie wykonywane przez Wlazłego (trochę nas do nich w trakcie turnieju przyzwyczaił) oraz Mikę (młodziak wczoraj bezdyskusyjnie miał Dzień Konia ).

Co do kodowania transmisji, oburzonym kolegom-kibicom proponuję prześledzić ostatnie pięć-sześć tygodni przez mistrzostwami i historię sponsoringu, wpływów politycznych, strategicznych spółek Skarbu Państwa, itepe, itede, niekoniecznie z informacji z telewizji "misyjnej"... Wiadomo, każdy ma swoje za uszami, ale dajcie spokój Solorzowi - to nic osobistego, dżast byznes . I tyle...
                          Aha, jestem nieobiektywny, bo już parę lat temu kupiłem dekoder Polsatu. Tylko po to, żeby oglądać siatkówkę...

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Ciekawe, że media nie katują nas babolem Komorowskiego, który po meczu pozdrowił polskich piłkarzy i podziękował Piotrowi Solorzowi. Tak, Solorz w czasach kiedy był agentem był jeszcze Piotrem...Podgórskim. Iście szatańska pomyłka.

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

To podlizywanie się Solorzowi było żałosne (pewnie Komorowski liczy na wsparcie Polsatu dla PO podczas kampanii przed wyborczej, a potem na wyborach prezydenckich), dziękować kolesiowi który z odkodowania (pod presją) meczu zrobił sobie PR zapominając, że reszta była zakodowana to jest naprawdę chore.

Ale zostawmy rzeczy przykre (poddaństwo polskich władz państwowych wobec biznesu) bo radości było naprawdę dużo. Po I secie miałem chyba jak wszyscy chwile zwątpienia ale potem gra naszych siatkarzy nie pozostawiała złudzeń - byliśmy lepsi.
                              Mniej więcej dzisiaj dopiero schodzi ze mnie adrenalina po tym meczu.
                              DZIĘKUJĘ WAM PANOWIE SIATKARZE, a panowie piłkarzyki mam dla Was radę - mniej żelu na głowie i kolorowych butów a więcej wylanego potu na treningach.
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9787

A, jeszcze zapomniałem o specyficznej i niezapomnianej atmosferze śledzenia meczu Polska-Iran wokół zlotowego ogniska w towarzystwie m.in. jacekwernera (o ile tak się ten nick odmienia ), pieci i silviana, za pomocą wolnego szybkiego internetu w komórkach i szybkich SMS-ów od mojej małżonki .

Trochę zaskoczyły mnie informacje o zakończeniu kariery przez aż czterech kadrowiczów, co - biorąc pod uwagę zamieszanie wokół odejścia Kurka z reprezentacji, a chwilę potem ciche odejście Żygadły daje do myślenia, co do atmosfery w drużynie...

Comment

Przetwarzanie...
                                X