Przy piwie o siatkówce
Collapse
X
-
od dwóch dni wisi na pierwszej stronie onetu
Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2014-09-23, 10:56.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
, u innych (a w zasadzie u wszystkich) kontuzji było dużo.
Sukces jest z pewnością z tych przez duże SU (np. Su 22 M 4), i powtórzenie go jest mało prawdopodobne.
Myślę jednak, że siatkówka jest dyscypliną, gdzie zawodnicy NAPRAWDĘ trenują (co wcześniej w ramach złośliwego apelu do kopaczy napisał VPRz).
Na filmie "Drużyna" można było zaobserwować, jak ci faceci zasuwają dzień w dzień, skoszarowani w COS-OPO w Spale przez kilka miesięcy w roku...
A, że okazja jest niepowtarzalna do ukoronowania kariery... Tyle, że jednym z powodów ich sukcasu była udana mieszanka młodzieńczej żywiołowości z rozwagą i doświadczeniem (mam tak samo, jak patrzę w lustro).
Comment
-
Szok, oszołomienie, osłupienie, zdumienie, zamęt w głowie, niedowierzanie. Prezes krajowego związku aresztowany, korupcja przy mistrzostwach świata. A to wszystko przy dyscyplinie dla dżentelmenów i rodzin z dziećmi.
Dodatkową traumą jest to, że platformiane CBA, w którym z korzeniami i do cna wyrwano pisowskie metody śledcze, stosuje "operację specjalną: kontrolowane wręczenie korzyści majątkowej" czyli toczka w toczkę to za co oburzano się święcie przy sprawie pani Marczuk, Sawickiej czy Kwaśniewskiej. Ot prawda etapu...Comment
-
szkoda że tak kończy pan P.
podobno nie działo się w samym związku dobrze od jakiegoś czasu,
na zewnątrz same achy i ochy, mówiono że PZPS + to co organizuje to wyznacznik dla świata siatkówki/wzór do naśladowania
okazuje się że nie do końca tak kolorowo
ciekawe kogo jeszcze zatrzymają?Comment
-
Tak zupełnie na marginesie warto zaznaczyć, że Mirosław P. 27 października został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski, drugiego najwyższego odznaczenia cywilnego w naszym kraju.
A na jeszcze dalszym marginesie, że jego poprzednik prezesa na fotelu przez kilka lat oczyszczał się z zarzutów przed licznymi instancjami.Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2014-11-14, 21:21.Comment
-
Wracając do sportu...
Mieliśmy mieć weekend-święto polskiej siatkówki.
Nastawiłem się na fiestę, zwłaszcza, że zapasy belgijskie z Lidla się chłodziły, a był to weekend kuchni włoskiej i pizze zostały wybrane.
Ale... Najpierw (sorka, tak wyszło) mecz Polska-Polska (czyli Resovia-Skra) w Enerde, na którym chłopaki z Bełtachowa (literówka zamierzona) pokazali, że grać to im się za bardzo nie chce...
No, a w niedzielę... Najpierw znowu proces myślowy zawodników Skry pt. "Zara, zara, chłopaki, to może jednak trochę zagramy? Jak już wyszliśmy...". Piąty set był ciekawy i dramatyczny, ale przebudzenie nastąpiło za późno i z w/w powodów nie wyszło.
Drugi mecz ciekawszy, ale Zenit Kazań i jego "galacticos" jednak grali (i ugrali) swoje, nienerwowo, całkiem, jak nożna reprezentacja RFN w swych najlepszych czasach. Nie musiało być widowiskowo (choć często jednak było), grunt, że efekt zamierzony osiągnięty.
Całkiem na dorżnięcie (ale to już piłka spocona, yyy..., kopana) wymęczony remis z Irlandią po równie wymęczonym meczu. Ciekawostką łączącą oba te siatkarsko-nożne wydarzenia było to, że i tu i tu przeważali polscy kibice. Ich zdrowie!Comment
-
Ja żałuję, że Resovia nie zagrała na takim poziomie 30.11.2014 w niby ligowym, ale mającym propagować siatkówkę meczu ze Skrą w Atlas Arena w Łodzi i "oddała" mecz do 0Jadąc tam liczyłem na ciekawsze widowisko.
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Aż mi się wierzyć nie chce, że olaliśmy taki temat na ponad rok....
Przedwczoraj rzucałem mięsem i miotałem się w czasie trzech ostatnich setów meczu z Iranem.
Myślałem, że to ekstremum, bo mecze z kozo... (KWTW, zwłaszcza na zlotach) mają swoją dramaturgię.
Ale dzisiejsza końcówka meczu z Argentyną, trzeci set... Aż chyba nie mam siły iść do lodówki po kolejne piwo....
Comment
-
No fakt. Ja miałem dylemat czy wypić piwo, ściskać kciuki, brać leki nasercowe czy na uspokojenie...Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
Comment
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment