Przy piwie o siatkówce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
    [...]

Trochę zaskoczyły mnie informacje o zakończeniu kariery przez aż czterech kadrowiczów, co - biorąc pod uwagę zamieszanie wokół odejścia Kurka z reprezentacji, a chwilę potem ciche odejście Żygadły daje do myślenia, co do atmosfery w drużynie...
    A nie jest to aby efekt, mitycznej już, inteligencji siatkarzy? Prosta kalkulacja im wyszła, że podobnego sukcesu już nie osiągnie się w najbliższych latach a stare kości już trzeszczą

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
      Ciekawe, że media nie katują nas babolem Komorowskiego, który po meczu pozdrowił polskich piłkarzy i podziękował Piotrowi Solorzowi. Tak, Solorz w czasach kiedy był agentem był jeszcze Piotrem...Podgórskim. Iście szatańska pomyłka.
      Ależ wśród znajomych oni nadal do niego mówią Piotrze.

od dwóch dni wisi na pierwszej stronie onetu

Last edited by jacer; 2014-09-23, 10:56.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• Pancernik
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
        A nie jest to aby efekt, mitycznej już, inteligencji siatkarzy? Prosta kalkulacja im wyszła, że podobnego sukcesu już nie osiągnie się w najbliższych latach a stare kości już trzeszczą
        Hm, u niektórych kości faktycznie nienajświeższe , u innych (a w zasadzie u wszystkich) kontuzji było dużo.
        Sukces jest z pewnością z tych przez duże SU (np. Su 22 M 4 ), i powtórzenie go jest mało prawdopodobne.
        Myślę jednak, że siatkówka jest dyscypliną, gdzie zawodnicy NAPRAWDĘ trenują (co wcześniej w ramach złośliwego apelu do kopaczy napisał VPRz).
        Na filmie "Drużyna" można było zaobserwować, jak ci faceci zasuwają dzień w dzień, skoszarowani w COS-OPO w Spale przez kilka miesięcy w roku...
        A, że okazja jest niepowtarzalna do ukoronowania kariery... Tyle, że jednym z powodów ich sukcasu była udana mieszanka młodzieńczej żywiołowości z rozwagą i doświadczeniem (mam tak samo, jak patrzę w lustro ).

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Szok, oszołomienie, osłupienie, zdumienie, zamęt w głowie, niedowierzanie. Prezes krajowego związku aresztowany, korupcja przy mistrzostwach świata. A to wszystko przy dyscyplinie dla dżentelmenów i rodzin z dziećmi.

Dodatkową traumą jest to, że platformiane CBA, w którym z korzeniami i do cna wyrwano pisowskie metody śledcze, stosuje "operację specjalną: kontrolowane wręczenie korzyści majątkowej" czyli toczka w toczkę to za co oburzano się święcie przy sprawie pani Marczuk, Sawickiej czy Kwaśniewskiej. Ot prawda etapu...

Comment

• blimak1
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2014.01
            • 76

szkoda że tak kończy pan P.
            podobno nie działo się w samym związku dobrze od jakiegoś czasu,
            na zewnątrz same achy i ochy, mówiono że PZPS + to co organizuje to wyznacznik dla świata siatkówki/wzór do naśladowania
            okazuje się że nie do końca tak kolorowo
            ciekawe kogo jeszcze zatrzymają?

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Tak zupełnie na marginesie warto zaznaczyć, że Mirosław P. 27 października został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski, drugiego najwyższego odznaczenia cywilnego w naszym kraju.

A na jeszcze dalszym marginesie, że jego poprzednik prezesa na fotelu przez kilka lat oczyszczał się z zarzutów przed licznymi instancjami.
              Last edited by leona; 2014-11-14, 21:21.

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

ciach
                Last edited by leona; 2014-11-14, 21:21.

Comment

• Pancernik
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9787

Wracając do sportu...
                  Mieliśmy mieć weekend-święto polskiej siatkówki.
                  Nastawiłem się na fiestę, zwłaszcza, że zapasy belgijskie z Lidla się chłodziły, a był to weekend kuchni włoskiej i pizze zostały wybrane .
                  Ale... Najpierw (sorka, tak wyszło) mecz Polska-Polska (czyli Resovia-Skra) w Enerde, na którym chłopaki z Bełtachowa (literówka zamierzona ) pokazali, że grać to im się za bardzo nie chce...
                  No, a w niedzielę... Najpierw znowu proces myślowy zawodników Skry pt. "Zara, zara, chłopaki, to może jednak trochę zagramy? Jak już wyszliśmy...". Piąty set był ciekawy i dramatyczny, ale przebudzenie nastąpiło za późno i z w/w powodów nie wyszło.
                  Drugi mecz ciekawszy, ale Zenit Kazań i jego "galacticos" jednak grali (i ugrali) swoje, nienerwowo, całkiem, jak nożna reprezentacja RFN w swych najlepszych czasach. Nie musiało być widowiskowo (choć często jednak było), grunt, że efekt zamierzony osiągnięty.

Całkiem na dorżnięcie (ale to już piłka spocona, yyy..., kopana) wymęczony remis z Irlandią po równie wymęczonym meczu. Ciekawostką łączącą oba te siatkarsko-nożne wydarzenia było to, że i tu i tu przeważali polscy kibice. Ich zdrowie!

Comment

• krasnal45
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2008.02
                    • 423

Reasumując: Rzeszowianie pokazali się z jak najlepszej strony, stanęli na wysokości zadania i chwała im za to co osiągnęli. Grę "wielkiej" Skry, odebrałem jako lekceważenie i obrazę wspaniałych polskich kibiców........

Comment

• Fala
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.07
                      • 671

Ja żałuję, że Resovia nie zagrała na takim poziomie 30.11.2014 w niby ligowym, ale mającym propagować siatkówkę meczu ze Skrą w Atlas Arena w Łodzi i "oddała" mecz do 0 Jadąc tam liczyłem na ciekawsze widowisko.
                      Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                      Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• Demigod
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.12
                        • 145

Dzisiejszy mecz z USA w LŚ da nam odpowiedź jakie mamy szanse by ją wygrać.

Comment

• Pancernik
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9787

Aż mi się wierzyć nie chce, że olaliśmy taki temat na ponad rok... .
                          Przedwczoraj rzucałem mięsem i miotałem się w czasie trzech ostatnich setów meczu z Iranem.
                          Myślałem, że to ekstremum, bo mecze z kozo... (KWTW, zwłaszcza na zlotach ) mają swoją dramaturgię.
                          Ale dzisiejsza końcówka meczu z Argentyną, trzeci set... Aż chyba nie mam siły iść do lodówki po kolejne piwo... .

Comment

• genea
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.02
                            • 1515

No fakt. Ja miałem dylemat czy wypić piwo, ściskać kciuki, brać leki nasercowe czy na uspokojenie...
                            Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                            Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                            Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• jacekwerner
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 2852

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Myślałem, że to ekstremum, bo mecze z kozo... (KWTW, zwłaszcza na zlotach ) mają swoją
                              Pamiętam ...
                              Ochotnicza Straż Piwna
                              BAZA = 7446

Comment

• sibarh
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.01
                                • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedzi
                                No fakt. Ja miałem dylemat czy wypić piwo, ściskać kciuki, brać leki nasercowe czy na uspokojenie...
                                I co sobie ... zaleciłeś
                                2800 nowe piwa opisałem na forum
                                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Przetwarzanie...
                                X