Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o siatkówce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziCiekawe, że media nie katują nas babolem Komorowskiego, który po meczu pozdrowił polskich piłkarzy i podziękował Piotrowi Solorzowi. Tak, Solorz w czasach kiedy był agentem był jeszcze Piotrem...Podgórskim. Iście szatańska pomyłka.
od dwóch dni wisi na pierwszej stronie onetu
Last edited by jacer; 2014-09-23, 10:56.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA nie jest to aby efekt, mitycznej już, inteligencji siatkarzy? Prosta kalkulacja im wyszła, że podobnego sukcesu już nie osiągnie się w najbliższych latach a stare kości już trzeszczą
Sukces jest z pewnością z tych przez duże SU (np. Su 22 M 4 ), i powtórzenie go jest mało prawdopodobne.
Myślę jednak, że siatkówka jest dyscypliną, gdzie zawodnicy NAPRAWDĘ trenują (co wcześniej w ramach złośliwego apelu do kopaczy napisał VPRz).
Na filmie "Drużyna" można było zaobserwować, jak ci faceci zasuwają dzień w dzień, skoszarowani w COS-OPO w Spale przez kilka miesięcy w roku...
A, że okazja jest niepowtarzalna do ukoronowania kariery... Tyle, że jednym z powodów ich sukcasu była udana mieszanka młodzieńczej żywiołowości z rozwagą i doświadczeniem (mam tak samo, jak patrzę w lustro ).
Comment
-
-
Szok, oszołomienie, osłupienie, zdumienie, zamęt w głowie, niedowierzanie. Prezes krajowego związku aresztowany, korupcja przy mistrzostwach świata. A to wszystko przy dyscyplinie dla dżentelmenów i rodzin z dziećmi.
Dodatkową traumą jest to, że platformiane CBA, w którym z korzeniami i do cna wyrwano pisowskie metody śledcze, stosuje "operację specjalną: kontrolowane wręczenie korzyści majątkowej" czyli toczka w toczkę to za co oburzano się święcie przy sprawie pani Marczuk, Sawickiej czy Kwaśniewskiej. Ot prawda etapu...
Comment
-
-
szkoda że tak kończy pan P.
podobno nie działo się w samym związku dobrze od jakiegoś czasu,
na zewnątrz same achy i ochy, mówiono że PZPS + to co organizuje to wyznacznik dla świata siatkówki/wzór do naśladowania
okazuje się że nie do końca tak kolorowo
ciekawe kogo jeszcze zatrzymają?
Comment
-
-
Tak zupełnie na marginesie warto zaznaczyć, że Mirosław P. 27 października został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski, drugiego najwyższego odznaczenia cywilnego w naszym kraju.
A na jeszcze dalszym marginesie, że jego poprzednik prezesa na fotelu przez kilka lat oczyszczał się z zarzutów przed licznymi instancjami.Last edited by leona; 2014-11-14, 21:21.
Comment
-
-
Wracając do sportu...
Mieliśmy mieć weekend-święto polskiej siatkówki.
Nastawiłem się na fiestę, zwłaszcza, że zapasy belgijskie z Lidla się chłodziły, a był to weekend kuchni włoskiej i pizze zostały wybrane .
Ale... Najpierw (sorka, tak wyszło) mecz Polska-Polska (czyli Resovia-Skra) w Enerde, na którym chłopaki z Bełtachowa (literówka zamierzona ) pokazali, że grać to im się za bardzo nie chce...
No, a w niedzielę... Najpierw znowu proces myślowy zawodników Skry pt. "Zara, zara, chłopaki, to może jednak trochę zagramy? Jak już wyszliśmy...". Piąty set był ciekawy i dramatyczny, ale przebudzenie nastąpiło za późno i z w/w powodów nie wyszło.
Drugi mecz ciekawszy, ale Zenit Kazań i jego "galacticos" jednak grali (i ugrali) swoje, nienerwowo, całkiem, jak nożna reprezentacja RFN w swych najlepszych czasach. Nie musiało być widowiskowo (choć często jednak było), grunt, że efekt zamierzony osiągnięty.
Całkiem na dorżnięcie (ale to już piłka spocona, yyy..., kopana) wymęczony remis z Irlandią po równie wymęczonym meczu. Ciekawostką łączącą oba te siatkarsko-nożne wydarzenia było to, że i tu i tu przeważali polscy kibice. Ich zdrowie!
Comment
-
-
Ja żałuję, że Resovia nie zagrała na takim poziomie 30.11.2014 w niby ligowym, ale mającym propagować siatkówkę meczu ze Skrą w Atlas Arena w Łodzi i "oddała" mecz do 0 Jadąc tam liczyłem na ciekawsze widowisko.Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Aż mi się wierzyć nie chce, że olaliśmy taki temat na ponad rok... .
Przedwczoraj rzucałem mięsem i miotałem się w czasie trzech ostatnich setów meczu z Iranem.
Myślałem, że to ekstremum, bo mecze z kozo... (KWTW, zwłaszcza na zlotach ) mają swoją dramaturgię.
Ale dzisiejsza końcówka meczu z Argentyną, trzeci set... Aż chyba nie mam siły iść do lodówki po kolejne piwo... .
Comment
-
-
No fakt. Ja miałem dylemat czy wypić piwo, ściskać kciuki, brać leki nasercowe czy na uspokojenie...Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziMyślałem, że to ekstremum, bo mecze z kozo... (KWTW, zwłaszcza na zlotach ) mają swojąOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziNo fakt. Ja miałem dylemat czy wypić piwo, ściskać kciuki, brać leki nasercowe czy na uspokojenie...2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment