Ile kasy wylaliście już do zlewu?
Collapse
X
-
Ja osobiście żadnego domowego nie wylałem, nawet Serszerona "Lemona" (jakby kto pytał, naszego jedynego - odpukać! - kwasa). Z przemysłowych: pamiętam, że wylałem ćwiartkę (litra) Imperatora, kilka "belgijskich" wynalazków, a przed latem nawet i Zdrojowe, które było kompletnie zwietrzałe. Generalnie mam opory przed zasilaniem kanalizacji piwem: zakąszam albo przepalam papierocha, aż jakoś zmęczę...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Ja ostatnio zasiliłem zlew przed trzema laty i był to oczywiście Imperator. Na codzień nie zdarza mi się to w ogóle, gdyż kupuję tylko te piwa które lubię, w niedużych ilościach i pilnuję terminu przydatności. A nowe piwa, pite po raz pierwszy, uważam że jakiekolwiek by nie były, trzeba dopić do końca i wtedy dopiero można ocenić. Połowa mojego spożycia to niepastery które zawsze przechowuję w lodówce. Ostatnio na parapetówce trafiły się lekko zmętniałe "Dawne", czego nie zauważyliśmy kupując całą skrzynkę (nie przekroczyło terminu ale stało poza lodówką w sklepie Piotr i Paweł). Jednak nie zmarnowała się ani butelka, a niektórzy nawet sobie chwalili wciskając niezorientowanym że "to niefiltrowane"
.
Comment
-
Oj, tego lata to rekord. Dlatego że:
po pierwsze piw niepasteryzowanych jest dużo więcej, więc też ich dużo więcej kupuję
po drugie, bo sklepy w ogóle nie szanują piw niepasteryzowanych i z delikatną substancją obchodzą się jak z colą
po trzecie nawet sklepy specjalistyczne nie mają często lodówek
po czwarte nawet w piwiarniach i restauracjach można dostać zepsute piwo, bo nie schodzi, a jest ciepło
po piąte, bo piwo z północy jedzie na południe w takim tempie i warunkach, że u celu jest już nadpsute
To wielki problem piw niepasteryzowanych: są one rzeczywiście lepsze, ale do momentu opuszczenia browaru - a co się potem dzieje, lepiej nie myśleć.Comment
-
Mam podobne odczucia ...
Dla mnie najbardziej drażniąca i wyniszczająca jest sprawa lokali - wylałem lub zostawiłem w tym sezonie ok kilkanaście kufli (na dwie osoby) za równowartość 1-2 skrzynek piwa. To jak mało wiedzą na temat piwa kelnerzy/barmani jest tragiczne. Podczas reklamacji są teksty typu "wszyscy pili i nic nie mówili". Znaczy się jak wszyscy coś robią to ja też powinienem, bo taki jest "Trynd" i taka moda ??Comment
-
Wiele z tych piw już z browaru wychodzi do d...y."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment