Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomal-111
Wyświetlenie odpowiedzi
Ile kasy wylaliście już do zlewu?
Collapse
X
-
-
-
Ile kasy wylaliście już do zlewu?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Ja podobnie jak żąleną wylewam tylko rano jak mi się przyśnie i nie dopiję do końca. W normalnych warunkach wylałem tylko raz Beczkowe Mocne z browaru Północnego z Suwałk. Piwo u mnie na bieżąco schodzi więc nie ma możliwości żeby się jakieś przeterminowało, a że sam na razie nie warzę to kwasów nie produkuję (jeszcze ).Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
A co wy do łózka idziecie z kuflem piwa czy przysypiacie na kanapie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA u mnie ostatnio jakby lepiej w tych sprawach...
Zupełnie straciłem skłonność do kupowania każdego nowego piwa, które "stanie na mej drodze" i co oczywiste mam mniej do wylewania.MM961
4:-)
Comment
-
-
Cholera, ale ja chyba nic nie wylałem. Generalnie prawie każde piwo które piję, jest nowe (pomijając piwa pite na imprezach, grilach itp.) a więc staram się wypic do końca.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedziCholera, ale ja chyba nic nie wylałem. Generalnie prawie każde piwo które piję, jest nowe (pomijając piwa pite na imprezach, grilach itp.) a więc staram się wypic do końca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziWypiłeś taką masę piw i żadne nieudane? Czy masz zasadę, że ciągniesz do końca bez względu na smak?2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Kiedyś przytargałem całą gamę Korebów z wystawy produktow regionalnych, po kilku podejściach wylałem wszystko.
Zepsute Gościszewo niefiltrowane wypiłem, choć było kwaśne ale tak jakoś naturalnie.
Ostatnio w czerwcu 30 butelek własnego grodzisza, zorientowałem się jak została mi końcówka w fermentorze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziOstatnio w czerwcu 30 butelek własnego grodzisza, zorientowałem się jak została mi końcówka w fermentorze.
Włożyłeś do fermentator swoją końcówkę i zakaziłeś grodzisza??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziChyba nie zrozumiałem?
Włożyłeś do fermentator swoją końcówkę i zakaziłeś grodzisza??"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi<tu jak się turlam ze śmiechu>
Comment
-
Comment