Tak myślałem ostatnio: może ja też? No ale we Wrocławiu nie ma żadnego oddziału, choć z drugiej strony członkiem stowarzyszenia chyba można zostać? Ale znowu jak to jest być członkiem BP, tym bardziej korespondencyjnie? Może ktoś zdradzi działalność BP od środka.
Czy warto przystąpić do Bractwa Piwnego?
Collapse
X
-
-
Czytam dużo stron internetowych po niemiecku, różne fora itp. i chyba sam nie zdajesz sobie sprawy ile w Niemczech jest organizacji, stowarzyszeń, związków zrzeszających piwoszy i piwowarów. Niemcy, nawet w malutkiej Austrii jest ich masa. A we Wrocławiu nawet jedną trudno znaleźć.Comment
-
Członkostwo korespondencyjne nie jest zbyt fajne. Wiem co piszę, bo od 2,5 roku mieszkam w Warszawie, a wciąż formalnie jestem członkiem kręgu łódzkiego. Ograniczam się po prostu do uczestnictwa w najważniejszych imprezach Bractwa - Piwie Roku i Złotym Chmielu, bywam na walnych zgromadzeniach kręgu łódzkiego, ale to w sumie tyle.Comment
-
Członkostwo korespondencyjne nie jest zbyt fajne. Wiem co piszę, bo od 2,5 roku mieszkam w Warszawie, a wciąż formalnie jestem członkiem kręgu łódzkiego. Ograniczam się po prostu do uczestnictwa w najważniejszych imprezach Bractwa - Piwie Roku i Złotym Chmielu, bywam na walnych zgromadzeniach kręgu łódzkiego, ale to w sumie tyle.Comment
-
Czytam dużo stron internetowych po niemiecku, różne fora itp. i chyba sam nie zdajesz sobie sprawy ile w Niemczech jest organizacji, stowarzyszeń, związków zrzeszających piwoszy i piwowarów. Niemcy, nawet w malutkiej Austrii jest ich masa. A we Wrocławiu nawet jedną trudno znaleźć.
To czemu w "Raju" nie siedzisz. Ty sie faktycznie zapisz do jakiegoś korespondencyjnego bractwa.
Tak dalej a se nagrabisz... Oj nagrabisz."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
O sformalizowanych organizacjach piwnych nic nie wiem.Comment
-
Ja tam bym się nie zapisał do Bractwa Piwnego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Prawie mi się nie chce wierzyć, że w Warszawie nie ma chętnych.Comment