Zapraszam serdecznie do słuchania jedynego w Polsce podcastu (internetowej audycji) o piwie. Wystarczy wejść na stronę http://opiwie.wordpress.com i słuchać piwnych opowieści. Degustacje piwa, historia piwowarstwa, ciekawostki, a to wszystko w postaci plików mp3. Można słuchać bezpośrednio ze strony www, pobrać plik na dysk, subskrybować w iTunes, wgrać na iPoda, mp3 lub na płytę CD. Zachęcam gorąco do słuchania
Podcast o piwie
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
-
Pomysł na audycje ciekawy.
Jednak przydałoby się abyś przed każdą przygotowywał się lepiej merytorycznie.
Czytając np. to: www.wiki.piwo.org
I nie sugerował się dosłownie tym co producenci wypisują na swoich stronach internetowych lub na etykietkach piwa.
Comment
-
-
Przypominam, że podcast o piwie wciąż nadaje. Oto lista najnowszych odcinków:
Odcinek 7 – Baltic Porter z browaru Cornelius
Odcinek 8 – Piwo Celtyckie z browaru Witnica
Odcinek 9 – Veltins
Lubuskie Kulinaria Regionalne i II Gorzowski Festiwal Piwny
Odcinek 10 – Gniewosz koźlak
Odcinek 11 – Golbeer
Odcinek 12 – Hornburg
Odcinek 13 – Core Beer
Odcinek 14 – Piwo Żywe
Odcinek 15 – Gorzowiak miodowe jasne
Odcinek 16 – Internetowy przegląd koncernówek
Odcinek 17 – Weissbier Browarmia
Odcinek 18 – Koźlak Amber
Odcinek 19–Vaclav
Odcinek 20 – Gambrinus svetly
Odcinek 21–Pilsner Urquell
Odcinek 22–Czarny smok
Comment
-
-
-
Proszę na przyszłośc pisać coś więcej na temat materiału do którego odsyłasz, sam link to za mało.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zamieszczam listę kolejnych odcinków podcastu
Odcinek 24 – Świąteczny
Niestety, nie udało się, wrzucić odcinka przed Wigilią… Ale mimo to życzę wesołych świąt wszystkim słuchaczom. W odcinku troszkę piwa (świąteczny Bernard), więcej gadania i naprawdę dużo świątecznej muzyki. Miłego odbioru. Długość odcinka 34:14.
Witam i zapraszam do słuchania. W dzisiejszym odcinku smakuję (a może po prostu piję) bardzo tanie piwo. Poza tym dużo rozwodzę się nad moim nowym rekorderem – Zoom’em H1. Długość odcinka 12:59.
Bardzo dobry koźlak warzony w Niemczech w browarze Herrnbrau. Długość odcinka 17:19.
Comment
-
-
Comment
-
-
Odcinek 28–Piwo Prowincjała
Po raz kolejny mój wybór padł na browar z Witnicy. Piwo prowincjała jest ciemnym piwem benedyktyńskim, które bardzo mi posmakowało. Zachęcam do posłuchania relacji. Długość odcinka 13:05.
Comment
-
-
Comment
-
-
Odcinek 30–Lwówek Książęcy
Bardzo przyzwoite piwo z doskonałą nutą chlebową. Długość odcinka 28:40.
Znakomite wiśniowe piwo. Z jakiego browaru? Oczywiście, z Witnicy. Po raz kolejny chluba województwa lubuskiego na łamach podcastu. Tym razem w lekko słodkiej, lekko kwaskowej wersji. To naprawdę jest piwo owocowe, a nie oranżada z procentami. Zachęcam do posłuchania relacji.
Comment
-
-
Odcinek 32 - Ciechan Wyborne
Nazwa tego piwa mówi sama za siebie. Jest po prostu wyborne. Zachęcam do słuchania połączonego z degustacją, na pewno nie będziecie zawiedzeni. Długość odcinka 18:48.
Comment
-
-
Odcinek 33–Żywiec Porter
Klasyka porteru w wydaniu koncernowym. Bardzo dobre piwo, do kupienia w całej Polsce w niemal każdym sklepie. Polecam gorąco. Długość odcinka 29:29.
Zapraszam do wysłuchania 287 audycji Polskie Detroit, nagranej przez Łukasza Witkowskiego z Detroit, Michigan. W tej audycji Łukasz wraz z Tomkiem odwiedzają trzy puby/mikrobrowary, w których degustują różne próbki piwa. Bardzo ciekawe opowieści o piwie, całej imprezie oraz na koniec moje skromne zdanie o piwach amerykańskich. Zachęcam do posłuchania podcastu Polskie Detroit na stronie Łukasza lub skorzystania z bezpośredniego playera poniżej. W notatkach dwa zdjęcia z Motor City Brew Tour. Długość odcinka 54:07.
Comment
-
-
Odcinek 34–Perlenbacher
Bardzo dobry, lekki, goryczkowy pils, który jest dostępny w każdym lidlu. Wg mnie super piwo na co dzień. Długość odcinka 12:58.
Comment
-
-
Odcinek 35 – Flensburger pilsener
W dzisiejszym odcinku pobieżnie omawiam piwo Flensburger pilsener, które kupiłem w Niemczech. Dodatkowo sporo opowiadam o mojej wizycie u zachodnich sąsiadów i piwach, jakie można dostać w supermarketach. Generalnie sporo opowieści, mniej degustacji. Długość odcinka 27:07
Comment
-
Comment