Po co analizować wypowiedź mężczyzny, który podkreśla to, że ma na imię Maria? Już samo to podważa sensowność wszystkiego, co mówi i pisze. Jeżeli ktoś miał takiego pecha, że rodzice skaleczyli go żeńskim imieniem , to jeżeli był by normalny, to używał by tylko pierwszego imienia...
Jan Maria przy piwie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziPo co analizować wypowiedź mężczyzny, który podkreśla to, że ma na imię Maria? Już samo to podważa sensowność wszystkiego, co mówi i pisze. Jeżeli ktoś miał takiego pecha, że rodzice skaleczyli go żeńskim imieniem , to jeżeli był by normalny, to używał by tylko pierwszego imienia..."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziPo co analizować wypowiedź mężczyzny, który podkreśla to, że ma na imię Maria? Już samo to podważa sensowność wszystkiego, co mówi i pisze. Jeżeli ktoś miał takiego pecha, że rodzice skaleczyli go żeńskim imieniem , to jeżeli był by normalny, to używał by tylko pierwszego imienia...
Comment
-
-
Właśnie obrażacie moje uczucia religijne, wy tacy owacy
Dodawanie imienia Maria jako drugiego imienia było w swoim czasiem dość popularne jako oddanie się pod opiekę Matki Boskiej, a później konkretnego patrona. W Polsce co prawda rzadko używa się drugich imion, ale się używa. Jak nie macie się do czego doczepić (a macie) to nie klepcie głupio w klawiaturę. Trochę respektu dla wiary tego pana (co prawda mającego niesłuszne poglądy, ale zawsze).Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410Wiem, ale dlatego właśnie uważam tak, jak uważam. Można mieć takie imię, ale podkreślenie tego jest moim zdaniem ośmieszające i dowodzące pewnej "bufonowatości". Wystarczy popatrzeć, jacy pajace szczycą się imieniem Maria żeby zrozumieć, co miałem na myśli.
Natomiast co do meritum dyskusji, to w większości zgadzam się z Tobą...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziDodawanie imienia Maria jako drugiego imienia było w swoim czasiem dość popularne jako oddanie się pod opiekę Matki Boskiej, a później konkretnego patrona. W Polsce co prawda rzadko używa się drugich imion, ale się używa. Jak nie macie się do czego doczepić (a macie) to nie klepcie głupio w klawiaturę. Trochę respektu dla wiary tego pana (co prawda mającego niesłuszne poglądy, ale zawsze).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo jest konkretnie Jan Maria, słyszałeś o Pawle Marii, albo Stefanie Marii?Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziA dlaczego takie połączenie nie może występować?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziO prostactwie społeczeństwa raczej świadczy, że z takiego Rokity robią sobie jaja tylko dlatego, że ma na imię Jan Maria.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo nie chodzi o to, że nie może, to chodzi o to, że nie występuje.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziNo ale Staszek już jest
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410@Delvish
Zanim zaatakujesz moje "mądrości" przyjrzyj się najpierw swoim: dwie lampki wina dziennie prowadzą do uzależnienia Poczytaj sobie tekst Czesa, który był kiedyś dostępny na forum, a który mówił o zdrowotnych skutkach umiarkowanego, regularnego spożywania alkoholu, w którym dawka dwóch lampek wina uznana była za leczniczą...
O tym, że przypisujesz mi tezy, których nie wygłosiłem nie będę nawet wspominał.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDobra kiedyś, przed wiekami było tak jak pisał zgroza, ale teraz imię Maria u mężczyzny zwykle występuje jako Jan Maria."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJeśli chodzi o tzw. żeńskie imiona u mężczyzn, to wystarczy się przyjrzeć krajom latynoamerykańskim, ilu mężczyzn ma "żeńskie" imiona - Mario, Doroteo itp. Tylko prostakowi może wydawać się to śmieszne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvishO tym, że przypisujesz mi tezy, których nie wygłosiłem nie będę nawet wspominał
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvishPijąc regularnie, dzień w dzień, przez cały rok, 2 piwa, jak i 2 lampki wina spokojnie można się uzależnić.
Comment
-
Comment