Picie prosto z butelki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

leona, nie trzeba czytać, tylko rozumieć
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
      Po drugie, to co mnie szczególnie poruszyło, to fakt, że kolega spożywał z butelki piwo pszeniczne. Dla mnie jest to jednak barbarzyństwo. Niemniej jednak jeśli jest tak, że koledzy i koleżanki piją tutaj po kryjomu pszenicę za pszenicą z gwinciora, to z niecierpliwością czekam na jakieś spektakularne coming-out'y
      A co to weizen, to jakiś wyszukany styl jest? Toż to normalne piwo codzienne, jak pils. Picie Chimay'a z gwinta czy np. jakiegoś tripla - no to jest barbarzyństwo, ale pszenica. Phi...
      O ile dobrze pamiętam, to któryś niemiecki browar nawet się jakoś reklamował, że ich weizena można z gwinta na dyskotece pociągać.
      blog.kopyra.com

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Aaaaaa
        jednak doczytanie może być powodem zrozumienia

Comment

• zgroza
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2008.03
          • 3607

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          A co to weizen, to jakiś wyszukany styl jest? Toż to normalne piwo codzienne, jak pils. Picie Chimay'a z gwinta czy np. jakiegoś tripla - no to jest barbarzyństwo, ale pszenica. Phi...
          O ile dobrze pamiętam, to któryś niemiecki browar nawet się jakoś reklamował, że ich weizena można z gwinta na dyskotece pociągać.
          Ja się z tym absolutnie nie zgadzam. W Vaduz (właściwie w Buchs) miałem łatwy dostęp do fantastycznej ciemnej pszenicy z browaru Farny (jak ktoś będzie na pograniczu szwajcarsko-niemiecko-austriackim, koniecznie spróbować). Idąc na imprezę powiedziałem sobie - co mi tam, pociągnę z gwinta. Spadek wrażeń smakowych o co najmniej 75% - natychmiast znalazłem kawałek szkła i od razu było lepiej.
          Tak, wiem, Kopyrze, że mrugasz, ale zawsze.
          Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2010-02-23, 22:14.
          Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• slavoy
            🥛🥛🥛
            • 2001.10
            • 5055

Rzadko, bo rzadko, ale zdarza mi się czasem wypić piwo z butelki. Nie uważam jednak, że jest to powód do dumy i publicznego obnoszenia się z tym. Po drugie, to co mnie szczególnie poruszyło, to fakt, że kolega spożywał z butelki piwo pszeniczne. Dla mnie jest to jednak barbarzyństwo. Niemniej jednak jeśli jest tak, że koledzy i koleżanki piją tutaj po kryjomu pszenicę za pszenicą z gwinciora, to z niecierpliwością czekam na jakieś spektakularne coming-out'y
            Po pierwsze primo: Nie wyzraziłem dumy, li tylko, że absolutnie się tego nie wstydzę. ~90% spożycia mam ze szkła.
            Po drugie primo: To nie było pszeniczne, tylko Märzen. Pszeniczna wersja jest tu.
            Łyknąłem kiedyś weizena z butelki, ale ze względu na wysoką zawarość drożdży nie "weszło mi". Podobnie domowe. Pewnych piw z butelki nigdy nie wypiję, ale jedynie ze względu na to, iż wiem, że nie będzie mi smakować, a nie dlatego, że Jacer z Delvishem uważają że to zdrada stanu i kołtuństwo.
            Dick Laurent is dead.

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
              a nie dlatego, że Jacer z Delvishem uważają że to zdrada stanu i kołtuństwo.

ehhh, i już manipulacja i wmawianie czegoś czego się nie powiedziało. No cóż, trudno.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                Moja żona z sentymentem pijała ś.p. Zwierzyńca z granatów, a teraz w ten sposób pije Palm Speciale i Lipcowe. I co? Dalej pozwalam jej ze mną mieszkać...
                Gdybym gdzieś dorwał taki granat to też pociągnąłbym go prosto z butli. Cudowne uczucie
                MM961
                4:-)

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

I to charakterystyczne bul-bul-bul w długiej szyjce, gdy przechylało się do ust pełną butelkę.

Te nasze erotyczne fascynacje.

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pewnych piw z butelki nigdy nie wypiję, ale jedynie ze względu na to, iż wiem, że nie będzie mi smakować, a nie dlatego, że Jacer z Delvishem uważają że to zdrada stanu i kołtuństwo.
                    Profan! Z kim ja mieszkam
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Po drugie primo: To nie było pszeniczne, tylko Märzen. Pszeniczna wersja jest tu.
                      Eee... no co ty? To Märzen to nie pszenica?
                      Zupełnie mnie nie rusza, że piłeś Märzena z butelki. Ruszyło mnie natomiast, że kolega Robechole obnosi się obsuszaniem pszenicy z butli.
                      Łyknąłem kiedyś weizena z butelki, ale ze względu na wysoką zawarość drożdży nie "weszło mi". Podobnie domowe. Pewnych piw z butelki nigdy nie wypiję, ale jedynie ze względu na to, iż wiem, że nie będzie mi smakować
                      I tu się zgadzamy. Właśnie dlatego napisałem:
                      Dla mnie jest to jednak barbarzyństwo.
                      Po pierwsze primo: Nie wyzraziłem dumy, li tylko, że absolutnie się tego nie wstydzę. ~90% spożycia mam ze szkła.
                      ....
                      Jacer z Delvishem uważają że to zdrada stanu i kołtuństwo.
                      A czy ja gdzieś napisałem, że wyraziłeś dumę?
                      Bardzo Cię proszę Slavoy czytaj ze zrozumieniem i nie imputuj innym tez, których nigdy nie wygłaszali.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-02-24, 18:09.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

To ja napiszę na przykładzie innym, bo moze będzie łatwiej zrozumieć.

Wejdzie na stronę np. audiofili i w dziale gdzie zamieszcza się recenzje płyt napiszcie tak:

własnie słucham najnowszej płyty Zimermana, koncert Chopina, wydawnictwo Deutshe Gramopfon. Bardzo fajna płyta i realizacja, jednak przeszkadza troche rozbudowana góra fortepianu, oraz pierwsze skrzypce są za bardzo wcisnięte w środek sceny. Bardzo fajnie słychać jak Zimerman tupie sobie nogą. Wyraźnie słychać potęge i akustyke sali, w której był nagrywany koncert.

Basów nie będe opisywać, bo słuchałem na jamniku za 50zł z bazaru.

Bardzo ciekaw jestem reakcji
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Po pierwsze primo: Nie wyzraziłem dumy, li tylko, że absolutnie się tego nie wstydzę.
                          A czy ja gdzieś napisałem, że wyraziłeś dumę?
                          Bardzo Cię proszę Slavoy czytaj ze zrozumieniem i nie imputuj innym tez, których nigdy nie wygłaszali.

Rzadko, bo rzadko, ale zdarza mi się czasem wypić piwo z butelki. Nie uważam jednak, że jest to powód do dumy i publicznego obnoszenia się z tym.
                          Delvish - pisz ze zrozumieniem Slavoy tylko napisał, że również nie uważa tego za powód do dumy. Problem polega na tym, że Ty się odnosisz do wypowiedzi kogoś innego, a w rozmowie bierze udział większa ilość dyskutantów.

A dla mnie to ten temat w ogóle jest bez sensu Jak sobie ktoś chce pić z butelki, bo uważa, że nic przy tym nie traci, to jego problem. Reszta pije od czasu do czasu z butelki z innych względów. Co to w ogóle za temat do dyskusji - jakiś sezon ogórkowy jest, czy co?
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Marusia, ty tez?

Nie chodzi nam o picie z butelki, tylko o picie z butelki i silenie się na oceny w dziale gdzie ocenia się piwa.

Pij sobie ile chcesz, ale jak pijesz z gwinta to nie pisz w tym samym czasie ocen.

Kapejszyn?
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              Marusia, ty tez?

Nie chodzi nam o picie z butelki, tylko o picie z butelki i silenie się na oceny w dziale gdzie ocenia się piwa.

Pij sobie ile chcesz, ale jak pijesz z gwinta to nie pisz w tym samym czasie ocen.

Kapejszyn?
                              Dobra, jak (hipotetycznie) bym wypił piwo z gwinta i opisał swoje wrażenia (nie korzystając z ARTomatu) to co zabronisz mi??
                              blog.kopyra.com

Comment

• delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dobra, jak (hipotetycznie) bym wypił piwo z gwinta i opisał swoje wrażenia (nie korzystając z ARTomatu) to co zabronisz mi??
                                A jak. I w dyby.
                                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                                (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...
                                X