Miałem przyjemność kilka razy pić dobre lokalne piwa - głównie w zagłębiu Ruhry i w Hesji. Warte spróbowania są Butzbacher; trochę jak panna na wiejskiej dyskotece - lokalnie łatwo osiągalny, sporo frajdy przez jeden wieczór ale głupio jakoś brać toto ze sobą w świat. Korbacher jest jak jazda nową ciężarówką - super na początku po pewnym czasie okazuje się, że to cięzka praca ale jak ktoś to polubi to i do emerytury wytrzyma.
korbacher, butzbacher
Collapse
X
-
Coś mi sie wydaje że nie podałeś ani właściwej nazwy browaru ani piwa. Popraw mnie jeżeli się mylę.
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCoś mi sie wydaje że nie podałeś ani właściwej nazwy browaru ani piwa. Popraw mnie jeżeli się mylę.
Abernacka wszystko "wporzo" przeczytaj :
Zawód: Kieruję...
O sobie: Lubię Warstainera, Veltinsa, sex, Krombachera, ciężarówki, Budweisera, Gothic Metal, Tyskie,
Zainteresowania: SEXEM!!!
Ulubione piwo: Pilsner Urquell
Kolego Beerslag, może my "bucbachery" ale Ty nie prowadź po Korba-cherach, bo spoczniesz na mocherach
Comment
-
-
Chyba się zagalopowałeś.Last edited by ART; 2010-03-02, 20:38.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziChyba się zagalopowałeś.
Te opisy są zabawne, ale napisz zatem - czy "panna na wiejskiej dyskotece" oferuje więcej słodu niż chmielowej goryczki? Po takich komentarzach i tak wąskie grono naszych Forumowiczek może jeszcze stopnieć. Tego chyba nie chcemy...
Comment
-
-
ok
Miejscowości Korbach i Butzbach mają lokalne browary - Ich nazwy będę znał pod koniec marca najpóźniej. Dopóki się tu nie zalogowałem piwo było ważną częścią dnia ale poza 10 markami, z których 2 albo 3 staram się zawsze mieć, nie bardzo mnie interere - co to, skąd to a już w ogóle - po ile to. Ale nadrobię i dowiem się co piłem i jak się to nazywa. Chociaż to i tak mało istotne bo głupio to z tamtąd zabierać - jak dziewczę z wiejskiej potańcówki. Jest dobre jak jest lokalne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerslag Wyświetlenie odpowiedziMiejscowości Korbach i Butzbach mają lokalne browary - (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziArcie, czy Tobie niemieckie piwo też kojarzy się z kobietami lub ewentualnie z olejem silnikowym?
Te opisy są zabawne, ale napisz zatem - czy "panna na wiejskiej dyskotece" oferuje więcej słodu niż chmielowej goryczki? Po takich komentarzach i tak wąskie grono naszych Forumowiczek może jeszcze stopnieć. Tego chyba nie chcemy...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPisałem tobie na PW, że w tym miejscowościach nie ma ani jednego działającego browaru. Czemu tak się przy tym upierasz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerslag Wyświetlenie odpowiedzipojadę, sprawdzę, zrobię zdjęcia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo było do beerslaga :/
Korbacher i Butzbacher, o ile istnieją, to zapewne dwa inne piwa "zaliczone"
na trasie Beerslaga.
Drżyj Hesjo!
Comment
-
-
Dyskusję na razie przenoszę do Przy Piwie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment