Przy piwie o wódce, a konkretniej jej jakości

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotry
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.08
    • 761

Moje kochanie potrzebuje info gdzie jak i za ile?

Z góry dzięki
    piotry

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4507

Korzystając z przerwy świątecznej, postanowiłem zrobić krótką przerwę piwną, racząc się wódeczką (ukraińską) i pijąc za zdrowie Ukrainy (może nie wielkiej, ale takiej, która sięgała przynajmniej kilkadziesiąt kilometrów za Dniepr i miała dostęp do Morza Czarnego, z krymem czy bez).
      Tym razem degustowane była wódka o nazwie Hortyca, jedna z droższych, etykietowana jako "klasyczna". Przyzwoita, ale za nieco za bardzo szczypiąca i za mało matowa. Nadal palmę pierwszeństwa wśród czystych ukraińskich dzierży u mnie Hlibnyj dar i Smorodina (o ile jeszcze da się ją gdzieś kupić), wśród innych Miedowucha lub miodowa z pieprzem (ale nie marki Nemiroff).

Comment

• czecholand
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.07
        • 58

Czy kosztował juz ktoś nowość od Becherówki ICE & FIRE ?
        www.czecholand.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• wil
          Oddam etykiety od win i wódek
          wil
          Oddam 4 segregatory etykiet od polskich i zagranicznych win i wódek z lat 70 i 80. Czekam na odzew 2 tygodnie, po czym ta cenna kolekcja powędruje do śmietnika.
          Jeśli ktoś ma nieprzydatne mu etykiety od polskich piw chętnie je przygarnę, ale nie jest to konieczne. Oferta jest za free....
          2020-01-06, 21:43
        • darekd
          Racibórz, Raciborskie EXP 2/20
          darekd
          Racibórz kontynuuje fajny pomysł z serią piw na polskich chmielach. Wcześniej był już Książęcy, Oktawia i Zula,
          teraz pojawiły się EXP 2/20, Tomyski i Amora Preta (wszystko w sieci Aldi).

11% ekstr.
          4,5% alk.

O chmielu EXP 2/20 nic nie wiem, bo nie ma...
          2023-04-08, 22:03
        • dadek
          Chorwacja, Solin, ul. don Frane Bulića 4, Brew My Beer
          dadek
          O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
          Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...
          2021-10-28, 02:02
        • dadek
          Oborniki Śląskie, Grunwaldzka 25, Browar Zbrozło
          dadek
          Majowe szlajanie się po Dolnym Śląsku oczywiście obfitowało w wizyty w browarach już znanych, jak i dla mnie nowych. Z tym w Obornikach był pewien problem gdyż w "internetach" nie było żadnego kontaktu do właścicieli. Jechać "w ciemno" nie lubię, jednak przecież na...
          2021-06-21, 21:13
        • pebejot
          Hamburg, Adolphsbrücke 7, Brauhaus Joh. Albrecht
          pebejot
          Brauhaus Joh. Albrecht to jeden z najstarszych browarów restauracyjnych w Hamburgu, założony w 1991 roku.
          Inne browary restauracyjne tej sieci działają też w miastach: Soltau, Bielefeld, Düsseldorf i Konstanz.
          Minibrowar zlokalizowany jest w centrum miasta, 10 minut spacerem od...
          2020-07-19, 13:08
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...